Στα Καμαρίνια Του Ονείρου!

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 3 Οκτωβρίου 2013

030

Ως την άκρη του ονείρου θα μας ταξιδέψει από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Θίασος Αβάντι με το θεατρικό έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η Κέλλυ Σταμουλάκη. Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα, πήγαμε στις πρόβες και τρυπώσαμε στα καμαρίνια των ηθοποιών. Θα σας μεταφέρω λοιπόν, αποκλειστικά, την ατμόσφαιρα από την παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου που θα φιλοξενήσει την παράσταση.

07

Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για ένα θαυμάσιο έργο με ηρωίδα τη μικρή Πετρίνα που περνάει διάφορες περιπέτειες, μέχρι να συναντήσει το καλό. Ο φύλακας άγγελός της, είναι πάντα δίπλα της και την προστατεύει, ώστε να διατηρεί την αισιοδοξία και την πίστη της. Όλα αυτά με τη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τρυφερές και παιχνιδιάρικες μελωδίες που στο τέλος τις τραγουδάς κανονικά. Είτε είσαι παιδί, είτε είσαι μεγάλος. Διότι μπορεί το έργο να παίζεται στην παιδική σκηνή, το βλέπουν όμως άνετα και μεγαλύτεροι, που ίσως να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες. Σίγουρα όμως θα νοσταλγήσουν την εποχή που ήταν παιδιά  με ψυχές γενναίες και καρδιές αθώες.

kelli

Η Κέλλυ Σταμουλάκη έχει και γενναία ψυχή και αθώα καρδιά. Από παιδί ήταν ταξιδιάρικο πνεύμα, έγραφε ξανά από την αρχή τα παραμύθια και τα μυθιστορήματα που της άρεσαν, με αγαπημένο Την καλύβα του Μπαρμπά Θωμά. Μικρή βρέθηκε σε θεατρική ομάδα και τότε κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο δρόμος της. Και ήταν και μονόδρομος, λέει χαρακτηριστικά. Ταύρος στο ζώδιο, επίμονη, ό,τι βάζει στο μυαλό της, το καταφέρνει. Πήγε σε Δραματική Σχολή, έκανε μια αξιόλογη πορεία στο θέατρο, πέρασε και από μια βιοτεχνία ρούχων που άνοιξε η ίδια για να μην έχει το πρόβλημα της επιβίωσης, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να προδώσει τα όνειρά της. Έκανε διεύθυνση και οργάνωση παραγωγής θεάτρου μέχρι που ίδρυσε το Θίασο Αβάντι και όλα πήραν το δρόμο τους. Όταν βίωσε κάποια προσωπική απογοήτευση, σκέφτηκε να γράψει για μια ηρωίδα που θα έχει πολύ πίστη και αγάπη για τη ζωή, και θα ήταν καταλύτης στους κόσμους αυτούς που έχουμε συνηθίσει να ζούμε, τους προς αποφυγή. Έτσι, γεννήθηκε η Πετρίνα και το Ως την άκρη του ονείρου, που το θεωρεί το τυχερό της αστέρι. Άλλωστε, η Κέλλυ ξεκίνησε με συμμετοχή στο σήριαλ Το τυχερό μου αστέρι και αυτό τελικά, τη συντροφεύει σε κάθε της βήμα. Αγαπημένη της φράση του έργου: Ωραίο κόλπο η αγάπη.

012

Η παράσταση έχει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, εννέα ταλαντούχους ηθοποιούς που οι περισσότεροι ερμηνεύουν παραπάνω από ένα ρόλο, ζωντανή μουσική στη σκηνή με άρπα, πιάνο, κιθάρες, ακορντεόν, φλάουτο, φυσαρμόνικα και άλλα πνευστά και κρουστά, φαντασμαγορικά κοστούμια και ευρηματικά σκηνικά, και φυσικά έναν ιδανικό φύλακα άγγελο που αποδίδει εξαιρετικά ο Βασίλης Λέκκας. Συνήθως οι πρόβες είναι πιο χαλαρές. Η συγκεκριμένη ήταν σαν κανονική παράσταση, με τον καθένα στη θέση του , να υπακούν στις σκηνοθετικές οδηγίες και να χαλαρώνουν μόνο στο διάλειμμα.

011

Θα ήθελα πολλοί άνθρωποι να είναι στη θέση μου και να βιώσουν αυτή τη μαγεία του θεατρου. Η μεγαλύτερη μου επιθυμία είναι να δουν την παράσταση τα παιδιά μου και να δουν αυτή τη σχέση θεάτρου – παιδιού,  ώστε η τέχνη να είναι συνοδεία στη ζωή τους. Οφείλουμε ο κόσμος της μαγείας του θεάτρου να είναι ένα μέρος στη ζωή όλων των παιδιών. Κάνουμε μια παράσταση που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά σε όλους. Είμαι ανοιχτός μαθητής στους ανθρώπους που με καλούν, όπως έγινε και με την Κέλλυ που με καθοδήγησε πολύ καίρια στο ρόλο μου, μου είπε στη σύντομη κουβέντα μας.

09

Η Δέσποινα Βολίδη έκανε όλα τα κοστούμια που αποτυπώνουν το χαρακτήρα του κάθε ρόλου. Έτσι, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο για το φύλακα άγγελο.

037

Η Φιλίτσα Καλογεράκου θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη των θεατών, όχι μόνο γιατί είναι η Πετρίνα, αλλά γιατί έχει έμφυτη μια παιδικότητα και μια γλυκύτητα που την ξεχωρίζει. Αισθάνεται σαν παιδί που φτάνει Ως την άκρη του ονείρου, είναι πραγματικά ευτυχισμένη όταν βρίσκεται με ανθρώπους που την αγαπούν και χαλαρώνει με μουσική και ταινίες. Από τους χαρακτήρες του έργου, ξεχωρίζει τον Παλληκαρά το γάιδαρο, τον Αλατόσπιρο και την κυρία Ρουκερή. Προσκαλεί όλους να δουν την παράσταση γιατί Το κόλπο είναι η αγάπη, θεωρεί ότι το θέατρο είναι παιδεία, ενώ μιλήσαμε και για τις παραστάσεις που είδε και ξεχώρισε. Ανάμεσά τους ήταν οι Δαίμονες. Βγάζω το καπέλο στην Άννα Βίσση για αυτό που έκανε, μου είπε και η συζήτηση μας πήγε σε άλλο επίπεδο.

035

Η βοήθεια του Παναγιώτη Μουλόπουλου ήταν πολύτιμη, όχι μόνο σε μένα, αλλά όπως βλέπετε στη φωτογραφία, και στα μέλη του θιάσου.

018

Τα σκηνικά θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

05

Η Πετρίνα -Φιλίτσα Καλογεράκου- ολοκληρώνει το μακιγιάζ της, ενώ δίπλα της  ο γαϊδαράκος, Σταμάτης Πακάκης

04

Τελευταίες πινελιές και ο Νικόλας Μπράβος έτοιμος για τη σκηνή.

042

Εύθυμο κλίμα στα καμαρίνια. Ευτυχία Φαναριώτη και Νικόλας Μπράβος

03

Ένα ακόμη εντυπωσιακό κοστούμι. Ο Σταμάτης Πακάκης, με εμπειρία στο θέατρο για παιδιά, παίζει φλάουτο στην παράσταση, και γενικά παίζει κιθάρα και πιάνο. Ετοιμάζει πολύ ωραία πράγματα στο σύντομο μέλλον, για τα οποία θα μάθετε αναλυτικά, ενώ το τραγουδιστικό κομμάτι, είναι πιο κοντά σε εκείνον. Θεωρεί δύσκολο είδος για τον ηθοποιό, το θέατρο για παιδιά, και τον ίδιο τον δυσκόλεψε περισσότερο ο ρόλος του γαϊδάρου. Ηρεμεί και χαλαρώνει στο σπίτι με την απόλυτη ησυχία και αισθάνεται ευτυχισμένος όταν έχει εξασφαλισμένο το επαγγελματικό και ωραίους ανθρώπους γύρω του.

041

Σταμάτης Πακάκης

021

Βασίλης Λέκκας

038

Η Ευτυχία Φαναριώτη είναι από τους ανθρώπους που μόλις τη συναντάς, γίνεται αμέσως φίλη σου. Γελάσαμε πολύ backstage και θυμηθήκαμε μια κοινή μας έξοδο πριν λίγα χρόνια με πολύ ποτό και κέφι, που την είχαμε ξεχάσει εντελώς. Στην παράσταση κάνει πολλούς ρόλους, αλλά στο δεύτερο μέρος ξεχωρίζει γιατί αυτή διατάζει! Όταν το δείτε, θα καταλάβετε. Χρόνια φίλη και συνεργάτης με το Χάρη Ρώμα -τον ξέρει όλη της τη ζωή στην Αθήνα και τον αγαπάει πολύ- ετοιμάζουν κάτι σούπερ με τραγούδια από τα ΄70ς, αλλά και το Sex Revolution, από πέρυσι, ενώ Δευτέρα και Τρίτη Εγκαίνια Στοπ του Βαγγελη Δουκουτσέλη. Δηλαδή, κάθε μέρα στη σκηνή. Έχει αγωνία για τους ρόλους, να δει τι ανταπόκριση θα έχουν, της αρέσει πολύ η θάλασσα, η μουσική, οι ταινίες, δεν χαλαρώνει καθόλου αυτό το διάστημα, μπορεί να έχει κούραση, αλλά όταν παίζει στο θέατρο είναι πραγματικά ευτυχισμένη. Ο τίτλος του έργου είναι η αγαπημένη της φράση, αν το κάνουμε μπορεί να γίνει η πραγματικότητά μας, να φτάσουμε Ως την άκρη του ονείρου.

017

Χρώματα, σκηνικά, μουσική, χορός -Τζένη Τοψίδη χορογραφίες- και συναισθήματα εναλλάσονται στη σκηνή μέχρι το φινάλε

06
Στην άρπα η Κωνσταντίνα Χρίστου

043

Η Μαριλέττα Κυριαζή -με φυσιογνωμία ιδανική για αρχαία τραγωδία- έχει θεατρική εμπειρία 14 χρόνων, και στο θέατρο για παιδιά. Έχει δουλέψει πολύ σε ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και σε διάφορα είδη, με σπουδές πάνω στο μιούζικαλ, αφού ασχολείται και επαγγελματικά με το χορό. Άλλωστε είναι και βοηθός χορογράφου στην παράσταση. Στόχος είναι να μπορεί να είναι στο χώρο και να συνεργάζεται με ανθρώπους που ταιριάζει. Σαν παιδάκι, είχε μαγευτεί από τη Μελωδία της ευτυχίας ενώ θα ήθελε να είχε παίξει με την Άννα Συνοδινού. Από κοντά, μοιάζει πολύ στην Ελένη Παπαδάκη. Αν κάποια στιγμή γίνει έργο η ζωή της, θυμηθείτε τη Μαριλλέτα.

019

Τανγκό διά χειρός Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ευτυχία Φαναριώτη, Νίκος Βατικιώτης

045

Ο Νίκος Βατικώτης είναι ηθοποιός και μουσικός. Με αυτή τη διπλή ιδιότητα -συνυπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας με τον Άκη Αμπράζη- συμμετέχει στην παράσταση, ενώ παράλληλα δουλεύει και σε σχολεία. Λατρεύει το θέατρο για παιδιά, το παιδί δεν μπορείς να το κοροϊδέψεις με τίποτα, ενώ ευτυχία νιώθει όταν  ξαπλώνει το βράδυ και μπορεί να κοιμηθεί, έχοντας ζήσει τη μέρα όπως έπρεπε να τη ζήσει. Ο χαρακτήρας που του αρέσει από το έργο είναι αυτός που υποδύεται η Ευτυχία στο δεύτερο μέρος, γιατί αυτός έχει και το δίλημμα. Αγαπημένο του τραγούδι: Το πέλαγο είναι βαθύ, αγαπημένη του φράση από το έργο: Η αγάπη χρωστάει σ΄αυτόν που αγαπάει,  ενώ δική μου αγαπημένη φράση από όσα μου είπε ο Νίκος: Πρέπει να κάνεις αγώνα για να μη χάσεις το παιδί μέσα σου.

040

Ως την άκρη του ονείρου θα φτάσουν οι ήρωες του έργου

033

Ο Νικόλας Μπράβος βρίσκεται στην πιο δημιουργική του στιγμή. Από τη μια, ξεκινάει να φτάσει Ως την άκρη του ονείρου, απ΄την άλλη θα μας πει Sorry I’m Greek, αφού ο Λάκης Λαζόπουλος τον επέλεξε για την παράσταση που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες. Στο έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη, υποδύεται τον Τριαντάφυλλο που κοκκινίζει εύκολα. Το ίδιο εύκολα κοκκινίζει και στη ζωή του, σας διαβεβαιώνω! Από μικρός έπαιζε πιάνο, έχει όμως και γνώσεις πάνω σε άλλα μουσικά όργανα, κατάγεται από το Ξυλόκαστρο, έχει πολύ ενέργεια και δύναμη, είναι 22 χρονών και μισό -όπως τονίζει ο ίδιος- και όταν ήρθε στην Αθήνα, έπαθε πολιτισμικό σοκ. Έχει συνηθίσει πια,  στους ρυθμούς της πόλης και στο μέλλον θα μας απασχολήσει πολύ. Το επώνυμό του είναι το αληθινό του και δεν το ξεχνάς εύκολα.

026

Πετρίνα και Τριαντάφυλλος, δηλαδή Φιλίτσα Καλογεράκου και Νικόλας Μπράβος

024

Νικόλας Μπράβος

044

Ο Αλέξανδρος Βερώνης είναι τριάντα χρόνια στο θέατρο, δεν έβλεπε πολύ καλά, έκανε εγχείρηση και το διόρθωσε, και πήρε το ρόλο του τυφλού στην παράσταση! Έχει παίξει με το Δημήτρη Χορν, το Δημήτρη Ποταμίτη, το Νικήτα Τσακίρογλου και το Θύμιο Καρακατσάνη και ξεχωρίζει ιδιαίτερα, όλες αυτές τις συνεργασίες. Πιστεύει ότι η Θεολογία είναι πάνω από τη φιλοσοφία, διότι το Θείο έχει σχέση με τον ηθοποιό, όλο το αρχαίο θέατρο μιλάει για τα Θεία, η εποχή μας είναι τεχνολογική και έχουμε κάνει Θεό το χρήμα, και έχει να διηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη θεατρική του εμπειρία. Όταν βάζει στόχους και προσπαθεί να τους πραγματοποιήσει, οι ρόλοι έρχονται μόνοι τους. Έχει μεγάλη αδυναμία στο έργο της Κέλλυς, τραγουδάει όπερα,κάνει 33 φωνές, μέχρι Κλάους Νόμι, είχε και συγκρότημα, προσέχει όμως γιατί η φωνή χαλάει. Όταν τραγουδάει, είναι με παρέα και πίνει κρασάκι, τότε είναι πραγματικά ευτυχισμένος.

02

Αλέξανδρος Βερώνης

015

Φιλίτσα Καλογερίκου

08

Με δυο λόγια: Το κλίμα στις πρόβες ήταν ευχάριστο και δημιουργικό, η παράσταση είναι υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της εποχής, όλοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ, το έργο περνάει πολλά μηνύματα για τη φιλία και την καλοσύνη, πιστεύω ότι θα είναι από τις καλύτερες στιγμές της φετινής θεατρικής σεζόν. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, και κάθε Κυριακή στις 11:30  το πρωί και στις 3:00 το μεσημέρι. Γιατί το κόλπο είναι η αγάπη!

031

039

032

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΕΟ

    2013/10/03 στις 10:57

    Ανυπομονούμε!!!

  2. patty

    2013/10/03 στις 14:33

    πω,πω, με βάλατε στο κόλπο και θέλω να το δω.ωραία ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *