Αθλητές αντιμέτωποι με τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους στο World Outdoor Gymnastics Gala

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 17 Φεβρουαρίου 2019

 

alesskikinas.com-4001 - Αντιγραφή

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το World Outdoor Gymnastics Gala που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Κορυφαίοι αθλητές από διάφορες χώρες του κόσμου έχουν έρθει σε επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν ή απλώς για να παρακολουθήσουν την πρωτοποριακή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο ιστορικό στάδιο. Επίσης, καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο της 7ης τέχνης θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του event που θα διαφημίσει διεθνώς τη χώρα.

Στο WOGG θα πάρουν μέρος 20 Olympians, που θα εκπροσωπήσουν 20 διαφορετικές χώρες, και θα αγωνιστούν απέναντι στον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους, τον WOGGATAR. Στο ρόλο του κριτή θα βρεθούν οι θεατές. Οι διοργανωτές έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους πρεσβειών ώστε να τους ενημερώσουν για το WOGG, ενώ στρατηγικός υποστηρικτής της διοργάνωσης στον τομέα της φιλοξενίας είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού (fedHATTA)

alesskikinas.com-4036 - Αντιγραφή

«Μας έχει εντυπωσιάσει το ενδιαφέρον που δείχνουν άλλες χώρες για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Η πρωτοποριακή ιδέα, που θέλει τον αθλητή να αντιμετωπίζει την τελειότητά του σε ψηφιακή μορφή, έχει βρει ανταπόκριση, και έχει κάνει τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί της. Για πρώτη φορά σε αγώνα γυμναστικής, οι θεατές θα είναι κριτές και αυτοί θα μοιράσουν τα έπαθλα στους αθλητές», δήλωσε o Ιωάννης Πάνου, γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τη διοργάνωση στηρίζει και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. «Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τη γυμναστική και τα αθλήματά της. Το WOGG είναι μία πρωτοποριακή ιδέα αγκαλιάζει και τα τρία ολυμπιακά αθλήματά μας και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης.

alesskikinas.com-4138

Οι «χρυσοί» πρεσβευτές του WOGG είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο πρωταθλητής κόσμου Βλάσης Μάρας και οι πρωταθλητές μας Βασιλική Μιλλούση, Βαρβάρα Φίλιου, Νίκος Ηλιόπουλος, Ευαγγελία Πλυτά, Λίλα Κασάπογλου και Απόστολος Κουταβάς.

Η διοργάνωση θα αναβιώσει τον αρχαίο θεσμό της χορηγίας και οι Έλληνες αθλητές θα ψηφίσουν και θα τιμήσουν τον χορηγό που στηρίζει περισσότερο τους αθλητές μας. Θα υπάρχει, επίσης, και το βραβείο του κοινού. Κάθε θεατής θα έχει το δικαίωμα να δώσει τέσσερις ψήφους στους Ολυμπιονίκες που θεωρεί ότι πλησίασαν τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους. Οι 20 θεατές που θα βρουν τους τέσσερις πρώτους -ες θα ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο επόμενο WOGG, που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό.

alesskikinas.com-4116 - Αντιγραφή

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της διοργάνωσης θα έχει ο Τάσος Πυργιέρης (ηθοποιός-σκηνοθέτης, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης με συμμετοχή σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών παραγωγών. Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο). Την κινηματογραφική σκηνοθεσία θα έχει ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, τη σκηνογραφική επιμέλεια θα την έχει η αρχιτέκτονας Μαίρη Τσαγκάρη (έχει επιμεληθεί σκηνικά σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και events στο εξωτερικό) και τη μουσική επιμέλεια ο Δημήτρης Μαραμής (έχει γράψει μουσική για σαράντα θεατρικές παραστάσεις, για τον κινηματογράφο και για την εκπαιδευτική τηλεόραση). Υπεύθυνη για τη χορογραφία θα είναι η Ολυμπία Δραγούνη, η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τον παγκόσμιο τίτλο της ομάδας της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων.  Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης

Εισιτήρια για το World Outdoor Gymnastics Gala προπωλούνται από τη www.viva.gr.

-00

Τι ακριβώς είναι το WOGG -World Outdoor Gymnastics Gala-

Το WOGG θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο-Καλλιμάρμαρο στις 07/07/2019 υπό την αιγίδα της ΕΓΟ, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα θεσμό που αφορά όλους του Έλληνες σε όλο τον κόσμο αφού με το WOGG η Ελλάδα έρχεται στο προσκήνιο των αθλητικών διοργανώσεων διεθνώς με τον πιο πρωτοπόρο τρόπο.

Τα βασικά σημεία της καινοτομίας αυτού του καινούργιου θεσμού που θα γίνεται κάθε χρόνο, είναι τα εξής:

·  20 Ολυμπιονίκες της Ενόργανης Γυμναστικής, της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Τραμπολίνο εκπροσωπώντας 20 χώρες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους σε εξωτερικό χώρο και θα ανταγωνιστούν το WOGGATAR.

· Το WOGGATAR αποτελεί την τέλεια ψηφιακή εκδοχή κάθε αθλητή που εκτελεί το πρόγραμμά του με άψογο τρόπο.

· Για πρώτη φορά παγκοσμίως οι θεατές, μέσω των κινητών τους, θα κρίνουν την εκτέλεση του προγράμματος κάθε αθλητή, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το WOGGATAR και στη συνέχεια θα ψηφίσουν.

·  Η κάθε ψήφος έχει συγκεκριμένη χρηματική αξία. Με βάση την ψηφοφορία του κοινού, οι αθλητές θα αμειφθούν με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

·  Τα έπαθλα των αθλητών θα είναι τα υψηλότερα στην Ιστορία της Γυμναστικής

·  Το Γκαλά θα διαδεχθεί μια σύγχρονη δεξίωση με φιλαθλητικό σκοπό. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Βρείτε το  WOGG στο facebook και στο instagram

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Gold Ambassadors event στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

alesskikinas.com-4204 alesskikinas.com-4203 alesskikinas.com-4164 alesskikinas.com-4157 alesskikinas.com-4162 alesskikinas.com-4089 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4098 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4110 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4114 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4127 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4036 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4056 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4079 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4087 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4072 - Αντιγραφή alesskikinas.com-4027 - Αντιγραφή

Χρυσός χορηγός (Gold Partner) της διοργάνωσης είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού Stoiximan, Αργυροί χορηγοί (Silver Partners) είναι οι εταιρείες Odeon, Meizu & Mercedes και Χάλκινοι χορηγοί (Bronze Partners) είναι οι εταιρείες ΘΕΟΝΗ Achaia Clauss & Νίκη Εκδοτική.

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *