Τα εξώφυλλα της Βασίλισσας

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 27 Δεκεμβρίου 2017

1A_M

Είναι από τα πιο διάσημα πρόσωπα του πλανήτη. Είναι η απόλυτη μονάρχης. Είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη πειθαρχία στην ιστορία. Η ζωή της είναι σαν πραγματικό παραμύθι και οι υποστηριχτές της είναι εκατομμύρια. Καμία σχέση με όσους την αντιπαθούν.

Grazia_M

Η Ελισάβετ Β΄ (Elizabeth II), ή αλλιώς η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία (Elizabeth Alexandra Mary), γεννήθηκε την 21η Απριλίου 1926, και είναι η βασίλισσα δεκαέξι ανεξαρτήτων κρατών, φέροντας κάθε στέμμα και τίτλο ισότιμα. Ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 6 Φεβρουαρίου 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, όσον αφορά τα χρόνια που είναι στην εξουσία. Έφτιαξα αυτό το άρθρο για να χαζέψουμε την ιστορία της Βασίλισσας μέσα από κάποια εξώφυλλα περιοδικών.

aac6840e89a1686dac3b5134397f92d6--princess-elizabeth-queen-elizabeth-whiteback_M

Ο επίσημος τίτλος που έχει είναι: Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, και των άλλων Βασιλείων και περιοχών Της, Αρχηγός της Κοινοπολιτείας, Υπερασπιστής της Πίστης. Άλλοι τίτλοι της είναι: Αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Ηγεμών της Νήσου Μαν, Υπέρτατη Αρχηγός των Νήσων Φίτζι, Δούκισσα του Εδιμβούργου, Δούκας του Λάνκαστερ και της Νορμανδίας και Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι βασίλισσα σε 129 εκατομμύρια κατοίκους. Οι χώρες – εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο – στις οποίες η Ελισάβετ Β΄ είναι Αρχηγός Κράτους είναι: Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Γρενάδα, Καναδάς, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπελίζ, Νέα Ζηλανδία, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τζαμάικα και Τουβαλού. Είναι η Αρχηγός Κράτους ή κυβερνήσεως με τα περισσότερα χρόνια στην εξουσία παγκοσμίως. Στη χώρα της, στις 20 Δεκεμβρίου του 2007, ξεπέρασε την ηλικία που είχε η Βικτώρια όταν πέθανε το 1901, έχοντας συμπληρώσει 81 χρόνια, 7 μήνες και 1 ημέρα ζωής….

1-Queen-Elizabeth_M

Δείτε τη συνέχεια στο https://www.nikosonline.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%8E%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82/

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *