Γυναίκα & HIV από το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης

Από την/τον George Baltas | 22 Μαρτίου 2016

Women and HIV INV 4

Σημαντική ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV», διοργανώνει το Κέντρο Ζωής, την Τετάρτη 30 Μαρτίου (17:15-21:30), στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη των ειδικών ζητημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οροθετικές γυναίκες στην Ελλάδα σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισής τους.
Η ημερίδα, που αποτελεί πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος γραφείου του Σωματείου στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι γιατροί και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων.
Σημαντικό είναι να σημειωθεί, περίπου το 17,5% των συνολικών HIV διαγνώσεων στην Ελλάδα γίνεται σε γυναίκες, με τη μεγαλύτερη συχνότητα νέων διαγνώσεων να εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 25-29. Παράλληλα, λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον HIV, ενώ δυσκολεύονται να ζητήσουν προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή. Τέλος, σχετικές έρευνες έχουν καταγράψει ότι καθυστερούν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του HIV και δεν αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.
Με δεδομένο τα παραπάνω στοιχεία, το νέο γραφείο του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί αυτή τη δράση, για να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού της Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με τους τρόπους στήριξης των οροθετικών γυναικών, αλλά και τη σημασία που έχει η πρόληψη στη ζωή όλων μας. Η ημερίδα υλοποιείται με την υποστήριξη της Bristol-Myers Squibb ενώ οι υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη παρέχονται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη – Solidarity Now».

ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ | Ιερά Οδός 42, 104 35, Αθήνα | Τ: 2107257617
Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής
Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.
Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται στο πλάι όλων όσων το προσεγγίσουν, εξαιτίας της πολύτιμής προσφοράς του μεγάλου δικτύου εθελοντών που διαθέτει, χωρίς κανέναν διαχωρισμό στην ταυτότητα, το φύλο, την εθνικότητα, τη χώρα προέλευσης, το επάγγελμα και τη θρησκεία των επισκεπτών του.
Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.
Περισσότερες πληροφορίες: Web: http://www.kentrozois.gr/ Facebook: www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/
Γραφείο Αθηνών: Ιερά οδός 42,10435,Κεραμεικός, Αθήνα Τ: 210 72 57 617 Γραφείο Θεσσαλονίκης : Εγνατία 112,54622, Θεσσαλονίκη Τ:2310 23 70 40

George Baltas

George Baltas

O Γιώργος είναι γιατρός και ξέρει τα πάντα , τους πάντες και ζει παντού!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *