Η νέα συλλογή γυαλιών Prada Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 19 Ιουνίου 2017

image001

Η Prada είναι συνώνυμη του στιλ που συχνά προβάλλει και υπαγορεύει τις αισθητικές τάσεις. Το καινοτόμο πνεύμα, ο πειραματισμός και η μακρά παράδοση στην αριστοτεχνική δεξιοτεχνία αποτελούν απτές αποδείξεις των αξιών της μάρκας που διαποτίζουν το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας, από τη δημιουργία έως το κατάστημα.

PRADA EYEWEAR COLLECTION ΑΝΟΙΞΗ / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 – WOMEN

Η νέα συλλογή γυναικείων γυαλιών Prada Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 ξεχωρίζει για το στιλιστικό μείγμα εξελιγμένης κομψότητας και πρωτοποριακού σχεδιασμού. Η συνεχής αναζήτηση καινοτόμων, σύγχρονων κατασκευών δίνει ζωή σε αποκλειστικά μοντέλα με έντονη προσωπικότητα. Οι vintage εμπνεύσεις και οι ευφάνταστες δομές επαναπροσεγγίζονται με σύγχρονο πνεύμα. Η συνεχής στιλιστική έρευνα που χαρακτηρίζει την Prada είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια, προσδίδοντας μια ξεχωριστή, σύγχρονη γοητεία σε ολόκληρη τη συλλογή.

Κάνοντας το ντεμπούτο της στην γυναικεία επίδειξη μόδας της Prada, η ειδική συλλογή Prada Hide αντλεί έμπνευσή από τον αθλητικό κόσμο της δεκαετίας του 1970 που ερμηνεύεται εκ νέου με μια σύγχρονη προσέγγιση: υπερμεγέθη πλαίσια μάσκες που πλαισιώνονται από φακούς με επίπεδες επιφάνειες και διακριτικά ντεγκραντέ που περισσότερο τονίζουν, παρά καλύπτουν τα μάτια. Τα καθαρά, γραμμικά προφίλ αντικατοπτρίζουν την πρόθεση να αναδειχθεί μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Τα νέα πλαίσια γυαλιών οράσεως του εμβληματικού project, Prada Journal, συμπληρώνουν τη συλλογή. Τα γυαλιά ξεχωρίζουν για την κομψή, διακριτική αισθητική τους, η οποία τονίζεται περεταίρω με εξεζητημένες λεπτομέρειες. Για πρώτη φορά τα πλαίσια κατασκευάζονται από μέταλλο, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στιλιστική εξέλιξη του project.

PRADA EYEWEAR COLLECTION ΑΝΟΙΞΗ / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 – MEN

Κομψότητα, ουσία, σύγχρονη προσέγγιση. Αυτές είναι οι κώδικες λέξεις που ερμηνεύουν τη διάθεση της νέας αντρικής συλλογής Prada  Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017. Τα κωνικά προφίλ και οι καθαρές γραμμές δίνουν μορφή σε μοντέλα με εκλεπτυσμένο, διακριτικό χαρακτήρα. Η συνεχής αναζήτηση της μάρκας για νέα σχέδια φέρνει στο προσκήνιο μια πρωτοποριακή συλλογή όπου τα εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος, όπως τα γυαλιά ηλίου Prada Teddy, επαναπροσδιορίζονται με μια νέα clip-on έκδοση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις συλλογές Prada και πρωταγωνιστεί στη νέα διαφημιστική καμπάνια των αντρικών μοντέλων Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017.

 

Συμπληρώνοντας τη συλλογή της, η Prada παρουσιάζει τα νέα πλαίσια γυαλιών οράσεως του εμβληματικού project, Prada Journal. Τα νέα πλαίσια, τα οποία κατασκευάζονται για πρώτη φορά από μέταλλο, έχουν καθαρά, εξελιγμένα προφίλ που αποπνέουν αριστοτεχνική δεξιοτεχνία. Οι νέες δημιουργίες επιβεβαιώνουν το πρωτοποριακό, σύγχρονο πνεύμα που χαρακτηρίζει τα νέα γυαλιά της αντρικής συλλογής Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017.

PRADA WOMEN

Prada Hide Special Collection Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017

Μοντέλο SPR 15T

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις στην επίδειξη μόδας της Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, τα νέα γυαλιά ηλίου της ειδικής συλλογής Hide της Prada ερμηνεύουν την κλασική μάσκα με μια κομψή, μητροπολιτική προσέγγιση. Το πλαίσιο χαρακτηρίζεται από ένα ενιαίο επίπεδο φακό και συμπαγείς, κλασικού σχήματος βραχίονες ταρταρούγας που συνδέονται στο πλαίσιο με μια μεταλλική άρθρωση. Μια σοφιστικέ μεταλλική λεπτομέρεια διατρέχει το προφίλ της γέφυρας, αναδεικνύοντας το σχήμα. Η χρωματική παλέτα πειραματίζεται με λεπτές αποχρώσεις έμπνευσης vintage: κρυστάλλινο Ecru, κρυστάλλινο Dove, και κρυστάλλινο Lake. Λογότυπο Prada.

PR 16TS VIQ_6S1

Μοντέλο SPR 16T

Το στιλ των αθλητικών γυαλιών της δεκαετίας του 1970 επανεξετάζεται με σύγχρονο πνεύμα στο δεύτερο μοντέλο Prada Hide, το οποίο πρωταγωνίστησε στην γυναικεία διαφημιστική καμπάνια της Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από διαφανές έγχρωμο acetate και αποπνέει καθαρό, διακριτικό σχεδιασμό. Μια μεταλλική λεπτομέρεια κοσμεί το κέντρο του πλαισίου, ενισχύοντας τη σιλουέτα σε σχήμα ματιού της γάτας και τον ενιαίο επίπεδο φακό. Διατίθεται σε μια παλέτα από κομψές διαφάνειες: κρυστάλλινο Ecru, κρυστάλλινο Dove, κρυστάλλινο Cameo, κρυστάλλινο Baltic Sea και κρυστάλλινο Lake. Λογότυπο Prada.

Γυαλιά ηλίου της γυναικείας συλλογής Prada

PR 56TS 1AB_0A7

Μοντέλο SPR 56T

Ένα δημιουργικό μείγμα γεωμετρικών γραμμών και vintage επιρροών αποτυπώνεται στα νέα γυαλιά ηλίου της ειδικής συλλογής Prada Mod. Η εξεζητημένη  σιλουέτα της πρόσοψης υπογραμμίζεται από ένα κομψό μεταλλικό προφίλ, διακοσμημένο με πολύχρωμα acetate ένθετα που ταιριάζουν με τους βραχίονες. Τα ορθογώνια μεταλλικά πριτσίνια – σήμα κατατεθέν της ειδικής συλλογής Prada Mod – χαρακτηρίζουν το μοντέλο. Η παλέτα περιλαμβάνει κλασικές αποχρώσεις του Μαύρου και του Κακάο, καθώς και συναρπαστικούς νέους τόνους της Άμμου και του Βερικοκί, σύμφωνα με τις χρωματικές επιταγές της σεζόν. Λογότυπο Prada.

PR 17TS 7S0_0A7

Μοντέλο SPR 17T

 

Αυτά τα γυαλιά ηλίου της νέας γυναικείας συλλογής Prada αποπνέουν κλασική κομψότητα. Η μεγάλη acetate πρόσοψη, σχήματος panto, τονίζεται από μια διακριτική γεωμετρική μεταλλική γέφυρα. Οι ελικοειδείς βραχίονες φιλοξενούν ομοιογενείς  αποχρώσεις ή νέα πολύχρωμα ριγέ ή floral ένθετα, εμπνευσμένα από τα σχέδια και τις λεπτομέρειες των αξεσουάρ της επίδειξης μόδας της Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 και

της ready-to-wear συλλογής. Η παλέτα διαθέτει τρεις αποχρώσεις Ταρταρούγας – Κλασική, Μεσαία και Ταλκ – καθώς και διαχρονικές αποχρώσεις του Μαύρου και του Κακάο.

PR 64TS 7OE_AD2

Μοντέλο SPR 64T

Νέο μοντέλο Prada Cinéma με αποκλειστικά σύγχρονο σχεδιασμό. Οι μοναδικοί, ακανόνιστα διαμορφωμένοι ημι-επίπεδοι φακοί εφαρμόζονται πάνω από την εξαιρετικά ελαφριά μεταλλική δομή, προσδίδοντας μια σύγχρονη και φουτουριστική πινελιά στα γυαλιά. Τα πλαίσια διατίθενται σε αποχρώσεις του Ατσαλιού, του Ανοιχτόχρωμου Χρυσού και του Αντικέ Χρυσού, ενώ συνδυάζονται δημιουργικά με έγχρωμα acetate ακροβραχιόνια και φακούς σε κλασικούς τόνους, αλλά και σε νέες κατοπτρικές εκδοχές του Μπλε, του Χρυσού και του Ανθρακί. Εγχάρακτο λογότυπο Prada.

Μοντέλο SPR 65T

Οι λεπτομέρειες της δεκαετίας του 1970 επαναπροσεγγίζονται με ένα μοντέρνο στυλ σε αυτά τα νέα γυαλιά ηλίου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Η πρωτοποριακή κατασκευή της στρογγυλεμένης μεταλλικής πρόσοψης ορίζεται από ημι-επίπεδους εκτεθειμένους φακούς, οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους με μια μοναδική γέφυρα. Οι κομψοί μεταλλικοί βραχίονες συνδέονται στο πλαίσιο με ευδιάκριτες βίδες. Διατίθεται σε Ατσάλι, Ανοιχτόχρωμο Χρυσό και Αντικέ χρυσό που συνδυάζονται δημιουργικά με acetate ακροβραχιόνια και φακούς σε κλασικά χρώματα, αλλά και σε νέες κατοπτρικές εκδοχές του Μπλε, του Χρυσού του Ανθρακί και του Καφέ. Εγχάρακτο λογότυπο Prada.

Μοντέλο SPR 66T

Η Prada επανερμηνεύει το κλασικό σχήμα ματιού της γάτας με μια σοφιστικέ πινελιά. Η στρογγυλεμένη acetate πρόσοψη συνδυάζεται δημιουργικά με μια μεταλλική υπερδομή που ενισχύει την θηλυκότητα του σχεδίου, καθιστώντας το μοναδικό. Οι βραχίονες παραμένουν διακριτοί, διαθέτοντας ένα καθαρό, γραμμικό σχεδιασμό, ενώ τα acetate ακροβραχιόνια συνδυάζονται κομψά με την πρόσοψη. Διατίθεται σε κλασικό Μαύρο και τέσσερις νέες εκδόσεις Ταρταρούγας: Κλασική, Μεσαία, Ορχιδέα και Τάλκ.

Εγχάρακτο λογότυπο Prada.

PR 56TS VHQ_4M2

Πλαίσια γυναικείων γυαλιών οράσεως Prada

 

Μοντέλο VPR 03U

 

Ένα κλασικό, κομψό σχέδιο για το νέο αυτό πλαίσιο γυναικείων γυαλιών οράσεως Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Η μεγάλη πρόσοψη σε σχήμα panto τονίζεται από μια γεωμετρική μεταλλική γέφυρα. Οι ελικοειδείς βραχίονες κατασκευάζονται σε ομοιογενείς αποχρώσεις ή με νέα πολύχρωμα ριγέ ή floral ένθετα εμπνευσμένα από τα σχέδια και τις λεπτομέρειες των αξεσουάρ της επίδειξης μόδας Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017και της ready-to-wear συλλογής. Η παλέτα διαθέτει κλασικές αποχρώσεις της Μαύρης, Κλασικής και Ταλκ Ταρταρούγας, καθώς και δύο νέες επιλογές που αποτυπώνουν τη διάθεση της εποχής: Vermilion και Powder Blue. Λογότυπο Prada.

Μοντέλο VPR 53U

Αυτό το νέο πλαίσιο γυναικείων γυαλιών οράσεως Prada αποπνέει σύγχρονη κομψότητα. Η στρογγυλεμένη πρόσοψη από acetate συνδυάζεται δημιουργικά με μια μεταλλική υπερκατασκευή που ενισχύει τα θηλυκά προφίλ, καθιστώντας τα άκρως θηλυκά και ιδιαίτερα. Οι βραχίονες παραμένουν πιστοί σε ένα καθαρό, γραμμικό σχέδιο, ενώ οι άκρες τους από acetate συνδυάζονται χρωματικά με την πρόσοψη. Διατίθεται σε κλασικούς τόνους Μαύρης, Κλασικής και Μεσαίας Ταρταρούγας, καθώς και σε δύο νέες αποχρώσεις : Cameo και Crystal Baltic Sea. Εγχάρακτο λογότυπο Prada.

 Prada Journal Collection

Μοντέλο VPR 55U

Η νέα συλλογή Prada Journal παρουσιάζει ένα πλαίσιο γυαλιών οράσεως κατασκευασμένο, για πρώτη φορά, εξ ολοκλήρου από μέταλλο. Η εκλεπτυσμένη, διακριτική αισθητική που χαρακτηρίζει τη συλλογή Prada Journal μεταφράζεται σε πρόσοψη σχήματος panto, με μια ξεχωριστή διπλή γέφυρα. Οι εξαιρετικά λεπτοί βραχίονες είναι διακοσμημένοι με μια λεπτή πλακέτα που φέρει το εγχάρακτο λογότυπο Prada και ζωντανεύουν από τα κομψά χρώματα των acetate άκρων τους. Διατίθεται σε δύο μεταλλικές επιλογές από Ατσάλι και Αντικέ Χρυσό και σε δύο εκδόσεις με acetate ένθετα σε Κλασσική Ταρταρούγα ή Τάλκ. Εγχάρακτο λογότυπο Prada.

PRADA MEN

Γυαλιά ηλίου της αντρικής συλλογής Prada

Μοντέλο VPR 17T  + SPR 59T Clip-on

Η Prada παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα μοντέλο clip-on που αποτελεί μια νέα προσέγγιση των εμβληματικών γυαλιών ηλίου Prada Teddy, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην επίδειξη της αντρικής μόδας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012. Το βασικό πλαίσιο έχει μια κλασική, γραμμική αισθητική (VPR 17T). Η τετράγωνης λογικής acetate πρόσοψη διαθέτει καθαρά προφίλ που τονίζονται από εξαιρετικά λεπτούς μεταλλικούς βραχίονες. Το μεταλλικό clip-on (SPR 59T) ακολουθεί το τετράγωνο σχέδιο του πλαισίου οράσεως, τονίζοντας το με τη χαρακτηριστική μονή γέφυρα που είναι το leitmotif της συλλογής Prada Teddy. Διατίθεται σε αποχρώσεις του Μαύρου και της Ταρταρούγας για να συνδυάζεται και να ταιριάζει με clip-ons σε Μολυβί προφίλ και φακούς Slate ή Μπλε. Εγχάρακτο λογότυπο Prada

Μοντέλο SPR 58O – Prada Teddy

Τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου Prada Teddy, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην επίδειξη της αντρικής μόδας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012, επιστρέφουν και πλέον παρουσιάζονται σε αποκλειστικές νέες επιλογές χρωμάτων. Η χαρακτηριστική πρόσοψη πιλότου πλαισιώνεται από ένα εξελιγμένο μισό πλαίσιο με εκτεθειμένους φακούς που επικαλύπτουν το μεταλλικό πλαίσιο. Η μεγάλη ενιαία γέφυρα και οι εξαιρετικά ελαφριοί βραχίονες, με acetate άκρες, συμπληρώνουν το σχέδιο. Διατίθεται σε αποχρώσεις του Μολυβί ή του Ανοιχτόχρωμου Χρυσού με ντεγκραντέ κατοπτρικούς φακούς σε Μαύρη Σοκολάτα, Ανθρακί, καθώς και σε κλασικές αποχρώσεις του Charcoal και του Μπλε. Εγχάρακτο λογότυπο Prada, διακριτικά τοποθετημένο στους βραχίονες.

Μοντέλο SPR 14T

Ένας καθαρό σχέδιο που συνδυάζεται δημιουργικά με μια σύγχρονη προσέγγιση στα νέα αντρικά γυαλιά ηλίου της συλλογής Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Η πρόσοψη από acetate φέρει τετράγωνα προφίλ με ελαφρώς λοξότμητες άκρες που τονίζονται από μια διπλή μεταλλική γέφυρα που προσδίδει λάμψη και σύγχρονη εμφάνιση στα γυαλιά. Η παλέτα φιλοξενεί κλασικές αποχρώσεις του Μαύρου και της Ταρταρούγας, καθώς και δύο ματ επιλογές σε Μεσαία Ταρταρούγα και Γκρι Ταρταρούγα.

Μοντέλο SPR 62T

Η δημιουργικότητα και η δεξιοτεχνία αποτυπώνονται στη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, δίνοντας ζωή σε ένα νέο μοντέλο Prada με καθαρό, διακριτικό σχεδιασμό. Η μεταλλική πρόσοψη σε σχήμα panto φιλοξενεί κωνικά προφίλ που τονίζονται από τη διπλή γέφυρα. Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός των acetate βραχιόνων προσδίδει μια δυναμική προοπτική στα γυαλιά, τα οποία διατίθενται σε κλασικές αποχρώσεις του Κακάο και του Μαύρου με στιλπνό ή ματ φινίρισμα, καθώς και σε μια νέα μεταλλική έκδοση Λευκόχρυσου.

Prada Journal Collection

Μοντέλο VPR 56U

Ο πειραματισμός της Prada Journal συνεχίζει την στιλιστική εξέλιξη του Οίκου, ο οποίος παρουσιάζει για πρώτη φορά πλαίσια που κατασκευάζονται αποκλειστικά από μέταλλο. Το λεπτό μεταλλικό πλαίσιο έχει ένα τετράγωνη πρόσοψη με επιρροές ρετρό που συνδυάζονται εξαιρετικά με τη σύγχρονη αίσθηση της αυστηρής γραμμικής διπλής γέφυρας. Οι εξαιρετικά λεπτοί βραχίονες διαθέτουν μια διακριτική πλακέτα που φέρει το λογότυπο της Prada εγχάρακτο και κομψές acetate άκρες με δύο αποκλειστικές, ριγέ εκδοχές. Το μοντέλο διατίθεται σε τέσσερις μοναδικές μεταλλικές επιλογές: Ματ Χρυσό, Ανοιχτόχρωμο Χρυσό, Λευκόχρυσο και Ατσάλι.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *