Γκουρμέ ψαροφαγάδες στους Ψαράδες

Από την/τον Christina Politi | 31 Ιουλίου 2016

IMG_9278

Η γνωστή παρέα Καλλίδης, Παυριανός, Γαζής αποφασίσαμε βραδιά γκουρμέ ψαροφαγίας. Mας κατέβασε στη Ζησιμοπούλου ένας παλαβός ταξιτζής που άκουγε τρανς, φρέναρε μέσα στη μέση του δρόμου και δεν είχε ρέστα από 10 ευρώ όταν η διαδρομή έκανε 7.. Παράλληλα βρίστηκε με τα αυτοκίνητα που του την είπαν γιατί σταμάτησε στη μέση. (Ακούμε φωνές τα έχω γράψει και στη freddo για την κλιμακτήριο της ελληνικής φυλής).

IMG_9271

Συναντηθήκαμε η εκλεκτή παρέα λοιπόν στους “Ψαράδες” στην Αμφιθέα. Όπου μας πει ο Βασίλης Καλλίδης τρέχουμε. Ακόμα και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που μόλις είχε γυρίσει από κάποια περιοδεία κατέβηκε σχεδόν με τα σώβρακα- μένει από πάνω με την Ιλένια Ουίλλιαμς.

IMG_9276

Ξεκινήσαμε με κάτι καρπάτσιο του άνευ προηγουμένου. Ενας τόνος σαν ψηφιδωτό της Ραβέννα και κάτι λαυράκια και σολωμοί του παραμιλητού.

IMG_9250 (2) IMG_9255 IMG_9251

Ευτυχώς η σαλάτα είχε και βαλεριάνα. Είχα καταχαρεί γιατί ξεκίνησα διατροφή. Το κακό το ξεκίνησε ο Παύρης. Ζήτησε γαύρο τηγανητό, γιατί ο γαύρος ο τηγανητός είναι μία εμμονή που δεν του βγαίνει από το μυαλό με τίποτα. Μετά το γαύρο ήρθε ένα παστίτσιο με τόνο και κάτι φρικασέ που δε θυμάμαι γιατί παράλληλα κατέβαζα και κρασί για να σβήσω τις γεύσεις. Το τερματίσαμε με ένα κριθαράκι με σουπιά, ένα πιάτο να παραμιλήσεις.. το οποίο έτρωγα με τρελή χαρά πιστεύοντας πως είναι ρύζι. Αντιστάθηκα τα γλυκά κάτι είναι και αυτό..και είχε και μαρέγκα. O ταλαντούχος σεφ Βασίλης Τσατσάκης μας τζάζεψε…Την επομένη στη διαιτολόγο ζήτησα άλλη μία παράταση και άφεση αμαρτιών..

IMG_9269 IMG_9268 IMG_9262 IMG_9265 IMG_9272 IMG_9259

“Ψαράδες”

Ανοιχτόχρωμη ατμόσφαιρα δύο επιπέδων που επικοινωνούν μεταξύ τους με πετυχημένα θαλασσινό ντεκόρ, σε προϊδεάζει θετικά, αφού σου ανοίγει την καρδιά, μαζί με την… όρεξη να φας και να πιεις. Δεν ονομάστηκε τυχαία «Ψαράδες», αλλά από σεβασμό και εκτίμηση στους ανθρώπους που μοχθούν για να χαιρόμαστε τα βρώσιμα θαλασσινά αγαθά. Διατηρεί άλλωστε με αυτούς στενότατες σχέσεις, καθημερινής πραγματικά επικοινωνίας, προκειμένου οι ψαράδες να φέρνουν στο «Ψαράδες» τον αφρό κάθε ψαριάς τους.

Χρησιμοποιούν ότι πιο φρέσκο και καλό βρίσκουν στην αγορά από τους δικούς τους Ψαράδες στις Σκάλες από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την εποχή και τη διάθεση της θάλασσας.

Κατόπιν αναλαμβάνει μία ομάδα μαγείρων, με εξειδίκευση στα θαλασσινά, αλλά και στη μεσογειακή κουζίνα γενικότερα και με κέφι, φαντασία και αγάπη για αυτό που κάνουν. Το αποτέλεσμα καλύπτει μία γκάμα από πιάτα που διακρίνονται για τη λεπτότητά τους.

Ζησιμοπούλου 52,
Παλαιό Φάληρο 17564,
Αττική
210 9414888

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *