ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ (Υπενθύμιση προς εαυτόν)

Από την/τον Polyxeni Kokovika | 15 Απριλίου 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα πάντα ότι η αγάπη χωρίς όρους είναι ένα παραμύθι αδύνατο να το νιώσει κανείς. ‘Ελεγα μέσα μου ότι μόνο κάποιος άνθρωπος χωρίς ίχνος εγωισμού και χωρίς την παραμικρή υπερηφάνια στο λεξιλόγιο του θα μπορούσε να νιώσει κάτι τέτοιο.

Και τότε η «ζωή» ήρθε για να με δοκιμάσει, να με διδάξει, να με ωριμάσει, να με κάνει να αγαπήσω χωρίς όρους. Ας είναι καλά οι κόρες μου.

Είχα προσδοκίες, τις έκρινα, απογοητεύτηκα, θεώρησα ότι το σύμπαν με είχε προδώσει.

Και μετά ηρέμησα, αποδέχτηκα, άνοιξα τον εαυτό μου, έγινα πιό ταπεινή, και διέκρινα τελικά σε ένα βαθύτερο επίπεδο το φως που υπήρχε μέσα μου και το φως μέσα στους άλλους.

Είδα την γοητευτική τους αξιοπρέπεια, την νωπή τους προσωπικότητα, την ακατανίκητη τους ιδιαιτερότητα, την ανώτερη άποψη που μας φέρνει αυτή η νέα γενιά.

Και έτσι αισθάνθηκα μεγάλη ικανοποίηση επειδή τα συναισθήματα μου πήραν το σωστό τους δρόμο. Ακολούθησα τη ροή των πραγμάτων και αυτό ηταν για μένα αποκαλυπτικό, με ανακούφισε και με ηρέμησε.

Φτάνεις και αισθάνεσαι το θαύμα της αγάπης δίχως όρους οταν αγαπάς κάποιον έτσι όπως αυτός η αυτή είναι. Χωρίς να τους επιβάλλεις τις δικές σου προσδοκίες, απαιτήσεις, η κανόνες. Αγαπάς αυτό το εξαιρετικό άτομο χωρίς να προσπαθείς να αλλάξεις την συμπεριφορά και την προσωπικότητα του.

Το αποδέχεσαι σταθερά και σίγουρα, χωρίς αμφιβολίες η επικρίσεις.

Το αγαπάς συνέχεια αποδεχόμενος και σεβόμενος τις επιλογές, τις πεποιθήσεις, και τις ιδέες του.

Το αγαπάς χωρίς να περιμένεις κάτι σε αντάλλαγμα. Προσφέρεις την αγάπη σου χωρίς κάποια εγγύηση ότι θα την πάρεις πίσω με τον ίδιο τρόπο. Αποδέχεσαι το ρίσκο ότι η αγάπη μπορεί κάποτε να χαθεί και ίσως πληγωθείς.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως οτι πρέπει να αφήσεις κάποιον να σε κακομεταχειρηστεί, να σε υποτιμήσει, η να μην εκτιμήσει την παρουσία σου. Σημαίνει οτι δεν πρέπει να περιμένεις οτι ο άλλος θα σου αναμεταδώσει την αγάπη του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σημαίνει οτι πρέπει να καταλάβεις ότι το αγαπημένο σου πρόσωπο ίσως να έχει έναν διαφορετικό τρόπο να σου δείξει την αγάπη του. Η αγάπη χωρίς όρους είναι η μόνη αγάπη που θα σου φέρει μια πλήρη ικανοποίηση. ΄Οσο πιό πολύ ανοίξεις τον εαυτό σου σε αυτήν την αγάπη, τόσο πιό πολύ δίνεις τις στον εαυτό σου την πιθανότητα να αγαπηθεί έτσι χωρίς όρια. What is your experience?

Polyxeni Kokovika

Polyxeni Kokovika

Η ΠολυΞένη Κοκοβίκα είναι life coach, holistic mentor, καθοδηγήτρια ζωης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες όπου δίνει σεμινάρια και προσωπικές συνεδρίες. Θεωρείται μέντορας και health Guru των επωνύμων.

Έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο μαθητεύοντας και διδάσκοντας. Ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία εξερευνόντας τον κόσμο του show business αλλά γρήγορα στράφηκε στην εσωτερική αναζήτηση. Ο κύριος σκοπός της είναι να βοηθήσει ανθρώπους και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους. Γι’αυτό το λόγο διδάχτηκε πολλές μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας, μεταξύ των οποίων η ομοιοπαθητική, naturopathy, yoga, ύπνωση, κινεζική παραδοσιακή ιατρική, νευρογλωσσικός προγραμματισμός, κα.

Η ίδια πιστεύει οτι είμαστε εδώ για να ευρύνουμε την ύπαρξη μας, και βλέπει τον εαυτό της σαν μούσα της οποίας ο σκόπος είναι να εμπνέει, να στηρίζει, να καθοδηγεί, και να θεραπεύει. Εχει μια έμφυτη διαίσθηση και θέληση να ανακαλύπτει και να κατανοεί τους γύρω της. Η ίδια λέει οτι το καλύτερο πανεπιστήμιο που τελείωσε είναι η οικογένεια της. Μέσα άπο την ανιδοτέλη αγάπη που εισέπραξε σε αυτό το ζέστο Ελληνικό οικογενειακό περιβάλλον, ωθήθηκε η επιθυμία της να βοηθήσει και τους άλλους. Και γι’αυτό, το μόττο της είναι «η αγάπη είναι η καλύτερη απάντηση.»

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. panagiotis

  2013/04/16 στις 10:59

  LOVE LOVE ME DO
  YOU KNOW I LOVE YOU….

 2. betty

  2013/04/17 στις 12:27

  Από όλα τα μονοπάτια η αγάπη που περιγράφετε είναι το πιό γλυκό!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *