Ο Σάκης Ρουβάς οικοδεσπότης του «The Hellenic Initiative»

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 3 Οκτωβρίου 2017

PAN_2553

Το 5ο ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Hilton, στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνοντας δωρεές άνω των $2 εκατομμυρίων, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 900 προσκεκλημένων. Το ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων της Ελληνικής Διασποράς, παρουσία ελλήνων από τις Η.Π.Α. , τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

On Friday, September 29, 2017, the Hellenic Initiative held their 5th Annual Gala at the New York Hilton Midtown in New York. Honorees included Marianna V. Vardinoyiannis and the Libra Group. Sakis Rouvas was the Master of Ceremonies.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ηγείται της προσπάθειας συγκέντρωσης πόρων από την Ελληνική Διασπορά διεθνώς, με στόχο τη στήριξη της Ελλάδας και των Ελλήνων. Οι πόροι που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διατεθούν για προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Επίσης, μέσα από το Ετήσιο Δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, υποστηρίζονται ελληνικές ΜΚΟ, οι οποίες στηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη και προσφέρουν βοήθεια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα, όπως τα παιδιά.

PAN_3255-ret

Ο Σάκης Ρουβάς ως ‘Master Of Ceremonies’ παρουσίασε την εκδήλωση, σε ένα ρόλο που στο παρελθόν είχαν προσωπικότητες κύρους όπως ο George Stefanopoulos, ο Chris Diamantopoulos, η Arianna Huffington και άλλοι. Μιλώντας στους ομογενείς ο Σάκης Ρουβάς είπε: «Οφείλουμε να ενωθούμε ως ένα ισχυρό κύμα αγάπης και αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Μία Ελλάδα. Μια ψυχή. Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ αγάπης για τους Έλληνες ανά τον κόσμο, αλλά και τους φιλέλληνες που αγαπούν την πατρίδα μας. Κάθε δράση, δημιουργεί μία αντίδραση. Σας καλώ ως περήφανος Έλληνας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή Ελλάδα στην παγκόσμια κοινότητα».

SAKIS_ARXIEPISKOPOS AMERIKIS DEMETRIOS

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και άλλοι ηγέτες της ομογένειας, οι εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και προσωπικότητες που έχουν βραβευτεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις του οργανισμού.

On Friday, September 29, 2017, the Hellenic Initiative held their 5th Annual Gala at the New York Hilton Midtown in New York. Honorees included Marianna V. Vardinoyiannis and the Libra Group. Sakis Rouvas was the Master of Ceremonies.

Στο τέλος ο Σάκης ζήτησε από τους προσκεκλημένους να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα τους για να φωτογραφηθούν με το διπλανό τους χαμογελώντας και με τη συνοδεία του #ProudtoBeGreek να στείλουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα στον κόσμο ότι οι Έλληνες αξίζουν το χαμόγελο. Την αρχή έκανε ο ίδιος βγάζοντας φωτογραφία με τον George Stamas και τον Andrew Liveris, τα δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσης «The Hellenic Initiative».

https://www.instagram.com/p/BZplGzoFvtg/?taken-by=sakisrouvas

 PAN_3257-ret

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάκης Ρουβάς αναλαμβάνει το καλλιτεχνικό μέρος μιας διεθνούς εμβέλειας εκδήλωσης ενώ είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτό αφορά την στήριξη της Ελλάδας. Έχει αποδείξει έμπρακτα μέσα από τη δράση του ότι συμβάλει στην επιχειρηματική ανάπτυξη αλλά και την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία, λειτουργώντας ως πρεσβευτής της Ελλάδας.

 PAN_2664

Ο Σάκης Ρουβάς ταξίδεψε με την Κάτια Ζυγούλη και πέρασαν μία βδομάδα στις ΗΠΑ. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη επισκέφτηκε πολλά μέρη συμβολικής σημασίας, ενώ απόλαυσε και στιγμές χαλάρωσης με την σύζυγό του.

katia2

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην πρωτεύουσα του κόσμου μοιράστηκαν αρκετά στιγμιότυπα μέσα από τα social media τους, όπως συνηθίζουν άλλωστε, με τα likes και τα σχόλια αγάπης να είναι αμέτρητα!

Sakis with Fr. Alex Karloutsos

Ο Σάκης με την Κάτια είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία ιδιωτική επίσκεψη και ξενάγηση στην υπό κατασκευήν εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, που κατασκευάζεται με την ιδιαίτερη αισθητική του Αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, στο World Trade Center, που καταστράφηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και βρίσκεται σήμερα σε διαδικασία ανοικοδόμησης με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2018. Σε μία από τις στάσεις που έκανε στην πόλη ήταν και το δημόσιο Αμερικάνικο Σχολείο Hellenic Classical Charter School όπου επισκέφτηκε διαφορετικές τάξεις λαμβάνοντας την πιο θερμή υποδοχή από τους μαθητές και όχι μόνο. Στο συγκεκριμένο σχολείο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε μαθητές από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, πολιτισμούς!

 Με τη Διευθύντρια του δημόσιου Αμερικάνικου Σχολείου Hellenic Classical Charter School

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μία όμορφη έκπληξη, τραγουδώντας και χορεύοντας την αγαπημένη επιτυχία του Σάκη “Όλα Γύρω Σου Γυρίζουν”.

Η μικρή Βασιλική, που δηλώνει #1 fan του Σάκη, είχε ετοιμάσει ένα γράμμα αγάπης για τον Σάκη! Ένα συγκινητικό γράμμα για τον κορυφαίο Έλληνα σταρ από ένα μικρό κοριτσάκι, στην άλλη άκρη της γης! Μαζί με τους μαθητές, που αποτελούν έναν καμβά διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών και πολιτισμών, χόρεψε πεντοζάλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να ξεδιπλώνει τις ικανότητές του στους παραδοσιακούς χορούς ενώ η αδυναμία του στην Κρήτη είναι γνωστή. Αυτή τη φορά όμως κουβαλάει την αγάπη του για την Ελλάδα μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη και μάλιστα φροντίζει να γίνει ο καλύτερός πρεσβευτής της.

 Radio Show with John Catsimatidis

Ο Σάκης Ρουβάς έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στη νούμερο 1 ραδιοφωνική εκπομπή των ΗΠΑ, ‘The Morning Answer’, που παρουσιάζει ο ομογενής John Catsimatidis σχολιάζοντας μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των Ελλήνων αλλά και στη σημασία της ενεργοποίησης των Ελλήνων της Διασποράς για την οικονομική στήριξη της χώρας μας.

 Η Ελληνική Πρωτοβουλία, ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς, ιδρύθηκε το 2012,  κινητοποιώντας τη Διασπορά και τους Φιλέλληνες ανά τον κόσμο, με στόχο την κοινωνικο-οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει διαθέσει $3,744,000 σε προγράμματα για την καταπολέμηση των συνεπειών της κρίσης και $8,106,698 σε προγράμματα με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένων $5.7 εκατομμυρίων για την υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί στην πλειοψηφία του το Libra Group.

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΛΠΙΔΑ"  Η "Ελληνική Πρωτοβουλία" (The Hellenic Initiative) τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" κατά το 5ο ετήσιο δείπνο της την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Το "Hellenic Entrepreneurship Award" απονεμήθηκε στον όμιλο Libra Group.  Την εκδήλωση παρουσίασε ο Σάκης Ρουβάς. PHOTO: © GOA/GANP/DIMITRIOS PANAGOS-GANP/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Κατά τη φετινή εκδήλωση τιμήθηκαν:

  • Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μία γυναίκα με όραμα, τις τελευταίες δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φιλανθρωπία, στηρίζοντας τον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Από το 1999, είναι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα και στην προστασία των παιδιών, ενώ έχει τιμηθεί για το εκτεταμένο ανθρωπιστικό της έργο.
  • Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζει ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέσω το Βραβείου έχουν διατεθεί $5,7 εκατομμύρια σε 19 νεοφυείς επιχειρήσεις, κατά την τελευταία τετραετία. Οι νικητές της φετινής διοργάνωσης μοιράστηκαν πόρους ύψους $1.49 εκατομμυρίων, καθώς επίσης καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

with Jimmy Vali Band

Τέλος, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς ήταν τελετάρχης – «Master Of Ceremonies» της φετινής εκδήλωσης, ενώ κορύφωσε και το καλλιτεχνικό σκέλος του Gala ερμηνεύοντας αγαπημένες επιτυχίες του αλλά και διαχρονικά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους με ένα εντυπωσιακό performance με τη συνοδεία της ορχήστρας του Jimmy Vali. Ο Σάκης Ρουβάς, έχει ξεχωρίσει για τη φιλανθρωπική του δράση, καθώς είναι Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο George Fertitta, CEO Bloomberg Associates και η Julia Chatterley δημοσιογράφος και παρουσιάστρια των εκπομπών “Bollmberg Markets” και “What’d You Miss?”

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία:

Αποστολή της η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιεί ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

SR_final
Περισσότερες πληροφορίες στο website:

http://www.TheHellenicInitiative.org/

http://onegreece.org

Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter: @THI_OneGreece

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *