Τα Πρωτοσέλιδα του Σαράντα: Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 22 Οκτωβρίου 2017

afisa giouleka IAPE

Μεγάλη έκθεση  Ιστορικών Εφημερίδων με τίτλο «Τα Πρωτοσέλιδα του Σαράντα» που  προέρχονται από την προσωπική συλλογή του δημοσιογράφου – δικηγόρου και βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου. Π. Γκιουλέκα, πραγματοποιείται στην Καλαμαριά.

 

Η έκθεση που διοργανώνεται  από το  Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού  Καλαμαριάς  και πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo  (Ν. Πλαστήρα 1, Καλαμαριά), εγκαινιάζεται  την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στις 8 το βράδυ από τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, παρουσία του προέδρου του ΙΑΠΕ Σωτήρη Γεωργιάδη.

Πρόκειται για ενδιαφέροντα άρθρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του 1940 στα οποία κυριαρχούν ασφαλώς τα νέα από το μέτωπο αλλά και άρθρα με στόχο την ενίσχυση του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων, που δοκιμάζονταν από τα δεινά του πολέμου αλλά και άρθρα τα οποία αναφέρονται στην έναρξη και στην εξέλιξη του πολέμου.

 

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, το Σάββατο πρωί  από  τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.00 μ.μ. και  το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 10, ενώ  την Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι  μέχρι  τις 5 το απόγευμα.

Πληροφορίες: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς: Ανδρέα Παπανδρέου 29Α, 55134, Αγ. Ιωάννης, Καλαμαριά
Τηλ: 2313 314 055, 2310 432 091

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *