Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 από τα παιδιά των Κυκλάδων

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 27 Ιουλίου 2019

IMG_2057

Η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 του Παιδικού Φεστιβάλ των Κυκλάδων θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου! Οι καμβάδες μοιράστηκαν πριν λίγες μέρες, οι μικροί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν και τελικά  οι πίνακες παραδόθηκαν. Έτσι, όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα των παιδιών που θα είναι αναρτημένα στην είσοδο της παραλίας της Βάρης. Περισσότερα από 70 παιδιά συμμετέχουν φέτος στην έκθεσή μας. Με τη φαντασία τους, ζωγράφισαν το Αιγαίο και του έδωσαν τα πιο όμορφα χρώματα!

IMG_2029

Το syroskidz 3 συνεχίζει τη συνεργασία του με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, που θα οδηγήσει έργα των παιδιών στην AEGEAN KIDS BIENNALE 2019, το ερχόμενο φθινόπωρο. Γι’ αυτό, υιοθετήθηκε το θέμα της στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 που είναι «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων»! Η AEGEAN KIDS BIENNALE, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας, που έχει βασικό στόχο την δημιουργία έργων τέχνης από παιδιά και νέους, αντλώντας έμπνευση από την απαράμιλλη ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τα μαγευτικά χρώματα και το λαμπερό φως του Αιγαίου!

IMG_2024

Τα περσινά έργα ήταν ανάμεσα σε άλλα στην Τελετή Έναρξης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018. Η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 θα κορυφωθεί με μια λαμπερή τελετή βράβευσης την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, όπως λέει στην ιστοσελίδα της, εξουσιοδοτεί τα παιδιά να διαμορφώσουν το μέλλον και να αλλάξουν τον κόσμο. Το syroskidz3 λέει ότι τα παιδιά των Κυκλάδων δείχνουν μέσα μέσα από τους καμβάδες τους τον κόσμο που αγαπούν κι επιθυμούν!

Έμπνευση-Επιμέλεια: Χρηστιάννα Πάπιτση

IMG_2068

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *