“Η ζωή μου όλη” από την Μιμή Ντενίση: O θίασος ολοκληρώθηκε

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 11 Οκτωβρίου 2017

000000000

Η Μιμή Ντενίση ανεβάζει το έργο Η ζωή μου όλη, μια πολυαναμενόμενη παράσταση σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της STEFI στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Ελληνικού Κόσμου,  που αναφέρεται στο «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του με τον Ηλία Μελέτη στο ρόλο του Στέλιου, τον Δημήτρη Σταρόβα σε ρόλο έκπληξη, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Μιχάλη Μητρούση, τον Σταύρο Νικολαϊδη, την Νεφέλη Ορφανού και τον Αντώνη Λουδάρο. Ο θίασος ολοκληρώθηκε με την Νίκη Παλληκαράκη να αναλαμβάνει το ρόλο που θα έπαιζε η Ευαγγελία Μουμούρη, που αποχώρησε όχι γιατί διαφώνησε ή τσακώθηκε όπως γράφτηκε χωρίς να ισχύει, αλλά διότι διαπίστωσε ότι ο ρόλος δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο περίμενε και αποφάσισε να αποχωρήσει, αφού πρόκειται για μια μυθιστορηματική βιογραφία όπου το κείμενο δεν μπορεί να αλλάξει.

Η ζωή μου όλη

Ένα προσφυγόπουλο, γιος του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της  Γεσθημανή από την Μικρασία, ξεκινάει τη ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαιωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα της εποχής, όπως η «Τριάνα του Χειλά», οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής.  Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν το «Μύθο» του Καζαντζίδη.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μάρω Μαρμαρινού.

Πρωταγωνιστούν: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ  ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ,  ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ,    ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ,  ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΡΙΑΝΟΣ,  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ   ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΙΑΝΟ,  ΜΑΡΙΛΕΝΑ  ΔΗΜΑ και η ΝΕΦΕΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Στο ρόλο του Στέλιου ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Σε μια εμφάνιση έκπληξη ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΣΤΑΡΟΒΑΣ

Συμπρωταγωνιστεί ο ΑΝΤΩΝΗΣ. ΛΟΥΔΑΡΟΣ

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *