Πάμε όλοι στην κόκκινη παραλία

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 17 Ιουνίου 2019

 

9(1)

Φαντάζεστε μια παραλία, με κόκκινο γρασίδι, βάλτο με καλάμια και γλάρους με μαύρο ράμφος; Κι όμως αυτή η παραλία υπάρχει! Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται κοντά στην πόλη Παντζίν της βορειοανατολικής Κίνας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, σχετικά κοντά στην Κορεατική χερσόνησο και εντός του δέλτα του ποταμού Shuangtaizi.

1(1)

 

Παίρνει ανοιχτό κόκκινο χρώμα όταν αρχίζει ο κύκλος του φρέσκου γρασιδιού με το όνομα Suaeda salsa τον Απρίλιο που σκουραίνει όσο αυτό ωριμάζει. Το χρώμα προέρχεται από το πολύ αλκαλικό έδαφος και το γρασίδι αυτό είναι από τα λίγα είδη φυτών που μπορούν να αναπτυχθούν σε τέτοιο υπόστρωμα που συμπληρώνεται από ρηχή θάλασσα και το μεγαλύτερο βάλτο με καλάμια από τα οποία φτιάχνεται πάπυρος στον κόσμο. Είναι τόπος αναπαραγωγής του γερανού με το κόκκινο λοφίο και του γλάρου με το μαύρο ράμφος. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!

4(1)

3(1) 6 7 8 2(1)

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *