10 + 1 ερωτήσεις στην Ζωή Στεφανίδου

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 29 Μαΐου 2017

Zoe 2

Ακούγοντας να τραγουδά αυτό το αέρινο και πανέμορφο κορίτσι, που μοιάζει δροσοσταλίδα στην αχλύ μιας καλοκαιρινής βροχής, μ’ έκανε να μπω στον πειρασμό και ν’ αναρωτηθώ αν αυτό, που έβλεπα μπροστά μου, ήταν αληθινό και συνέβαινε πραγματικά. Γιατί; Επειδή, η Ζωή Στεφανίδου δεν είναι απλώς εξαιρετική αλλά έχει θείο χάρισμα! Διαθέτει πολλά προτερήματα και προσόντα που δύσκολα μπορεί να τα συγκεντρώσει όλα μαζί μία νεαρή τραγουδίστρια σε συνδυασμό με τον αέρα του κοσμοπολίτη λόγω καταγωγής. Φωνή υπέροχη και εξελίξιμη, άψογη σκηνική παρουσία και κίνηση σταρ διεθνών προδιαγραφών. Με ζωντάνια, φρεσκάδα, ζήλο, ζέση, αγάπη και πάθος υποστηρίζει τη δουλειά της. Πώς λοιπόν αυτό το κορίτσι να μην έχει μέλλον; Να μην έχει προοπτική για μεγάλα πράγματα, να διαπρέψει δηλαδή και να διαγράψει μία λαμπρή πορεία; Την Ζωή Στεφανίδου που είναι πάντα τόσο πρόσχαρη, χαμογελαστή και ευγενική —ίδια η μητέρα της Αλίκη Μπουλούμπα και ο πατέρας της Βαγγέλης Στεφανίδης —πρέπει να την ακούσετε με το νεανικό συγκρότημα Fabulous and The Pretty Brass Band και θα με θυμηθείτε. Θα σας συναρπάσουν! Γνωρίστε την από τις απαντήσεις, που με σιγουριά και ειλικρίνεια έδωσε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Fabulous 4

– Πώς (και γιατί) αποφάσισες να  ασχοληθείς με τη μουσική;

– Μεγάλωσα σε ένα σπίτι Κωνσταντινουπολιτών που βλέπαμε συνέχεια ελληνικές ταινίες. Η χαρά, το τραγούδι, ο χορός, η ξεγνοιασιά και η αυθεντικότητα της εποχής,  νομίζω ότι με οδήγησε στο Ωδείο στην τάξη κλασικής κιθάρας, όταν πήγαινα στη Δ’ δημοτικού. Στη συνέχεια το μουσικό σχολείο και οι ανώτερες μουσικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ήταν η λογική εξέλιξη μιας πορείας που πάντα την ακολουθούσε πολύ τραγούδι και πολύ κέφι. Στα 19 ήρθαν τα μαθήματα φωνητικής και κάποια χρόνια  αργότερα η πρόταση να συμμετάσχω στους Fabulous & The Pretty Brass, από τον συνθέτη και ενορχηστρωτή Κωνσταντίνο Γκιβίση. Το concept του σχήματος ήταν ιδιαίτερο από την αρχή:κόντρα στους καιρούς να βρούμε μια παρέα που με την θετική τους ενέργεια και τη μουσική, θα ξεσηκώσει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και θα τους κάνει να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να χαμογελάσουν χωρίς αιτία.Και φτάνουμε στο σήμερα που οι Fabulous & The Pretty Brass κυκλοφορούν το νέο τους single «We can dance» πιστοί στην ιδέα να σκορπίσουν χαρά και να ξεσηκώσουν τον κόσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=1xnhwQnoILw

1) Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

– Την οικογένεια και τη μουσική!

2) Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

– Δεν είμαι ιδιαίτερα καταναλωτικός άνθρωπος, αλλά για ένα ταξίδι πάντα είμαι έτοιμη να κάνω μια εξαίρεση.

3) Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

– Ο καφές, αλλά δεν ξέρω ποιος από όλους!

4) Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

-Το να μην είναι συνεπείς στα ραντεβού. Θεωρώ ότι δείχνει έλλειψη σεβασμού σε ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα, το χρόνο του άλλου.

5) Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

-Να είμαι ειλικρινής και αυθεντική. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια στάση ζωής που καθορίζει τον τρόπο που βλέπεις, ενεργείς, αλλά και κρίνεις.

Fabulous 5

6) Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

-Καμία αρετή δεν είναι υπερεκτιμημένη. Είναι απλά η αλήθεια του καθενός και η νίκη στην καθημερινή μάχη να γίνει καλύτερος.

7) Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

-Επιδιώκω την επαφή με δικούς μου ανθρώπους. Επιδιώκω να μοιράζομαι στιγμές, συναισθήματα, ιδέες, γέλια, δάκρυα, αγκαλιές!

8) Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

-Θα έσβηνα τη μιζέρια από τα πρόσωπα του κόσμου…. αυτό !

9) Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

-Be fabulous! Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και μοναδικοί, αρκεί να το πιστέψουν.

10) Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη.

-Η άνοιξη, γιατί φέρνει την ελπίδα.

Οι φίλοι, γιατί είναι η σιγουριά και η αξία.

Η δημιουργικότητα, γιατί είναι η θετική ενέργεια, που σε κρατά ζωντανό.

Fabulous 1

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *