Η Ποντιακή Λύρα & Τα Αδέλφια Τσαχουρίδη Μάγεψαν Το Μέγαρο Μουσικής!

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Μαΐου 2015

AH4A2282

Σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα δύο αδέλφια από τη Βέροια, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, (δείτε περισσότερα εδώπαρουσίασαν  μια ξεχωριστή παράσταση έξω από τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα και ανέδειξαν τις τεράστιες δυνατότητες της ποντιακής λύρας ως μουσικού οργάνου αλλά και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης φωνής.

Μαζί με 15 εξαιρετικούς μουσικούς απολαύσαμε  επί σκηνής  ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκι, Rodrigo και Μίμη Πλέσσα, ο οποίος  τους συνόδευσε  στο πιάνο στα τραγούδια «Ποτέ πια γενοκτονία» και «Ο υπέροχος ύμνος της αγάπης» .Ακούστηκαν επίσης, συνθέσεις από τις καινούργιες ηχογραφήσεις τους.

AH4A2401

Η μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας με τη συμμετοχή του διακεκριμένου καλλιτέχνη Hussein Zahawy στα κρουστά, όλο το καλοκαίρι θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ σε κάποιες θα συμμετέχει και ο Μίμης Πλέσσα. Γι΄αυτό όπου τους πετύχετε, μη τους χάσετε! Θα απολαύσετε μια ασυνήθιστη μουσική διαδρομή με οδηγούς τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη.

AH4A2292

Μετά την επιτυχημένη τους εμφάνιση στο Μέγαρο, τα δύο αδέλφια έγραψαν στο facebook:

Ένα μεγάλο και ‘πυρακτωμένο’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην αγάπη του κόσμου (εντός και εκτός συνόρων) και όλων των συντελεστών του “Ψυχή & Σώμα” που μας οδήγησε σε μια sold out παράσταση (αρκετές μέρες πριν) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αιθ. “Χ. Λαμπρακης”) Πάντα με Αγάπη,

Μ&Κ. Τσαχουρίδης

Βρείτε τους στο facebook εδώ

AH4A2477

Την παράσταση Ψυχή και Σώμα, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί καλεσμένοι. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας, ο Τάσος Παλαντζίδης, η Δέσποινα Μοιραράκη με το σύζυγό της, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και η Λουκίλα Καρρέρ συνόδευε όπως πάντα, το Μίμη Πλέσσα.

AH4A2473

Χρήστος Παπαδόπουλος, Τάσος Παλαντζίδης

AH4A2273

Δέσποινα Μοιραράκη, Γιάννης Κοντούλης

AH4A2269

Κατερίνα Παπακώστα

AH4A2492

Ο Μίμης Πλέσσας ανάμεσα στα αδέλφια Τσαχουρίδη

AH4A2577

Ο Τάσος Παλαντζίδης ανάμεσα στα αδέλφια.

AH4A2418

Hussein Zahawy

AH4A2552

AH4A2375

AH4A2303

AH4A2265

Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου

AH4A2226

Η Ποντιακή λύρα μάγεψε και το Μέγαρο Μουσικής!

AH4A2233

AH4A2332

AH4A2355

AH4A2470

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *