Ο Κάρολος Παπούλιας Σε Επίσημη Πρεμιέρα

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 7 Ιανουαρίου 2014

PHOTO_PREMIERA6

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια υποδέχθηκαν στο Βασιλικό Θέατρο, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βούρος, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της παράστασης «Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους, πριν λίγο καιρό.

PHOTO_PREMIEA3

«Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι», έργο σημαντικό και επίκαιρο όσο ποτέ, συνδυάζει την μπρεχτική διαλεκτική με στοιχεία του γερμανικού καμπαρέ και των αμερικάνικων μιούζικαλς. Το έργο του Μπρεχτ, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταγγελία του μεγάλου συγγραφέα προς κάθε μορφή εκμετάλλευσης του απλού ανθρώπου από τα συνδικάτα του εγκλήματος.

PHOTO_PREMIERA4

Στο διάλειμμα της παράστασης, η Πρόεδρος Μ. Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ. Βούρος είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, παρουσία του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Φίλιππου Γράψα και του μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Χαλκιά. Τέλος, η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ χάρισαν στον κ. Παπούλια αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων μια πλακέτα με την αφίσα της πρώτης παράστασης που σηματοδότησε την έναρξη της λειτουργίας του ΚΘΒΕ το 1961, καθώς και μια συλλεκτική ηχογράφηση με μουσικές από θεατρικά έργα του ΚΘΒΕ.

PHOTO_PREMIERA2

Στην πρεμιέρα της παράστασης « Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» παραβρέθηκαν η Μένη Λυσαρίδου (Πρόεδρος Δ.Σ.ΚΘΒΕ), ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), ο Φίλιππος Γράψας (Στιχουργός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ), τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Δημήτρης Χαλκιάς & Γιώργος Κιουρτσίδης, ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Χαραλάμπους με τη σύζυγό του, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος  της παράστασης Γιώργος Ζιάκας.

PHOTO_PREMIERA1

PHOTO_PREMIERA14

Νίκος Χαραλάμπους, Γιώργος Κωνσταντίνου, Αλέκος Ουδινότης

PHOTO_PREMIERA11

Αλεξάνδρα Γωγούση (Δικηγόρος)-Κώστας Γκιουλέκας (Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, φυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων)- Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

PHOTO_PREMIERA10

Αντώνης Μανιτάκης (Πανεπιστημιακός, πολιτικός)-Σταύρος Καλαφάτης (Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)- Γιώργος Ορφανός ((Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης)-Απόστολος Τζιτζικώστας (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας)

PHOTO_PREMIERA9

Ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Η Μένη Λυσαρίδου (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)-Ο Σταύρος Καλαφάτης (Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) με τη σύζυγό του Βίκυ Μωυσιάδου

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *