Χάρης Τζωρτζάκης: Πλάκα έχω, να με γνωρίσετε από το Α ως το Ω

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 16 Νοεμβρίου 2016

????????????????????????????????????

Πόσο χαίρομαι, όταν συνομιλώ με τη νέα γενιά των ηθοποιών με παιδιά που, εκτός από ταλέντο, έχουν και ωραία εξωτερική εμφάνιση -το έχω ξαναγράψει αυτό- που είναι, όμως, αφοσιωμένα στην Τέχνη τους, στο ποιοτικό θέατρο, και σε ρόλους που τους εξελίσσουν και τους προάγουν για να γίνουν ακόμη καλύτεροι, ώστε κάποια στιγμή στην καλλιτεχνική τους ωριμότητα να παράξουν πολιτισμό! Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο ταλαντούχος Χάρης Τζωρτζάκης . Τον παρακολουθώ χρόνια τώρα και βλέπω τις συνεργασίες του, τις επιλογές του, τους ρόλους που ενσαρκώνει αλλά και τη φλόγα στα μάτια του και το πάθος στο πρόσωπό του, όταν βρίσκεται στη σκηνή.

Έχει υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία ρόλους του παγκοσμίου αλλά και του ελληνικού ρεπερτορίου στη μακρόχρονη συνεργασία του με το Εθνικό θέατρο. Φαίνεται ότι αγαπά αυτό που κάνει, γιατί δεν σπαταλά το ταλέντο του σε ανούσια θεατρικά και τηλεοπτικά πράγματα με σκοπό την αναγνωρισιμότητα και τα χρήματα. Δεν ‘’ξοδεύεται’’ άσκοπα αλλά ούτε ανήκει  σε ‘’αυλές’’. Στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και προχωρά με σταθερά βήματα, για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και θα φτάσει γιατί διαθέτει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας από τους πιο ξεχωριστούς και εκλεκτούς ηθοποιούς της γενιάς του και να λάμψει στο θεατρικό στερέωμα.

Φέτος, συμπρωταγωνιστεί στο ονειρεμένο cast της φιλόδοξης παραγωγής του θεάτρου Χώρα, όπου ο μαιτρ του είδους ο ευφάνταστος, εμπνευσμένος και άκρως δημιουργικός Πέτρος Ζούλιας, μεταφέρει και σκηνοθετεί επί σκηνής το αριστούργημα του σπουδαίου Ι. Ν. Παναγιωτόπουλου ‘’Αστροφεγγιά’’. Πηγαίνετε οπωσδήποτε να δείτε αυτήν την παράσταση και χαρείτε τον Χάρη Τζωρτζάκη από το Α ως το Ω και στο Cosmopoliti και στη σκηνή.

 

dsc_8405-1%ce%bc%ce%bc%ce%bc%ce%bc%ce%bc

Αστροϕεγγιά: : Η παρέα που ερωτεύεται, συγκρούεται, ονειρεύεται και αφήνει ανεξίτηλο στίγμα στη νέα ελληνική πεζογραφία.

Βερμπαλισμός: Μισό λεπτάκι να το γκουγκλάρω..

Γενναιοψυχία: Όποιος την έχει είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία από τους άλλους.

Δραματουργία: Τσέχωφ

Ελληνικό έργο: “Η ομορφιά σου”, του Δημήτρη Τσεκούρα.

Ζωή: Θα περάσει.

Θέατρο: Μηνάς Χατζησάββας

Ι.M.Παναγιωτόπουλος: Κληρονομιά

Κείμενα: Πόσο λάθος μας τα διδάσκουν στα σχολεία..

Λόγος: Αδάμαστος

Μαγεία θεατρική: Είναι για τους θεατές.

Νέα γενιά ηθοποιών: Άφραγκοι κι ωραίοι!

Ξένοι συγγραϕείς: Ντοστογιέφσκι, Ουγκώ, Ζολά, Φλομπέρ, Ρεμπώ

Όνειρα: Να τα κάνουμε πράξη.

Πέτρος Ζούλιας: Τον ταλαιπωρώ, αλλά τον βγάζω ασπροπρόσωπο στο τέλος…

Ρόλοι: Καλοδεχούμενοι όλοι.

Συνεργασίες: Θα ήθελα κάποια στιγμή να νιώσω ότι ανήκω κάπου.

Τεχνική: Όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο την αξία της.

Υπερρεαλισμός: Σαλβαντόρ Νταλί!

Φως: Νίκος Βλασσόπουλος

Χάρης Τζωρτζάκης: Πλάκα έχω, να με γνωρίσετε.

Ψυχισμός: Δύσκολα πράγματα.

Ωραιοπάθεια: Νομίζω ο καθένας με τον τρόπο του πάσχει. Απλώς κάποιοι την κρύβουν επιμελώς…

Harry Tzortzkis,Actor,June 2015 / Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης,Ιούνιος 2015

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *