10+1 ερωτήσεις στην Μαρία Ταρασούδη

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 8 Νοεμβρίου 2018

AK7B3132

Θα σκιαγραφήσω το πορτρέτο της ξεκινώντας πρώτα από την εξωτερική της εμφάνιση και στη συνέχεια θα επικεντρωθώ στα εσωτερικά της προτερήματα. Είναι όμορφη πολύ όμορφη, καλοντυμένη, προσέχει την εμφάνιση της και ακολουθεί τη μόδα χωρίς υπερβολές αλλά εκεί που θέλω να επικεντρωθώ είναι ο εσωτερικός της κόσμος. Η γνωστή οπτομέτρης και ιδιοκτήτρια του καταστήματος Οπτικών Ταρασούδης, Μαρία Ταρασούδη, η πρωτότοκη κόρη του Ανδρέα και της Λίνας Ταρασούδη- ένα από τα πιο comme il faut ζευγάρια της Θεσσαλονίκης- έχει ανατραφεί με αρχές και αξίες που δεν υπάρχουν πια στην εποχή μας… Είναι ευγενική , με ήθος και αξιοπρέπεια, μετρημένη και σοβαρή για την ηλικία της, με καλούς τρόπους συμπεριφοράς ! Δραστήρια, δυναμική, οργανωτική και μεθοδική στο επάγγελμα της , ίδρυσε το πρώτο κέντρο Vision Training / Vision Therapy. Αν και αγαπούσε πολύ τη διασκέδαση, γιατί είναι άνθρωπος ΄΄ έξω καρδιά ‘’ την έχει περιορίσει κατά πολύ, γιατί είναι αφοσιωμένη στον τρισχαριτωμένο μικρό της Ανδρέα τον οποίο λατρεύει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Με χαρά απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

AK7B3160

-Γνωρίζουμε πως συνεχίζεις την οικογενειακή επιχείρηση και πως ασχολείσαι με την όραση και με νέες μεθόδους οπτομετρίας. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που κάνεις;

Τα τελευταία χρόνια έχω εξειδικευτεί σε έναν τομέα της οπτομετρίας που σχετίζεται με το πώς αναπτύσσεται η όραση και με το πώς μπορούμε να δούμε αποδοτικότερα. Ο τομέας μου ουσιαστικά αφορά την αίσθηση της όρασης ως εγκεφαλική λειτουργία και λιγότερο τα μάτια ως όργανα. Μέσα από την οπτομετρική αξιολόγηση εξετάζω τις οπτικές δεξιότητες και εντοπίζω αν υπάρχουν δυσλειτουργίες. Τα παιδιά και οι ενήλικες που αντιμετωπίζουν κάποιο έλλειμμα στην λειτουργική τους όραση, μπορεί να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, να διαβάσουν, να πιάσουν μια μπάλα ή να βιώνουν δυσάρεστα συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, θολή ή διπλή όραση κλπ. Στις περιπτώσεις αυτές προτείνω ειδικά γυαλιά, φίλτρα, πρίσματα, αποκλειστές, βοηθήματα ή εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης μέσω Vision Training / Vision Therapy. Μέσα από τη δουλειά μου βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους διευκολύνοντας σημαντικά τη ζωή τους και αυτή η ανταμοιβή είναι που με κάνει να την αγαπώ τόσο πολύ!

Ταρασούδη Μαρια Λινα Ρενα

1) Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Την οικογένειά μου! Οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι το παν και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα…

2) Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Ταξιδεύω πολύ, άλλοτε για δουλειά και επιμόρφωση και άλλοτε για διασκέδαση και χαλάρωση.

3) Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Παρόλο που γενικά ακολουθώ μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, συχνά δυσκολεύομαι να αντισταθώ στους γευστικούς πειρασμούς.

4) Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Όταν δεν σέβονται το χρόνο των άλλων, δεν τηρούν τα ραντεβού τους και γενικά δεν είναι συνεπείς.

5) Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Ό,τι κάνεις, να το κάνεις με αγάπη γιατί έτσι θα το κάνεις σωστά και καλύτερα από κάθε άλλον.

vision training 10

6) Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ομορφιά και την εικόνα ενός ανθρώπου! Φυσικά και όλοι μας θα κοιτάξουμε το ωραίο, αλλά σημασία έχει να κοιτάμε και την εσωτερική ομορφιά πίσω από την βιτρίνα, αυτή είναι η ομορφιά που γοητεύει πραγματικά.

7) Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Μου αρέσει να ακούω μουσική και να κοιτάζω τη θάλασσα.

8) Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη μου θα ήταν ακόμη πιο υπέροχη αν είχε παρκινγκ, μετρό και μια σύγχρονη μαρίνα. Επιπλέον θα ήταν πολύ όμορφο να γίνει ανάπλαση στην Λεωφόρο

Νίκης στην ίδια λογική με την υπόλοιπη νέα παραλία.

9) Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες.

10) Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Η οικογένεια, η δουλειά μου και τα ταξίδια.

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *