Νεράι: To Eλληνικό Εστιατόριο Στη Νέα Υόρκη Προσκαλεί Νέους Καλλιτέχνες!

Από την/τον Christina Politi | 7 Ιουνίου 2015

5

Βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν και είναι καθημερινά γεμάτο από Αμερικανούς και Έλληνες που περιμένουν ουρές για να δοκιμάσουν μία μοναδική sophisticated εκδοχή ελληνικής κουζίνας. Ο λόγος για το ελληνικό εστιατόριο “Νεράι” που μέσα σε δύο χρόνια αφότου δημιουργήθηκε έχει μπει στο top 10 των πιο φημισμένων εστιατορίων της Νέας Υόρκης. Ιδιοκτήτης του ο Έλληνας με καταγωγή από την Κεφαλλονιά Σπύρος Μενεγάτος που παράτησε την Wall Street όπου δούλευε για χρόνια, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να δημιουργήσει από το μηδέν ένα χώρο που θα συμβολίζει την εκμοντερνισμένη Ελλάδα με ορόσημο το ποιοτική ελληνική κουζίνα που μπορεί να ανταγωνιστεί ισάξια την γαλλική ή άλλες ευρωπαϊκές κουζίνες.

spirosNerai

Πρόσφατα ο Σπύρος Μενεγάτος αποφάσισε να προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα απευθύνοντας κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα που θέλουν να εκθέσουν τα έργα τους (πχ. πίνακες ζωγραφικής) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νεράι και- γιατί όχι;- ακόμα και να τα πουλήσουν σε πελάτες που καθημερινά μπαινοβγαίνουν στο μαγαζί. Δίνοντας τους αυτήν τη δυνατότητα δωρεάν, ο Σπύρος Μενεγάτος φιλοδοξεί αφενός να δώσει στους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας μία ευκαιρία να απευθυνούν στην αγορά του Μανχάταν, και αφετέρου να δείξει στους ξένους που επισκέπτονται το Νεράι τις διαφορετικές οπτικές μίας Ελλάδας σύγχρονης που αλλάζει και συνεχίζει να εμπνέει παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει.

 

H πρώτη έκθεση νέων καλλιτεχνών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Konstantinos

  2015/06/07 στις 16:23

  Γεια σας. Θα μπορούσατε να στείλετε τα στοιχεία επικονωνίας του ‘Νεράι’ / Σπύρου Μενεγάτου για να επικοινωνήσω σχετικά με μια έκθεση που ετοιμάζω ?

  Ευχαριστώ.

  • Spiro Menegatos

   2015/06/08 στις 3:48

  • Now

   2015/06/08 στις 8:25

   Καλησπέρα
   στείλτε ένα μέιλ με τα στοιχεία επικοινωνίας στο nowdesignmarketing@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 2. ΚΑΡΑΠΑΠΑ ΔΟΜΝΑ

  2015/06/07 στις 20:07

  Πως μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με το Νεράι?

  • Now

   2015/06/08 στις 8:26

   Στειλτε ένα μέιλ με τα στοιχεία επικοινωνίας στο nowdesignmarketing@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *