10 + 1 ερωτήσεις στην Μαρία Χατζάκη

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 7 Ιουνίου 2018

171669_107581212651752_444918_o

Είναι τόσο εντυπωσιακή, θεωρητική και όμορφη ως γυναίκα, έχει κύρος, στιλ, αριστοκρατικότητα, φινέτσα και αέρα γοητείας και ακτινοβόλου αύρας που, αν δεν ακολουθούσε το επάγγελμα της οδοντιάτρου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία από τις πιο περιζήτητες σταρ του Hollywood! Το πρόσωπο της αψεγάδιαστο με υπέροχα χαρακτηριστικά και τα σμαραγδένια μάτια της να συνάδουν απόλυτα με τα πλούσια μαλλιά της. Η comme il faut Μαρία Χατζάκη είναι από τις πιο καταξιωμένες οδοντιάτρους της Θεσσαλονίκης γιατί είναι άριστα καταρτισμένη με εξειδικευμένες γνώσεις και πολλά προσόντα  επάνω στο αντικείμενο της  και χάρις στα συνεχή σεμινάρια με τα οποία τις εμπλουτίζει και τις ανανεώνει κάθε χρόνο θα έδρεπε δάφνες στο εξωτερικό… Το οδοντιατρείο της διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας-και ρομποτικό μηχάνημα-  είναι διακοσμημένο με αισθητική και λεπτό γούστο, γι’ αυτό αποπνέει θετική αύρα και ζεστασιά. Η εξέχουσα οδοντίατρος διακρίνεται για την ευγένεια, τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς, το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, την κοινωνικότητα, την φιλαλληλία και την αξιοπρέπεια της. Ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της, του ευρωπαικά διακεκριμένου καθηγητή της Ορθοπαιδικής Νίκου Λαλιώτη και τις τρεις πανέμορφες κόρες τους. Στο λιγοστό χρόνο που διαθέτει δεν λέει ‘’ όχι’’ σε ένα ποτήρι καλό κρασί σε gourmet εστιατόρια και στις θεατρικές παραστάσεις που ξεχωρίζουν.

Με ιδιαίτερη χαρά απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

– Πώς ( και γιατί ) αποφάσισες να ασχοληθείς με την οδοντιατρική;

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με την οδοντιατρική ήταν απόλυτα συνειδητή επιλογή από πολύ μικρή ηλικία. Η εισαγωγή μου στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες μου. Αργότερα η καθημερινή ενασχόληση με την οδοντιατρική πράξη, το χαμόγελο ικανοποίησης των ασθενών μου καθώς και η ευχαρίστηση που έβλεπα στο πρόσωπο τους μετά από κάθε αισθητική οδοντιατρική παρέμβαση ήταν για μένα η καλύτερη ηθική πληρωμή και η απόλυτη δικαίωση των κόπων μου.

  • Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

….την οικογένεια μου και τη δουλειά μου.

  • Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Στην εκπαίδευση μου και στο καινούργιο μου ιατρείο.

  • Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Ότι δεν μπορώ να κάνω σωστή διαχείριση των χρημάτων μου.

  • Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Την τσιγκουνιά και την ασυνέπεια.

  • Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Θα αναφέρω τις δύο καλύτερες συμβουλές που μου έδωσε ο πατέρας μου α) ότι δεν έχει σημασία τι θα σπουδάσεις αρκεί αυτό που θα κάνεις να το αγαπάς πολύ, γιατί θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή, β) μέτρα μέχρι το 10 πριν αρχίζεις να εκνευρίζεσαι για να μην το μετανιώσεις αργότερα.

  • Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ταπεινότητα και τη μη σωστή διαχείριση της προβολής της προσωπικότητας σου.

  • Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Ακούω κλασική μουσική διαβάζοντας ή πηγαίνω στο γυμναστήριο.

  • Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Τις συχνές διακοπές ρεύματος και νερού που μας δημιουργούν πρόβλημα στη ζωή μας και τους ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν εμποδίζοντας τους πεζούς.

  • Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Κάνε το καλό όπου μπορείς και μη κακολογείς, απλώς σιώπησε.

  • Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

α) Οι τρεις μου κόρες, β) ένα ευτυχισμένο χαμόγελο ασθενούς μου και γ) ένα ταξίδι με τον άντρα μου

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *