Η Χρύσα Ρώπα από το Α ως το Ω: ” Το Toc Toc είναι η χαρά που ξεχειλίζει χωρίς όρια”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 18 Δεκεμβρίου 2019

DSC_5583

Μας χαρίζει απλόχερα το γέλιο χάρις στην αστείρευτη κωμική φλέβα που διαθέτει αλλά και στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο της! Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές κωμωδίες τόσο στο θέατρο όσο και σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες και μόνον επιτυχίες έχει γνωρίσει! Η χαρισματική- με τεράστια απήχηση και αγαπητή στον κόσμο- Χρύσα Ρώπα είναι αναντίρρητα άξια διάδοχος των ιερών τεράτων της κωμωδίας της παλιάς καλής εποχής του κινηματογράφου και του θεάτρου! Από τη γενιά της δεν υπάρχουν τόσο σπουδαίες γυναίκες ηθοποιοί της κωμωδίας με τέτοια στόφα και ευρεία γκάμα! Είναι ελάχιστες. Η κωμωδία, όπως είναι γνωστό, είναι ένα από τα δυσκολότερα είδη θεάτρου και είναι, επίσης, πολύ δύσκολο ο κωμικός ηθοποιός να ‘’περάσει’’στο κοινό, να γίνει ένα με αυτό, να ‘’κατέβει’’ στην πλατεία και να καταφέρει να ενώσει τους θεατές με τη σκηνή σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και η Χρύσα Ρώπα έχει την ικανότητα αυτή! Γι’ αυτό λένε ότι ο καλός κωμικός ηθοποιός μπορεί να παίξει με άνεση και ευκολία και δραματικούς ρόλους γιατί το δράμα συνυπάρχει στην κωμωδία και αντίστροφα… Φέτος, η αγαπημένη ηθοποιός κρατά έναν από τους βασικούς ρόλους στην κωμωδία-φαινόμενο, συνεχίζεται για ένατη θριαμβευτική σεζόν,την ξεκαρδιστική κωμωδία του Laurent Baffie ‘’Toc Toc’’που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο ‘’Ήβη’’ και από τις 20 Δεκεμβρίου μεταφέρεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο ‘’Ράδιο Σίτυ’’ στη Θεσσαλονίκη. Μία παράσταση που θα παίζεται για χρόνια γιατί προσφέρει άπλετο γέλιο αλλά και σκηνοθετικά είναι απόλυτα καλοκουρδισμένη και πολύ λεπτομερειακά καλοδουλεμένη από τον πολυτάλαντο και λαμπερό Κώστα Σπυρόπουλο με χαρακτήρες βγαλμένους από την καθημερινότητα μας! Μην την χάσετε για κανέναν λόγο! Η υπερταλαντούχα Χρύσα Ρώπα από το Α έως το Ω!

DSC_7327
Αυτογνωσία: Ίσως, ένα από τα πιο αναγκαία πράγματα που πρέπει να διακρίνουν έναν άνθρωπο. Δυστυχώς το καταλαβαίνεις , όταν μεγαλώνεις…
Βλοσυρός: Δεν θέλω να το ξέρω αυτό.
Γάμος: Περιττή διαδικασία…
Δράμα: Θα ήθελα πολύ να κάνω . Την περυσινή σεζόν , έπαιξα την παραμάνα στο ‘’Ρωμαίο και την Ιουλιέττα’’ του Σαιξπηρ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και το ευχαριστήθηκα πολύ!
Ευλογία: Είναι, όπως το νερό στην έρημο…
Ζωή: Είναι κάτι πολύ ακριβό. Το καταλαβαίνουμε στην απώλεια, ιδίως των δικών μας ανθρώπων…

DSC_5544
Ηθοποιός: Το να είσαι ηθοποιός είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο!
Θέατρο: Ο χώρος όπου το νερό γίνεται κρασί…
Ιδανικά: Τα ιδανικά θέλουν στεγνό καθάρισμα γιατί, αν τα βάλεις στο πλυντήριο ξεθωριάζουν…
Καριέρα: Δεν ξέρω τι θα πει καριέρα… Είναι κάτι πολύ ασαφές και αόριστο. Ζωή θα το έλεγα. Καριέρα είναι πολύ εξειδικευμένο.
Λιτότητα: Υπάρχει η θετική αλλά και η αρνητική έννοια της λέξης. Αν συνεπάγεται φτώχεια, στέρηση, ανέχεια είναι κακό πράγμα. Αν σημαίνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα βασικά είναι καλό. Είναι το αντίθετο του καταναλωτισμού, της υπερχείλισης των αγαθών.

DSC_5612
Μανιέρα: Είναι προσόν για έναν ηθοποιό! Μανιέρα σημαίνει τρόπος και ο ηθοποιός πρέπει να βρει τον τρόπο του με τον οποίο θα παίζει. Πόσοι από τους παλιούς σπουδαίους ηθοποιούς δεν είχαν τρομερή μανιέρα; Αυλωνίτης, Χατζηχρήστος, Βασιλειάδου, Βλαχοπούλου, Ρίζος και άλλοι…
Νέα γενιά ηθοποιών: Δεν την γνωρίζω και πολύ καλά . Νομίζω ότι εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες όλοι μας γιατί εκεί θα δώσουμε τη σκυτάλη για να υπηρετήσουν το θέατρο…
Ξενομανία: Επειδή, έχουμε ταυτιστεί με το ξένο δεν ισχύει πια αυτός ο όρος. Μιμούμαστε την Αμερική , την Ευρώπη, είναι σαν δεύτερη φύση μας.
Οίκτος: Πάρα πολύ βαριά λέξη και ανεπιθύμητη.
Πείσμα: Έχει και τις δύο όψεις του νομίσματος κι αυτό . Υπάρχει το μαχητικό πείσμα αλλά και εκείνο που δεν έχεις πρόσβαση στη γνώμη των άλλων. Μπορεί να είναι από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο χαρακτηριστικό σε έναν άνθρωπο.Είναι διφορούμενη έννοια.
Ρόλοι: Τι ωραίο που είναι για τους ηθοποιούς! Για τη ζωή δεν είναι καλό… Μακάρι να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς να υποδυόμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε…
Σπυρόπουλος Κώστας: Θα ήθελα να έχω έναν μικρό αδελφό σαν τον Κώστα!

DSC_7430
Toc Toc: Η χαρά που ξεχειλίζει χωρίς όρια. Νομίζεις ότι παίζει το κοινό γιατί αυτό το έργο δεν έχει όρια! Η συμμετοχή και η σύμπτυξη κοινού και πλατείας είναι κάτι απίστευτο. Και το λέω εγώ που μόνον σε τέτοιες απήχησης παραστάσεις έχω παίξει και δεν περίμενα να μου ξανασυμβεί.
Υπομονή: Πολύ χρήσιμο πράγμα, κάνει πολύ καλό στην υγεία!
Φανατισμός: Αυτό βλάπτει σοβαρά την ψυχή…
Χαρά: Για να υπάρχει χαρά πρέπει να κατέχεις απόλυτα το θέμα της λύπης, διαφορετικά μόνη της δεν υπάρχει…
Ψευδαίσθηση: Καμιά φορά βοηθά να βγεις από κάποια τούνελ..
Ωραία παράσταση: Όταν βγαίνει το κοινό από το θέατρο και είναι ευχαριστημένο!

DSC_7425

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/12/18 στις 12:26

    Eίναι υπέροχη, φυσική και πολύ καλός άνθρωπος.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *