“Όταν ήμουν παιδί, ρωτούσαν αν είμαι αγοράκι ή κοριτσάκι…”

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 15 Νοεμβρίου 2018

2 - Αντιγραφή

Eίναι πανέξυπνη, ανεξάρτητη, ετοιμόλογη, με πολύ ενέργεια και απίστευτο χιούμορ. Μητέρα 2 αγοριών, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και bloger, που έχει κάνει και αρκετά περάσματα από την τηλεόραση. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

IMG_6992

1.      Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Στο κέντρο, κατάκεντρο της Αθήνας. Γεννήθηκα στην ιδιωτική κλινική του Τσακίρογλου. Μεγάλωσα στο Κολωνάκι που ζούσε όλη η οικογένεια του πατέρα μου όταν ήταν ακόμα γειτονιά, στο Κουκάκι που ζούσε η οικογένεια της μητέρας μου και για μέσο όρο – παιχνίδι ατελείωτο στο Ζάππειο, στις «κούνιες», στις πάπιες. Για εξαιρετικές εξόδους στην παιδική χαρά του Πικιώνη στη Φιλοθέη και στο Φλοίσβο, όπου καβαλούσα ένα μαρμάρινο δελφίνι με τρέλα μήπως και ζωντανέψει.

2.      Που πήγες δημοτικό; Στη σχολή Χουρδάκη στο παλαιό Φάληρο, το καλύτερο δημοτικό στον κόσμο. Η Μαρία Χουρδάκη ήταν μία εξαιρετική ψυχίατρος, παιδοψυχολόγος και συγχωριανή του παππού μου Αλέκου Καραβίτη. Θέλοντας να εφαρμόσει τις αρχές ενός «αντιαυταρχικού» σχολείου ασχολήθηκε ενεργά με τη δημιουργία ενός σχολείου που θα σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού και θα ασχολείται με τις ανάγκες του. Και πέτυχε. Και ήταν η καλύτερη αφετηρία που μπορούσα να έχω.

3.      Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Το χειμώνα μακριά αλλά κάθε καλοκαίρι κοντά. Με κούρευε ο πατέρας μου γιατί ήταν πιο πρακτικό. Αλλά με κοντά, βαριόμουν ν΄ ακούω που ρωτούσαν αν είμαι αγοράκι ή κοριτσάκι.

4.      Ποιο ήταν το αγαπημένο σου χρώμα και γιατί; Το ροζ όπως σε όλα τα κορίτσια. Αλλά δε με άφηναν οι γονείς μου να μπεμπεδίζω. Έτσι πήγα προς το μπεζ και το χακί.

5.      Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Σχοινάκι, κρυφτό ή κουτσό; Λάστιχο! Ήμουν πρωταθλήτρια στο λάστιχο. Έπαιζα μόνη μου και με καρέκλες. Ώρες ατελείωτες. Ήμουν επίσης εκπληκτική στα μήλα. Και δε με πετύχαινες και σε πετύχαινα.

6.      Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Η Βίκη και η Βίλλη από το δημοτικό. Ναι ακόμα… επειδή αυτά είναι τα καλά των social media. Από το γυμνάσιο η Χρυσέτα για πάντα και όλες μου οι φίλες και συμμαθήτριες. Όσους φίλους και αν έκανα με τα χρόνια ποτέ δεν «έκοβα». Απλά τους αυγάτιζα.

7.      Έκανες γκριμάτσες στον καθρέφτη; Συνέχεια. Μαζί με τον πατέρα μου. Κάναμε γκριμάτσες αλλά κάποια στιγμή μου είπε σταμάτα, θα κάνεις ρυτίδες.

8.      Φόραγες ρούχα και παπούτσια της μαμάς σου- όταν δεν ήταν παρούσα; ….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ https://bit.ly/2z57nPe

IMG_0480 IMG_7019

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *