Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη για ακόμα μια φορά στην κορυφή των προτιμήσεων

Από την/τον Christina Politi | 30 Σεπτεμβρίου 2017

MOSCHOFILERO_750_2016_WINE ENTHUSIAST

Την υψηλότερη βαθμολογία των 92 βαθμών απέσπασε το «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2016» από το καταξιωμένο, αμερικανικό περιοδικό “Wine Enthusiast” που το κατέταξε ως το κορυφαίο κρασί της ομώνυμης ποικιλίας, το πρώτο από τα καλύτερα μοσχοφίλερα που δοκιμάστηκαν από τους διεθνείς οινοκριτικούς.

Η βαθμολογία ανακοινώθηκε στο Wine Enthusiast Buying Guide, τεύχος Σεπτ. 2017 και στο εκτενές άρθρο του περιοδικού για την ποικιλία μοσχοφίλερο, στο τεύχος Οκτωβρίου, όπου τα σχόλια της δημοσιογράφου οίνου Suzan Kostrzewa για το «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2016» ήταν ιδιαιτέρως επαινετικά και περιγραφικά του πλούτου των αρωμάτων του: «Λεμόνι, άνθη πορτοκαλιού και  αρώματα τριαντάφυλλου χαρακτηρίζουν αυτό το εξωτικό και δροσιστικό κρασί. Στον ουρανίσκο, οι έντονες γεύσεις των εσπεριδοειδών ανακατεύονται με το πεπόνι και το πιπέρι. Ευκολόπιοτο αλλά χαρακτηριστικό».

Η ποικιλία μοσχοφίλερο χρωστάει την αναβίωση και ανάδειξή της παγκοσμίως στην Οινοποιία Μπουτάρη, η οποία αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητές του συγκεκριμένου σταφυλιού, έχει δημιουργήσει από το 1986, ένα από τα πιο εμπορικά σήματα της ελληνικής αγοράς1 και ένα από τα πιο διαδεδομένα ελληνικά κρασιά στο εξωτερικό.

Ο Δρ. Οινολογίας Ιωάννης Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της Οινοποιίας Μπουτάρη εξέφρασε την ικανοποίηση των ανθρώπων της Μπουτάρη για την υψηλή διάκριση: «Στο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη έχουμε πετύχει να αποτυπώνεται με αυθεντικό και απόλυτο τρόπο η τυπικότητα της ποικιλίας στη Μαντινεία. Σε αυτό οφείλονται οι πολλές βραβεύσεις που διαχρονικά έχει αποσπάσει, μεταξύ των οποίων είναι και η προτίμηση του κόσμου, που καθημερινά το επιλέγει περισσότερο από κάθε άλλο λευκό κρασί».

  1. Νο1 σε πωλήσεις λευκό, εμφιαλωμένο κρασί στην Ελλάδα (στοιχεία IRI)

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *