Κάνε μια ευχή Ελλάδος/ Βραδιά του Ευχαριστώ

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 5 Μαρτίου 2019

254776Στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Βραδιά του Ευχαριστώ του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).  245 ευχές εκπληρώθηκαν το 2018, μεταμορφώνοντας τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. H ετήσια εκδήλωση απολογισμού και αναγνώρισης της υποστήριξης από δωρητές, χορηγούς και εθελοντές του Κάνε-Μια-Ευχή, έλαβε χώρα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότεροι από 700 φίλοι του Οργανισμού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τιμώντας μας με την παρουσία τους. Το κουδούνι χτύπησε στην τάξη του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και μικροί μαθητές, νικητές της ζωής, δήλωσαν «παρών» και είπαν με το δικό τους τρόπο «Ευχαριστώ» στους παρευρισκόμενους, προκαλώντας έντονη συγκίνηση. 8 παιδιά ευχής «ερμήνευσαν» ένα ξεχωριστό τραγούδι που έγραψε μία μαμά παιδιού ευχής μαζί με το παιδί της και τη βοήθεια των Γιάννη Μαλλιά, στιχουργού και Ιορδάνη Παύλου, συνθέτη κι ερμηνευτή. 245 ευχές παιδιών εκπληρώθηκαν το 2018. Εθελοντές, δωρητές και χορηγοί του Οργανισμού που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου αυτού, βίωσαν τη μεταμορφωτική Δύναμη-Μιας-Ευχής μέσα από δρώμενα, βίντεο και μαρτυρίες παιδιών και γονέων ευχής. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η εμφάνιση του Λέανδρου, 25 ετών, που – 10 χρόνια μετά την ευχή του – έπαιξε στο πιάνο μία δική του σύνθεση και χόρεψε στους ρυθμούς του A million dreams. Συγκίνηση πλημμύρισε το θέατρο όταν μία μαμά παιδιού, 17 χρόνια μετά την πραγματοποίηση της ευχής της κόρης της, ν’ αποκτήσει ένα εκκλησάκι στο Αίγιο, ήρθε να πει το δικό της «Ευχαριστώ».

254768

Η  Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ανέφερε: «Η ζωή δεν έχει νόημα αν δεν την μοιράζεσαι. Η ζωή δεν έχει αξία αν δεν αφήνει αποτύπωμα προσφοράς στην κοινωνία. Η ζωή δεν είναι όμορφη αν δεν ταξιδεύεις με αποσκευές την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη. Η εμπειρία της εκπλήρωσης εκτείνεται πλέον στο χρόνο και το Ταξίδι της ευχής είναι αυτό που θα μεταμορφώσει τα παιδιά. Σε αυτόν το δικό μας αγώνα… κανείς δεν περισσεύει. Το αστερόπλοιό μας είναι μεγάλο και χωράτε όλοι. Αρκεί να πιστεύετε… στη δύναμη της καλής ψυχολογίας.»

254772

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια, διάβασε μία σελίδα από το ημερολόγιό της, μία μαρτυρία στην οποία αποτυπώθηκε η μαγεία που κρύβει η επαφή με τα παιδιά που νοσούν αλλά και η δυσκολία της προσέλκυσης πόρων ενός φιλανθρωπικού οργανισμού.

254769

Φαίη Σκορδά

254764

Αναστασία Μανιά, Μάρκος Σεφερλής

254766

Φαίη Σκορδά, Σάρα Εσκενάζη

254767

Bo, Γεωργία Βρανά

254770

Αναστασία Μανιά, Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, Richard Jackson, Νίκος Τσαβλίρης

254777

Demy

254782

Ζεύγος Πάνου Μανιά και Γιάννη Πλούταρχου με Αναστασία Μανιά στη μέση

254783

Αναστασία Μανιά, Terry Stamataris, Gabriella Calini

254784

Richard Jackson, President του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Φαίη Σκορδά, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Νίκος Τσαβλίρης Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

254785

Βασίλης Παπαδάκης, Στέλιος Γραφάκος

254791

Τίνα Ξουράφη, Gabriella Calini

254786

Υποστηρικτές της βραδιάς: Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Cocoon Catering, Οινοποιείο Ζαχαριάς, Εστιατόριο OPUS, The Letter Co, designers-on-call, Power Μedia Productions, beetroot, Media Vibes. Ευχαριστούμε τη Μαρίζα Παπαδημητρίου, για την επιμέλεια του δρώμενου.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/03/05 στις 9:45

    Τι γλυκά παιδάκια!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *