Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης παρουσιάζει “Μία καλλιεργήσιμη έκσταση” @a.antonopoulou.art

Από την/τον Christina Politi | 15 Δεκεμβρίου 2017

da7db223-359d-4c3b-abc5-3d4ccc1f1c87

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης εγκαινίασε τη νέα ατομική του έκθεση στην a.antonopoulou.art που έχει διάρκεια 20 Ιανουαρίου 2018, με τίτλο Μία καλλιεργήσιμη έκσταση. Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης δομεί τη νέα του δουλειά ως ένα είδος σημειώσεων του τουρίστα- καλλιεργητή, του ανθρώπου που αρνείται να εγκαταλείψει την πόλη, αλλά αντλεί από τη «βάναυση» γοητεία της καλλιέργειας όλη εκείνη την εμπειρία που καθιστά τον αστικό βίο υποφερτό και διεξοδικό.

Χαράγματα σε ξερό μελάνι –ένα είδος σκαψίματος σε βαμμένο Plexiglas– και υπερβατικά εργαλεία φτιαγμένα από ξύλα ελιάς που μαζεύει στους περιπάτους του. Το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας των έργων γίνεται υπαίθρια με πρωτόγονα και λιγοστά μέσα για να μεταφερθεί έπειτα σε κάποιο εργαστήριο ρομποτικής για τις τελικές προσθήκες.

Το αφήγημα δομείται από ενότητες που ακολουθούν την διαδικασία της καλλιέργειας ενός κήπου και μπορεί να αναγνωσθεί από το θεατή κυκλικά: καθάρισμα, όργωμα, φύτευση, πότισμα, σκάλισμα, κλάδεμα, συγκομιδή, καθάρισμα

Ώρες λειτoυργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή 2:00-8:00 μ.μ. και Σάββατο 12:00-4:00 μ.μ.

Η a.antonopoulou.art, με αφορμή το Gallery Walk που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), θα είναι ανοιχτή το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Ωράριο:
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 11:00 – 17:00
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 11:00 – 15:00

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *