Φάτε φυστίκια χωρίς τύψεις

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 11 Ιανουαρίου 2018

image-1

Όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς καταναλώνουμε, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος που έχουμε στην υγεία μας, αναφέρει νέα αμερικανική έρευνα. Tα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε ξηρούς καρπούς, όπως τα φιστίκια, είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή νόσο ή καρκίνο, δείχνει μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, όπως αναφέρεται σε άρθρο του Reuters. Όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς καταναλώνουμε, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος που έχουμε, σύμφωνα με την έκθεση, που περιλαμβάνει στοιχεία από νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, ευθύνονται για περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ. Τα ευρήματα συμβαδίζουν και με άλλες έρευνες που υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κοινών προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο διαβήτης τύπου 2.

Οι ξηροί καρποί έχουν δαιμονοποιηθεί επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Σήμερα όμως, αναγνωρίζονται ως μια υγιεινή τροφή.

Σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς, εκείνοι που έτρωγαν μία φορά την εβδομάδα, είχαν 11% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας και εκείνοι που έτρωγαν ξηρούς καρπούς κάθε μέρα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν. Όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο, ειδικά από εκείνους οι οποίοι απέφευγαν τους ξηρούς καρπούς. Είχαν επίσης 24% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και 11% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο.Η μελέτη έδειξε επίσης ότι όσοι τρώνε πολλούς ξηρούς καρπούς, είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος. Φάτε φυστικια λοιπόν χωρίς τύψεις .

ΠΗΓΗ:clickatlife.gr

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *