Ο Κώστας Καζανάς από το Α ως το Ω: «Προτιμώ να μιλάνε οι πράξεις μου για μένα»

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 7 Φεβρουαρίου 2018

K.KAZANAΣ

Ο Κώστας Καζανάς είναι ένας ακόμη από τους ελάχιστους εκείνους ηθοποιούς που λαμπρύνουν την ελληνική σκηνή με το ήθος, τη στάση ζωής τους και φυσικά το ταλέντο τους! Αποβλέπει πάντα σε γόνιμες συνεργασίες και ενδιαφέροντες ρόλους, στην Τέχνη του θεάτρου αυτή καθ’ εαυτή, στην καλλιτεχνική του εξέλιξη και όχι στη ματαιοδοξία, στην πρόσκαιρη προβολή και στα χρήματα που προέρχονται από θεατρικές παραστάσεις ή τηλεοπτικές σειρές χωρίς ουσία. Γι’ αυτό, κάθε φορά που ανεβαίνει στο σανίδι δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας και χαίρεσαι να τον απολαμβάνεις σε δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους! Φέτος, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο έργο ‘’ Lolita reversed’’ που έγραψε ο ικανός Χρήστος Καρασαββίδης και παίζεται στο θέατρο ‘’Αριστοτέλειον’’. Από το Α έως το Ω ανακαλύψτε έναν εξαιρετικό ηθοποιό και έναν υπέροχο άνθρωπο με μεγαλείο ψυχής, τον Κώστα Καζανά!

K. KAZANAΣ

Ανεξιθρησκεία: Το Α και το Ω για μια κοινωνία αγάπης, ελευθερίας και αρμονικής συμβίωσης, όπου ο τρόπος ζωής των ανθρώπων θα αποδεικνύει  τον ένα και μοναδικό Θεό για όλη την πλάση.

Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ: Λολίτα + Βλαντιμίρ = ένα έργο κι ένας συγγραφέας που ταυτίστηκαν όσο τίποτα άλλο στην «απαγορευμένη» λογοτεχνία.

Γάμος: Σοβαρή απόφαση για την ψυχική μας γαλήνη.

Δημοσιότητα: Πρέπει να έχεις ισχυρή προσωπικότητα κι αδαμάντινο χαρακτήρα για να μην καβαλήσεις το καλάμι.

Εξιδανίκευση: Όταν ονειρεύεσαι ξύπνιος.

Ζήλος:  Μαζί με το πάθος είναι ένα αχτύπητο δίδυμο για δημιουργία.

Ηθοποιός: «Θα κλάψεις μια, θα κλάψω δυο…»

Θεατές: Το άλλο μισό του θεάτρου.

Ιδιαιτερότητα: Είναι αυτό που κάνει τον κάθε άνθρωπο μοναδικό.

Κώστας Καζανάς: Προτιμώ να μιλάνε οι πράξεις μου για μένα.

lolita_web©stavroshabakis-8-new-1200x800

Lolita reversed: Ένα πείραμα που γίνομαι πειραματόζωο και παρατηρητής με όλη μου την διαθεσιμότητα σε τρεις Λολίτες, μία μητέρα και τρεις ενήλικους άντρες που μονολογούν, κάνουν διάλογο, λάμπουν δια της απουσίας τους ή σωπαίνουν, κάθετα και οριζόντια στον χρόνο. Ένα πείραμα που με οδήγησε σε συμπεράσματα και αποδείξεις που αφορούν την διαδικασία της θεατρικής πράξης από την συγγραφή, την διασκευή, τις πρόβες μέχρι το τέλος των παραστάσεων και την δικαιωματική επιτυχία ή  αποτυχία μερών ή όλου του πειράματος

Μόχθος: Με κάνει καλύτερο αγωνιστή.

Νοερός: Η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού να μας μεταφέρει σε άλλες διαστάσεις πέραν των γνωστών και να ανακαλεί αισθήσεις και εικόνες αγαπημένων προσώπων  και όμορφων στιγμών.

Ξένοι: Άνθρωποι που έρχονται  στον τόπο μας για διάφορους λόγους κι εμείς αντίστοιχα πηγαίνουμε στον δικό τους. Οπότε ο αλληλοσεβασμός είναι ό,τι καλύτερο .

Ονειρικός:  Όταν σβήνουν τα φώτα της πλατείας κι ανάβουν τα φώτα της σκηνής.

Παράδεισος: Ο τόπος συνάντησης ανθρώπων που χαίρεσαι  να βλέπεις και να ζεις μαζί τους αιώνια.

Ρόλοι: Φοράω μόνο για τις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου.

Σύγχρονο θέατρο: Δεν ξέρω, θα δούμε….

Τηλεοπτικές σειρές: Ενώ οι ξένες σειρές έχουν το επίπεδο κινηματογραφικής ταινίας ως προς την παραγωγή και ταξιδεύουν παγκόσμια, οι ελληνικές είναι μόνο για εγχώρια κατανάλωση.

Υποκριτική δεξιοτεχνία: Γεννιέσαι μ’ αυτήν και απλώς με τα χρόνια και την εξάσκηση την βελτιώνεις.

Φοροδιαφυγή: Ουδείς αναμάρτητος!

Χρήστος Καρασαββίδης: Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου, ένας νέος ταλαντούχος άνθρωπος που ακολουθεί τη δική του αλήθεια.

Ψηφοφορία: ΨηφοΘΗΡΙΑ;

Ωραίο φινάλε: Όταν το τέλος δεν έχει προδώσει την αρχή.

Κ.ΚΑΖΑΝΑΣ (1)

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Λιτσα

    2018/10/02 στις 21:32

    Κώστας Καζανας.Απλά υπέροχος!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *