Πάνος Καλλίτσης: οι τελευταίες εκτιμήσεις της αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον Θεοδόση Π. Πάνου/peoplegreece.com | 6 Φεβρουαρίου 2016

kalitsis-people-139-2

Οργανωμένη συμμορία ληστών που είχε πρόσβαση σε καλή πληροφόρηση, βλέπει η Ασφάλεια Αττικής πίσω από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο γκαράζ του σπιτιού του ο γνωστός κομμωτής Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγος του Έλενα Χριστοπούλου.

Η πληροφόρηση των ληστών έχει να κάνει με το δρομολόγιο που ακολουθούσε τα Σάββατα το ζευγάρι από το κομμωτήριο που διατηρούν στο Π. Ψυχικό μέχρι και το σπίτι τους, στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, και αυτό γιατί τα χρήματα που είχε μαζί του ο γνωστός κομμωτής, περίπου 4.000 Ευρώ σύμφωνα με την αστυνομία, τα είχε κρυμμένα σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου του, και δεν φαίνεται να γνώριζαν αυτό το στοιχείο οι κακοποιοί.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από έρευνες και καταθέσεις οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών τις Ασφάλειας Αττικής, πρόθεση των δυο οπλοφόρων ήταν να δέσουν το ζευγάρι μέσα στο γκαράζ του σπιτιού τους και στην συνέχεια να τους ανεβάσουν στο διαμέρισμα, προκειμένου να τους ληστέψουν, καθώς ίσως πίστευαν πως ο κομμωτής είχε εκεί κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Άλλωστε η μοναδική φράση που είπαν οι δυο οπλοφόροι όταν πια είχαν προσεγγίσει το αυτοκίνητο, απευθυνόμενοι στον Πάνο Καλλίτση ήταν «..κατέβα κάτω ρε και δώσε μου το μπουτόν», εννοώντας το κοντρόλ της γκαραζόπορτας, προκειμένου να την κλείσουν καθώς εκείνη την στιγμή ήταν ανοιχτή και θα τους έβλεπαν οι διερχόμενοι από την οδό Παλιγγενεσίας.

Σε αυτό το σημείο ο γνωστός κομμωτής έδειξε τιτάνια ψυχραιμία και κλείδωσε εσωτερικά το αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα ο ένας από τους οπλοφόρους να πυροβολήσει στο τζάμι του συνοδηγού και να τραυματιστεί επιδερμικά στο χέρι η σύζυγος του, αλλά και ίδιος στο θώρακα.

Παρά το γεγονός του τραυματισμού του, ο γνωστός κομμωτής βρήκε την δύναμη να βγει από το αυτοκίνητο του και να κινηθεί εναντίων του οπλοφόρου που βρίσκονταν από την πλευρά του. Παράλληλα την ίδια στιγμή η σύζυγος του Καλλίτση έχει ήδη κατεβεί από το αυτοκίνητο και παρακαλούσε το έναν από τους οπλοφόρους να μην ξαναπυροβολήσει.

Η προσοχή του οπλοφόρου που βρισκόταν από την πλευρά της πόρτας του συνοδηγού αποσπάστηκε από την κίνηση του γνωστού κομμωτή να επιτεθεί στον άνδρα που βρίσκεται κοντά του, έτσι η σύζυγος του βρήκε την ευκαιρία να βγει τρέχοντας από το γκαράζ φωνάζοντας: «…βοήθεια μας σκοτώνουν».

Την ίδια στιγμή ο οπλοφόρος εναντίον του οποίου έχει κινηθεί ο Καλλίτσης τράπηκε σε φυγή, ακολουθούμενος από το συνεργό του και καταδιωκόμενος από τον Καλλίτση. Εκείνη την στιγμή ο ένας από τους ληστές που έτρεχε στη ράμπα του γκαράζ, στράφηκε εναντίον του κομμωτή και τον πυροβόλησε δυο φορές, μια σφαίρα δέχτηκε στο μηρό και μια δεύτερη στην γάμπα. Οι ληστές τράπηκαν σε φυγή ενώ ο Καλλίτσης έπεσε αιμόφυρτος στη ράμπα του γκαράζ και μεταφέρθηκε στην συνέχεια από την σύζυγο του στο Νοσοκομείο.

Οι Αστυνομικές Αρχές, αναλύουν το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και κάμερες σε καταστήματα και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε το ζευγάρι από το Π. Ψυχικό στο σπίτι τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο αξιόλογο στοιχείο που είναι δυνατόν να δώσει ένα ώθηση στης έρευνες των Αρχών.

peoplegreece.com

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *