Τα πιο νόστιμα μήλα του κόσμου έχουν τη σφραγίδα Ζαγορίν

Από την/τον Christina Politi | 18 Σεπτεμβρίου 2017
12
H Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο χωριό του Ανατολικού Πηλίου, απλωμένο σε μια καταπράσινη και ηλιόλουστη πλαγιά του, χωρισμένο σε τέσσερις μεγάλες συνοικίες. Πανέμορφη η Ζαγορά κάθε εποχή του χρόνου, ειδικά το καλοκαίρι με αυξημένη τουριστική κίνηση. Εκεί υπάρχει το Χορευτό. Πηγαίνοντας στην παραλία του, ανακάλυψα  όλα τα μήλα του κόσμου
IMG_4689
Στο Πήλιο γίνεται χαμός με μηλιές και με τη μεταφορά τους. Τα μήλα Ζαγοράς όμως έχουν μοναδική και χαρακτηριστική γεύση, λόγω της τοποθεσίας της περιοχής που συνδυάζει βουνό με θάλασσα δημιουργώντας το βαθύ κόκκινο χρώμα, το μασουράτο σχήμα και την εύγευστη σάρκα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που εδώ και έναν αιώνα, υπάρχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγόρας  που τα μήλα του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Για να μάθω περισσότερα, πέρασα από το εργοστάσιο.
IMG_4695

Ο αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νέα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό. Το 1996 έρχεται η αναγνώριση με την ετικέτα “Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης” από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μήλα Ζαγορίν ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο και κατακτούν τις διεθνείς αγορές 100 χρόνια συνεχούς παραγωγής και παρουσίας στον αγροτικό τομέα.

IMG_4692

O Aγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς παράγει μήλα ελεγμένα, υψηλής ποιότητας, εγγυημένα και με προστατευμένη ονομασία προέλευσης. Η διάκριση αυτή πιστοποιεί ότι το μήλο Ζαγορίν είναι προϊόν υψηλών προδιαγραφών. Με τη μέθοδο της Ολοκληρωμένης Παραγωγής” το μήλο Ζαγορίν είναι πεντακάθαρο, υγιεινό, για αυτό το εμπιστεύονται στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο

IMG_4698

Ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς διαθέτει σήμερα ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο συγκρότημα ψυγείων – διαλογητηρίων, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και αποδεικνύει το συνεχές επενδυτικό έργο που πραγματοποιείται στον τομέα εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής του υποδομής. Tο 100% των μήλων παράγεται με τη μέθοδο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης». Τα μήλα παράγονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλή για τον καταναλωτή. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα, δεν ξέρετε τι χάνετε!

IMG_4679

Η παραλία στο Χορευτό, που μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

IMG_4707

IMG_4692

facebook.com/ZagorinApple

zagorin.gr

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2017/09/18 στις 12:35

    Νόστιμο άρθρο

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *