Τα πάντα ρει και ο Λάκης μένει..

Από την/τον Christina Politi | 24 Ιανουαρίου 2018

IMG_6489

Χθες πήγα στην επίσημη πρεμιέρα του Α-πε-λπι-σί-το στο θέατρο Αθηνών. Λάκης Λαζόπουλος- Σοφία Φιλιππίδου και ένας θίασος από νέα παιδιά που χορεύουν και τραγουδάνε. «Επιθεώρηση Δωματίου». Ναι, μία παράσταση που μπορεί να πάει παντού. Που έχει δύο «σόλο» της Σοφίας Φιλιππίδου κεντήματα παρανοϊκού χιούμορ, σάτιρας, αμεσότητας από αυτά που μόνο ο Λαζόπουλος ξέρει να δημιουργεί. Τὰ πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει..

IMG_6482

‘Οποιος δει την παράσταση θα καταλάβει.. Εδώ δεν θα κάνω κριτική του Α-πε-λπι-σί-το, αλλά θα καταγράψω αυτό που μένει. Αυτό που μένει λοιπόν είναι ο διαχρονικός και αστείρευτος Λάκης Λαζόπουλος , που κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να εξηγεί για ποιο λόγο επιλέγει να μένει σε ένα ωραίο μικρό ρετιρέ για να έχει μεγάλη βεράντα. Άλλα εννοεί , άλλα θέλουν και καταλαβαίνουν όσοι πιστεύουν πως με πέντε εκπομπές το χρόνο μπορείς να ανεβοκατεβάζεις κυβερνήσεις. Μια ζωή δουλεύει με τεράστια επιτυχία.. Με το χαοτικό ρομαντισμό και τις δημιουργικές εμμονές του, ο Λάκης θα το προσγειώσει το τζετ ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έχει βάλει το σωστό προορισμό στο gps του..«Είμαστε αριστεροί που ντυνόμαστε δεξιοί για να έχουμε δουλειά». Μία νέα εποχή ξεκινάει με ένα αγαπημένο του κορίτσι, την Σοφία Φιλιππίδου στο πλάι. Γιατί ο Λάκης λειτουργεί σωστά δίπλα σε υπερταλαντούχες φίλες του που λειτουργούν και σαν μούσες. Στην Πάρο εμπνεύστηκαν το πιο πετυχημένο κομμάτι της παράστασης που έγραψε ο Λάκης στο πλοίο της επιστροφής για την Αθήνα. Η Σοφία βέβαια θα ήταν και η μεγαλύτερη μούσα του Αλμοδοβάρ. Θες να την αγκαλιάσεις στο τέλος της παράστασης και να την ευχαριστήσεις που υπάρχει. Μεγάλη σταρούμπα.

Εγώ τους αγκάλιασα και τους δύο γιατί πήξαμε στα γιαλαντζί και τις αρπαχτές μιας σόουμπιζ που έχει πάει στον αγύριστο.

IMG_6483_Facetune_24-01-2018-03-49-43

Και μετά στο φιλόξενο La Pasteria της Βαλαωρίτου,  βγάλαμε και σέλφι με τον Αλέξη Γεωργούλη και την συνεργάτιδα του Λάκη, Κερασία Κούη που μας ομορφαίνει και πέτυχα και την Δήμητρα Παπαδοπούλου που τα σάρωσε όλα με την Μαντάμ Σουσού της που τελείωσε αισίως και πανηγυρικά, στο κατάμεστο κάθε βράδυ, Θέατρο Παλλάς.

IMG_6487_Facetune_24-01-2018-03-47-34

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *