Η Air France βραβεύεται για τη λίστα κρασιού και σαμπάνιας

Από την/τον Christina Politi | 15 Μαρτίου 2019

PREMIERE-GASTRONOMIE

Για την εξαιρετική ποιότητα της σαμπάνιας και των κρασιών που σερβίρονται στην καμπίνα La Première βραβεύθηκε η Air France για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της τελετής Business Travellers’ Cellars in the Sky Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο.

Αυτή τη χρονιά, η εταιρεία τιμήθηκε ειδικά για την καλύτερη σαμπάνια σε Πρώτη Θέση, την Taittinger Comtes de Champagne blanc de Blancs 2006 που σερβίρεται στην La Première.

Air France: Ένα από τα καλύτερα κελάρια κρασιού και ποτών στον αέρα

Ο Paolo Basso, που έχει αναδειχθεί Καλύτερος Sommelier του Κόσμου το 2013, μαζί με τους Thierry Desseauve και Michel Bettane, συγγραφέων του οδηγού bettane+desseauve French wine guide, υπογράφει την Wine & Champagne List σε όλες τις καμπίνες της Air France.

Κάθε χρόνο, η Air France σερβίρει 800.000 φιάλες κρασιού στην La Première και την Business Class και 750.000 φιάλες σαμπάνιας, συμπεριλαμβανομένης της Οικονομικής Θέσης. Όλα τα κρασιά και τα ποτά επιλέγονται βάσει της δυνατότητας που έχουν να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες των πτήσεων και συγκεκριμένα στην ξηρή ατμόσφαιρα και την πίεση της καμπίνας που επηρεάζουν την αίσθηση της γεύσης.

Στην εταιρεία έχει επίσης απονεμηθεί ο τίτλος της «Καλύτερης Επιλογής Κρασιών Αεροπορικής Εταιρείας» για το 2018 και έχει βραβευθεί με Τρία Ποτήρια (ακολουθώντας το παράδειγμα των αστεριών Michelin που απονέμονται στους σεφ) για την επιλογή των κρασιών της La Première από την «China’s wine list 2018».

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία. Καταναλώστε υπεύθυνα.

Σχετικά με την Air France

H Air France, η παγκόσμια αεροπορική εταιρεία γαλλικής έμπνευσης, με τα υψηλά standards, την εξυπηρέτηση και φροντίδα, μετατρέπει την πτήση σε μια πραγματική ευχαρίστηση στην καθημερινή της λειτουργία στην Γαλλία, Ευρώπη και παγκοσμίως.

Ο όμιλος Air France-KLM αποτελεί ηγέτη στον τομέα των αερομεταφορών σε ότι αφορά στην επιβατική, διεθνή κίνηση με αναχώρηση από την Ευρώπη, προσφέροντας στους πελάτες του πρόσβαση σε ένα δίκτυο που καλύπτει 314 προορισμούς και 116 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω των πτήσεων που πραγματοποιούνται από την Air France, την KLM Royal Dutch Airlines και την Transavia. Με έναν σόλο 548 εν ενεργεία αεροσκαφών και έχοντας μετακινήσει 101,4 εκατομμύρια επιβάτες το 2018, ο όμιλος πραγματοποιεί καθημερινά 2.300 πτήσεις κυρίως από τους κόμβους του στο Παρίσι- Charles de Gaulle και Άμστερνταμ-Schiphol.

Το πρόγραμμα προνομίων Flying Blue της Air France-KLM είναι ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη με περισσότερα από 15 εκατομμύρια μέλη.

Η Air France-KLM είναι μέλος της συμμαχίας SkyTeam, στην οποία συμμετέχουν 19 αεροπορικές εταιρείες, προσφέροντας στους πελάτες πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 14.500 καθημερινές πτήσεις σε περισσότερους από 1.150 προορισμούς σε 175 χώρες.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/03/15 στις 12:03

    Ε δε θα περίμενα άλλη εταιρεία να έχει καλύτερο wine list. Αναλόγως η ΤΗΥ θα έπρεπε να έχει το καλύτερο ντονέρ…;

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *