Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γάτα-μάρτυρα των Ιμαλαϊων

Από την/τον Christina Politi | 1 Μαρτίου 2016

833126048

Η γάτα Ιμαλαΐων είναι ένα είδος μακρύτριχης γάτας, πανομοιότυπης με την γάτα Περσίας.Η γάτα Ιμαλαϊων πήρε την ονομασία αυτή διότι η γούνα της έχει παρόμοιους χρωματισμούς με το κουνέλι των Ιμαλαΐων (σκούρο πρόσωπο και άκρα).

Η γάτα Ιμαλαΐων δείχνει χοντρή και παχιά λόγω της πλούσιας γούνας της, αλλά συνήθως είναι μυώδης, με ρωμαλέα σωματική διάπλαση ενώ δεν παχαίνει εύκολα. Τα μάτια τους είναι πολύ μεγάλα και την ημέρα είναι γαλανά κρυστάλλινα ενώ την νύχτα (με την αντανάκλαση του φωτός) κόκκινα σαν ρουμπίνι.Το σώμα τους είναι στρογγυλό, με κοντά πόδια εξ’ αιτίας των οποίων αδυνατούν να κάνουν ψηλά άλματα. Η γούνα τους είναι παχιά, πλούσια, απαλή και μεταξένια. Το πρόσωπό τους είναι επίπεδο όπως της Περσικής γάτας (Βραχυκεφαλία), αν και τα σαγόνια τους είναι φαρδύτερα και τριγωνικά. Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό της γάτας αυτής της φυλής είναι η πολύ κοντή μύτη,πράγμα που σημαίνει ότι η αναπνοή της είναι βαριά, θορυβώδης και μοιάζει με ροχαλητό μικρού παιδιού. Για τον ίδιο λόγο από τα μάτια της τρέχουν συνεχώς δάκρυα και χρειάζονται σκούπισμα πολλές φορές την ημέρα.

534138382

Οι γάτες αυτού του είδους έχουν τρυφερό χαρακτήρα, είναι πανέξυπνες, κοινωνικές αλλά αρχικά ντροπαλές. Έχουν γλυκιά, σιγανή και μελωδική φωνή (η οποία ακούγεται σπάνια) ενώ τα μάτια της μπορεί να γίνουν εξαιρετικά εκφραστικά όταν εκείνη το θελήσει. Είναι ζώο που του αρέσει η συνήθεια, η γαλήνη και η ασφάλεια. Όταν ενηλικιωθούν, συνήθως είναι εξαιρετικά νωθρές και αργές στις κινήσεις τους και μπορεί να περνούν πολλές ώρες ποζάροντας καθισμένες στην αγαπημένη τους θέση, παρατηρώντας ατάραχες τα γεγονότα που εξελίσσονται γύρω τους.

Κατά κανόνα συνδέονται με ένα μόνο άτομο από το περιβάλλον τους, το οποίο ακολουθούν κατά πόδας. Βέβαια, μπορούν να ξεχωρίσουν έναν καινούργιο “εκλεκτό” αν οι περιστάσεις το απαιτούν..

Himmy_and_his_keyboard

Οι γάτες Ιμαλαΐων ακολουθούν το αγαπημένο τους πρόσωπο παντού, θέλοντας να συμμετέχουν σε ό,τι αυτό κάνει και προσπαθώντας να παρασύρουν την προσοχή του σε αυτές. Έτσι, όταν το αφεντικό τους π.χ. μαγειρεύει, οι γάτες αυτές κάθονται στην κουζίνα και παρατηρούν προσεκτικά τις κινήσεις του, αφού νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο βοηθούν και συμμετέχουν στο μαγείρεμα. Όταν το αφεντικό τους π.χ. χρησιμοποιεί τον Η/Υ, αυτές κάθονται επάνω στο γραφείο ή στο πληκτρόλόγιο ή ακόμη και επάνω στο αφεντικό τους, αφού νομίζουν πως έχουν μια κοινή ασχολία ή όταν συνομιλεί με τον πρωθυπουργό γίνονται μάρτυρες.

Σε δημοσίευμα , ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης αποκαλύπτει πως ο Αλέξης Τσίπρας τον συνάντησε για να του ζητήσει να τον υποστηρίξει με αντάλλαγμα το σβήσιμο των δανείων. Μάρτυράς του ήταν μια γάτα  Ιμαλαΐων η οποία ήταν παρούσα και τα άκουγε όλα.

Αναφερόμενος στις τέσσερις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Δεν θα κριθώ από το ποιος μου λέει τι αλλά από αυτά που πράττω. Η δική μου η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Δεν θα σηκώσω το τηλέφωνο για να ζητήσω χάρη από κανέναν. Αν νομίζει ο κ. Ψυχάρης πως με κρατάει από κάπου, ας τα βγάλει όλα στη φορά. Δεν με απασχολεί» και πρόσθεσε:

«Επιθυμία του Ψυχάρη ήταν να συναντηθούμε σε ένα χώρο μη δημόσιο. Συναντήθηκα μαζί του όπως συναντήθηκα με όλους τους εκδότες που ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Στο Mega εγώ έχω να πάω από το 2012. Αν συμφωνούσαμε σε κάτι θα πήγαινα στο κανάλι την επόμενη ημέρα. Δεν συμφωνήσαμε σε κάτι. Ένα χρόνο που είμαι πρωθυπουργός δεν δέχθηκα να συναντήσω τον κ. Ψυχάρη».

Μάλιστα, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά», προκάλεσε τον κ. Ψυχάρη να πάει στον εισαγγελέα με όσα στοιχεία έχει για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα, όταν είπε:«Μαθαίνω ότι θα τον συναντάει (σ.σ. τον εισαγγελέα) τακτικά το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με χιούμορ, την αποστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου -στην εκπομπή του στο Star- για την… περιβόητη πλέον γάτα των Ιμαλαΐων. Όταν ερωτήθηκε απάντησε, χαμογελώντας, πως «Ναι, αλλά την έσκισα την γάτα…»!

Τέλος, σε ότι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα στο internet ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως:«Δεν θέλουμε να ελέγξουμε το διαδίκτυο. Θέλουμε να βάλουμε κάποιους κανόνες για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως αυτά που αποκαλύφθηκαν με την εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών».

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *