Με τη Ντόρα ξεκάθαρα..στην ξεκάθαρα πιο δαφνοστεφανωμένη παράσταση της χρονιάς

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 28 Νοεμβρίου 2015

12

Τις Δάφνες και Πικροδάφνες: ένα έργο ορόσημο του νεοελληνικού θεάτρου με μια πρωταγωνιστική τετράδα – δυναμίτη που σαρώνει στο θέατρο Μουσούρη και σκίζει εμπορικά και καλλιτεχνικά καταχειροκρότησαν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Ισίδωρο Κούβελο και την παρέα τους.

Σαφέστατα είναι η πιο σοφιστικέ κωμωδία κέντημα υποκριτικής και διαπλοκής φέτος.  Το έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά παραμένει σουρεαλιστικά επίκαιρο, όσο και η πολιτική κατάσταση της χώρας μας που συνεχώς αλλάζει αλλά στην ουσία, μένει ίδια ή μάλλον πάει από το κακό στο χειρότερο. Η Ντόρα πάντως ξεκαρδίστηκε και έδωσε ειλικρινέστατα θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαίους ηθοποιούς.

11111

Ισίδωρος Κούβελος, Ντόρα Μπακογιάννη, Χριστίνα Πολίτη

Μαζί με τους υπόλοιπους θεατές της παράστασης, γέλασαν και απόλαυσαν τις Δάφνες και πικροδάφνες, στο κατάμεστο θέατρο Μουσούρη, ενώ μετά το φινάλε, πήγαν στα καμαρίνια να δώσουν συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς που κυριολεκτικά έσκισαν..

3333 999

Οι Δάφνες και πικροδάφνες, είναι μια εξαιρετική ηθογραφία, στην ουσία πολιτική, που ευτύχησε στο φετινό ανέβασμα, και από σκηνοθεσία –Πέτρος Φιλιππίδης– και από πρωταγωνιστές. Σπάνια συνύπαρξη τεσσάρων σπουδαίων ηθοποιών που είναι ιδανικοί στους ρόλους τους: Γιώργος Κιμούλης, Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης.

Κορυφαίες ερμηνείες από τους κορυφαίους ηθοποιούς της παράστασης – ο Κιμούλης παραμένει μία κατηγορία από μόνος του.

qq

 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3310936

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2015/11/29 στις 0:46

    Ο Φιλιππίδης απολαυστικός! Το έργο σαν ατμόσφαιρα και ρεζουμέ άκρως μελαγχολικό….ακόμη αυτά περνάμε κι ας έχουν περάσει 4 δεκαετίες….

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *