Star Academy of Greece: όσα μάθαμε στη συνέντευξη τύπου από επιτροπή και καθηγητές

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 11 Μαρτίου 2017

1

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Star Academy of Greece από την τηλεόραση του Εpsilon, πήγαμε στο Hotel Eρμού -εκεί όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Άννα Βίσση υποδέχεται θαυμαστές και φίλους με ένα συναρπαστικό show- και μιλήσαμε με τους συντελεστές της εκπομπής. Η Άννα Βίσση και  ο Πέτρος Κωστόπουλος από την επιτροπή, οι καθηγητές: Χρύσα Ρώπα, Πολίνα Πρελορέντζου, Βασιλική Δημητροπούλου, Βασίλης Κωστόπουλος και Αντώνης Βοεράκος καθώς και η διευθύντρια της σχολής Κατερίνα Γκαγκάκη, μίλησαν για όσα θα δούμε από την  Πέμπτη, 16 Μαρτίου στις 21:00, ημέρα που ανοίγει τις πόρτες του στο ελληνικό κοινό το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην πρεμιέρα επίσης, θα μάθουμε ποιοι θα είναι οι παρουσιαστές του live και θα δούμε για πρώτα φορά τους 16 σπουδαστές της Ακαδημίας.

9

Δεκαέξι νέα παιδιά με ταλέντο στη μουσική και το τραγούδι, 8 αγόρια και 8 κορίτσια άνω των 18 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να διακριθούν στην εγχώρια και όχι μόνο, μουσική βιομηχανία. Δεκαέξι σπουδαστές που επελέγησαν μετά από ενδελεχείς διαδικασίες auditions από εξειδικευμένους επαγγελματίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, θα κληθούν να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για 4 ολόκληρους μήνες, ώστε να υλοποιήσουν το στόχο και τις φιλοδοξίες τους.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθούν καθημερινά ένα εντατικό, απαιτητικό πρόγραμμα μαθημάτων από έμπειρους Καθηγητές που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο σε όλες του τις διαστάσεις.
Σε μία περίοδο που η πραγματοποίηση των νεανικών ονείρων και επαγγελματικών φιλοδοξιών συναντά συχνά σημαντική δυστοκία, οι σπουδαστές του Star Academy of Greece θα παρακολουθούν μαθήματα φωνητικής, τραγουδιού, κινησιολογίας, χορού, σκηνικής παρουσίας, styling, από διακεκριμένους, καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, ώστε να αποκτήσουν όλα τα εφόδια και τις δυνάμεις για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους με σταθερότητα και επιτυχία. Ταυτόχρονα, σε εβδομαδιαία βάση θα δίνονται master classes και σεμινάρια σε ό,τι αφορά με το συνολικό image making των συμμετεχόντων.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών μηνών, οι σπουδαστές θα διαβιώσουν σε πολυτελές οίκημα που θα στεγάσει το σπίτι και την Ακαδημία. Όλοι οι χώροι θα είναι εξοπλισμένοι με κάμερες που θα καταγράφουν την καθημερινότητα, τις προσπάθειες και τις αγωνίες των σπουδαστών, ενώ εκείνοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή με άλλο τρόπο με πρόσωπα εκτός της Ακαδημίας, παρά σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, μία φορά την εβδομάδα.

09

Κάθε μέρα στις 20:50 από τη συχνότητα του Εpsilon το τηλεοπτικό κοινό θα παρακολουθεί σε ωριαία εκπομπή τα βασικά σημεία όσων έχουν διαδραματιστεί στην Ακαδημία και το σπίτι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου.

Κάθε Πέμπτη στο εβδομαδιαίο live show, θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της συντονισμένης προσπάθειας των σπουδαστών και των καθηγητών τους. H κριτική επιτροπή, που αποτελείται από την Άννα Βίσση, τον Νίκο Καρβέλα και τον Πέτρο Κωστόπουλο, θα αξιολογεί κατά τη διάρκεια των live την πρόοδο των σπουδαστών του STAR ACADEMY προκειμένου να διακριθούν οι καλύτεροι.

Την επομένη της ζωντανής τηλεοπτικής παρουσίασης της προόδου των παιδιών, η ομάδα των καθηγητών θα συνεδριάζει ώστε να καταλήξει στους 3 προτεινόμενους προς αποχώρηση. Από αυτούς, που θα ανακοινώνονται στο αμέσως επόμενο καθημερινό επεισόδιο, το κοινό θα καλείται με τη θετική του ψήφο μέχρι την ημέρα του live , να “σώσει” έναν απ τους τρεις προτεινόμενους. Στην συνέχεια, η επιτροπή θα επιλέγει ποιος από τους άλλους δύο θα αποχωρήσει από το Star Academy of Greece. Στο τέλος των 16 εβδομάδων, ο σπουδαστής που θα επικρατήσει, θα υπογράψει ένα αποκλειστικό δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία PANIC RECORDS.

6

Τα παρακάτω μεγέθη σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο τις «διαστάσεις» της πρώτης τηλεοπτικής Μουσικής Ακαδημίας στην Ελλάδα:

4 μήνες καθημερινών εντατικών μαθημάτων
16 ταλαντούχοι σπουδαστές
6 καταξιωμένοι, έμπειροι καθηγητές
180 ώρες μαθημάτων το μήνα
30 ώρες εξειδικευμένων σεμιναρίων το μήνα
600 τ.μ. υπερπολυτελές οίκημα που στεγάζει Ακαδημία και σπίτι
150 τ.μ πισίνα
23η καταγραφή υλικού
60 κάμερες τελευταίας τεχνολογίας
21 χιλιόμετρα καλωδίωσης
120 άτομα προσωπικό παραγωγής στο σπίτι –ακαδημία

Σε κάθε live :

1000 τ.μ πλατώ
450 προβολείς κι ρομποτικά φώτα
180μελής ομάδα παραγωγής
14μελής ζωντανή ορχήστρα
12 κάμερες
22 καμαρίνια
850 άτομα ζωντανό κοινό

Δεκαέξι εβδομάδες γεμάτες ένταση, δυνατές εμπειρίες και εντατικά μαθήματα που θα αναδείξουν τη λάμψη των πραγματικών Αστεριών!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Πέτρος Κωστόπουλος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Χρύσα Ρώπα

Υποκριτική : ΧΡΥΣΑ ΡΩΠΑ

Πολίνα Πρελορέντζου
Φωνητική : ΠΟΛΙΝΑ ΠΡΕΛΟΡΕΝΤΖΟΥ – ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βασίλης Κωστόπουλος

Νίκος Μαριάνος

Χορός : ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΑΝΟΣ

Βασιλική Δημητροπούλου
Fitness: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αντώνης Βοεράκος
Ενδυματολογία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΕΡΑΚΟΣ

3

Η Κατερίνα Γκαγκάκη έχει αναλάβει τη Διεύθυνση της Σχολής. Στη φωτό μαζί με την Ζέτα Κατωπόδη, Yπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Epsilon

97

Πέτρος Κωστόπουλος

87

Άννα Βίσση

2

Αντώνης Βοεράκος, Βασιλική Δημητροπούλου, Χρύσα Ρώπα, Βασίλης Κωστόπουλος

7

Χρύσα Ρώπα, Άννα Βίσση,  Βασιλική Δημητροπούλου

5

Κατερίνα Γκαγκάκη, Πέτρος Κωστόπουλος, Άννα Βίσση

8

Βασίλης Κωστόπουλος, Πολίνα Πρελορέντζου, Πέτρος Κωστόπουλος, Άννα Βίσση, Αντώνης Βοεράκος, Χρύσα Ρώπα, Βασιλική Δημητροπούλου

 

Ομάδα παραγωγής:
Project Manager: Ελευθερία Κεφαλά
Executive Producer: Νίκος Παπαγεωργίου
Σκηνοθέτης live: Περικλής Ασπρούλιας
Σκηνοθέτης καθημερινού : Θανάσης Ζώης
Αρχισυντάκτης live: Πάνος Χάλας
Αρχισυντάκτρια Καθημερινού : Ελισάβετ Χατζοπούλου
Διευθυντής Φωτογραφίας : Μιχάλης Κοντογιάννης

Η συνέχεια, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στη συχνότητα του EPSILON

00

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

 1. Μαρία

  2017/03/11 στις 10:55

  Γιατί δεν λένε ποιος θα είναι ο παρουσιαστής?
  Ντρέπονται να πουν ότι θα είναι Φουρθιώτης?

  Γελοιότητες ……………………… αλλά πιο πολύ θλίβομαι για την Βίσση.
  Μία τραγουδίστρια που θα μπορούσε να είναι σαν την Αλεξίου έχει καταντήσει να είναι άλλη μία Α. Δημητρίου, για τα λεφτά.
  Αλλά μία παροιμία λέει: “Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα”

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *