Υπερπανσέληνος απόψε: εντυπωσιακή και …χιονισμένη!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον armyvoice.gr | 19 Φεβρουαρίου 2019

panselinos

Η πανσέληνος Φεβρουαρίου 2019 που έρχεται, είναι η δεύτερη Υπερ-Σελήνη του 2019 και στις 17:53 ώρα Ελλάδας θα κάνει την εμφάνισή της. Η πρώτη υπερπανσέληνος είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο άλλη μία στις 21 Μαρτίου.

Υπερ- σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως. Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ο συγκεκριμένος όρος δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους! Μάλιστα ονομάζεται «χιονισμένη» για τον απλό λόγο πως συμβαίνει Φεβρουάριο. Η ονοματοδοσία γίνεται από τις ΗΠΑ και επειδή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού χιονίζει τον Φεβρουάριο, καθιερώθηκε.

Πανσέληνος σήμερα 19 Φεβρουαρίου Είναι εντυπωσιακή και …χιονισμένη

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *