Η μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 30 Αυγούστου 2019

Empty_Frames_at_Isabella_Stewart_Gardner_Museum

Έχουν περάσει 29 χρόνια και ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι της ληστείας. Και σας μιλάω για την μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης της αμερικανικής ιστορίας. Η αποτίμηση των κλεμμένων έργων, η οποία ήταν αρχικά 200 εκατομμύρια δολάρια, σήμερα άνετα μπορούμε να πούμε ότι ποσόν έχει ανέβει στα 500.000.οοο δολάρια.

194mcUF

Ήταν το πρωί της 18ης Μαρτίου 1990 – ακριβώς πριν από 29 χρόνια – όταν ένας φρουρός ασφαλείας στο Isabella Stewart Gardner Museum της Βοστώνης είχε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μπαίνοντας σε μια από τις αίθουσες του μουσείου βρήκε στο πάτωμα αρκετά κάδρα που από μέσα τους έλειπαν οι ζωγραφικοί πίνακες. Συνολικά έλειπαν 13 έργα τέχνης, άλλα πολύ μεγάλης αξίας και άλλα μικρότερης.

Dutch Room, Isabella Stewart Gardner Museum, Boston. Photo: Sean Dungan

Οι άνθρωποι του μουσείου επίτηδες έχουν αφήσει τα άδεια κάδρα στους τοίχους- για να μην ξεχάσει ποτέ ο κόσμος την ληστεία. Είναι σαν να λένε ότι περιμένουν να επιστρέψουν τα έργα στην θέση τους.

Η αναφορά έλεγε τα εξής: Λίγες ώρες νωρίτερα, οι κλέφτες ντυμένοι ως αστυνομικοί είχαν εισέλθει στο μουσείο, ακινητοποίησαν τους φρουρούς, τους έδεσαν και…..

Η συνέχεια στο https://www.nikosonline.gr/

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *