Boulouki: Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του

Από την/τον Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος (TAZ) | 14 Νοεμβρίου 2019

Poster_Regular

Ο ΤΑΖ σηκώνει πρώτος το χέρι του αλλά μετά συνειδητοποιεί ότι ίσως βιάστηκε.

Η πρώτη συγγραφικά και σκηνοθετικά θεατρική εξόρμηση του Γιώργου Καπουτζίδη, είναι μια κωμωδία σχέσεων, φιλικών, ερωτικών και παράλογων, την οποία ο συγγραφέας προσεγγίζει με ευγενική αυτοσυγκράτηση και συναίσθημα χωρίς να αφήνει το ένα να καπελώνει το άλλο. Έχει ένα έμφυτο ταλέντο σε αυτό ο Γιώργος. Να μοντάρει. Εκεί που η φάρσα πάει να ξεχειλώσει να την κόβει και εκεί που το συναισθηματικό στοιχείο πάει να ξεφύγει να το ελέγχει επίσης. Χωρίς να στηρίζεται σε μεγάλα πρωταγωνιστικά ονόματα πέραν από αυτό της Κατιάνας Μπαλανίκα, τοποθετεί τους χαρακτήρες του σε ένα χώρο και τους αφήνει να ξεγυμνωθούν ο κάθε ένας με τον τρόπο του, χωρίς να κρίνει απλά σκιαγραφόντας τους με αγάπη.  «Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια.Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστόν, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα πλημμυρίζει από χαλασμένα υδραυλικά. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.»

IMG_0353-Copy

Αυτό που φαίνεται απλό στη δουλειά του Γιώργου είναι το πολύπλοκο κι αυτό που φαίνεται πολύπλοκο είναι το απλό. Οι χαρακτήρες του είναι ανθρώπινοι, από όλες τις τάξεις και τις σεξουαλικές προτιμήσεις και ψάχνουν να βρουν ένα νόημα μέσα στον παραλογισμό των σύγχρονων σχέσεων. Κι αυτό ο Καπού το μετατρέπει σε κωμωδία, χωρίς χυδαιότητες αλλά με μπόλικη τρέλα και χωρίς να προσβάλλει κανέναν. Ούτως ή άλλως από την αρχή της καριέρας του έδειξε έναν ασυνήθιστο για την Ελλάδα σεβασμό τόσο ως προς το κοινό όσο και ως προς τους ήρωες του. Ο τίτλος του έργου είναι από μόνος του διφορούμενος. Όποιος θέλει να χωρίσει ή όποιος θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια για τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους; Η αλήθεια πονάει αλλά εδώ πρόκειται για κωμωδία οπότε πονάει με άφθονο γέλιο και διάθεση από το θίασο. Και το κουβάρι των σχέσεων ξετυλίγεται κλιμακωτά πριν φτάσει στο αγαπησιάρικο φινάλε του. Ένα χαρούμενο θεατρικό βράδυ, από έναν δημιουργό που παρά τις εμφανείς στο έργο ανασφάλειές του, μάλλον μόλις βρήκε έναν νέο τρόπο έκφρασης.

Για ερωτικά μηνύματα και μηνύσεις βρείτε τον ΤΑΖ στο https://www.facebook.com/tazthebuzz  και για πιο μακροσκελείς επιστολές στο terra_gelida@hotmail.com

IMG_0325-Copy

Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος (TAZ)

Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος (TAZ)

Μικρός ήθελε να γίνει καραγκιοζοπαίχτης και πορνοστάρ. Αγαπημένη του ταινία είναι «Η Υπολοχαγός Νατάσσα» γιατί πάντα κλαίει εκεί που η Αλίκη βρίσκει το παιδί της και ξεμουγκεύει. Στα σινεμά τον έβαζαν πάντα τσάμπα γιατί χάζευε με τις ώρες τις φωτογραφίες από έξω και τον λυπόντουσαν για φτωχό. Τότε αποφάσισε ότι η ζωή είναι σινεμά. Από τα media πέρασε μια μέρα τυχαία σαν ντελιβεράς με καφέδες, αλλά τον έκαναν συντάκτη για λόγους που σύντομα θα διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα των media.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *