Underground: ένας νέος πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 14 Ιανουαρίου 2016

IMG_4659

 Underground, ένας νέος θεατρικός και όχι μόνο χώρος συστήνεται στο κέντρο Αθήνας και φιλοδοξεί να προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες με κεντρικό πάντα άξονα το θέατρο.Ο Κώστας Αρζόγλου με τη πολύχρονη εμπειρία του στο θεατρικό σανίδι και το σωματείο «Πέτρα» που δημιούργησε ο ίδιος με συμπορευτές του μια ομάδα 30 ατόμων φέρνουν μια νέα πνοή μέσα από τη τέχνη τους. Μαζί του ηθοποιός-σκηνοθέτης Βάνα Πεφάνη η οποία θα εκφράσει και αυτή τις δικές τις ανησυχίες μέσα από την τέχνη της υποκριτικής.

12544872_974122309328551_1879513196_o

 Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στο Πολυχώρο Underground από τον Κώστα Αρζόγλου και την Βάνα Πεφάνη. Οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί αναφέρθηκαν στις παραγωγές που επιμελείται ο καθένας από την πλευρά του αυτή τη χρονική περίοδο στο χώρο του θεάτρου και στο τέλος επιφύλασσαν μια έκπληξη για τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν ανακοινώνοντας την πρώτη συνεργασία τους στη σκηνή του πολυχώρου με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Αυτός και το παντελόνι του” σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αρζόγλου.
12545943_974122339328548_485970530_o
Πιο αναλυτικά ο Κώστας Αρζόγλου καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στον εναλλακτικό αυτό χώρο και αναφέρθηκε στην καινούργια αυτή σύμβαση ανάμεσα στο θεατή και τη σκηνή μέσα από την εναλλακτική διάταξη που προσφέρει ο πολυχώρος Underground και μέσα στον οποίο θα κληθούν να λειτουργήσουν οι συντελεστές μιας παράστασης. Έδωσε επίσης σημαντικές πληροφορίες για το  σεμινάριο “Ανοιχτές πρόβες” που διοργανώνει ο ίδιος αυτή την περίοδο και την παράσταση που θα προκύψει στο τέλος μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί μια βαθιά μελέτη  στο μύθο του Οιδίποδα , εστιάζοντας πάνω στο πρόσωπο της Ιοκάστης.Τα μαθήματα, με τίτλο: «Τώρα μιλάει η Ιοκάστη» θα αποτελούν πρακτικές πρόβες πάνω στον μύθο του Οιδίποδα . Στο τέλος των μαθημάτων, όλο τον Απρίλιο, η παράσταση θα παίζεται στον πολυχώρο και τα κέρδη θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει ύστερα από ακρόαση. Καλούνται λοιπόν ηθοποιοί στα πρώτα τους βήματα να αυτοσχεδιάσουν, να κινήσουν το σώμα τους, να μάθουν, να νιώσουν αυτόν το μύθο . Οι δοκιμές θα είναι ανοιχτές στους ενδιαφερόμενους θεατές, παρακολουθώντας διαφορετικές φάσεις της σκηνοθεσίας (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 29 Ιανουαρίου)
 12557880_974122329328549_1212420375_o
Η Βάνα Πεφάνη από την πλευρά της αναφέρθηκε στον κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο θα κινηθούν όσο αναφορά την επιλογή έργων  και αυτός δεν θα είναι άλλος από το νέοελληνικό έργο. Πρώτο δείγμα γραφής αποτελεί το έργο της “Μεταξωτές γυναίκες” που θα παίζεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου σε δική της σκηνοθεσία.
Στο τέλος μίλησαν οι συντελεστές και ηθοποιοί  Ελευθερία Κόμη (κινησιολόγος), Αγγελική Καρυστινού (ηθοποιός) και η Aurore-Αλεξάνδρα Marion (ηθοποιός) για τη μέχρι τώρα εμπειρία της συμμετοχής τους στην παράσταση”Μεταξωτές γυναίκες”.
Εν αρχή ην ο χώρος” λοιπόν όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κώστας Αρζόγλου παραφράζοντας το γνωστό ρητό , και συμπλήρωσε η Βάνα Πεφάνη δίνοντας τη δική της οπτική γωνία για το πολυχώρο Underground   ως ένας χώρος “υπό κατασκευή” .
Από εδώ μπορείτε να κάνετε download το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης τύπου. http://goo.gl/sVDhQq
12557121_974122292661886_1296849554_o

επισκεφτείτε τη σελίδα του Πολυχώρου UNDERGROUND  στο facebook: 

https://www.facebook.com/UndergroundKoraiTessera/?fref=ts

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Πολυχώρος UNDERGROUND

Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο,είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ)

Τηλ.: 213 03 70 342

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *