Διαφορετικά αλλά αξιολάτρευτα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 16 Φεβρουαρίου 2019

1(1)

Υπάρχουν κάποιες ράτσες σκυλιών που δεν τις βλέπουμε τόσο συχνά. Μικρά ή μεγάλα αυτά τα σκυλάκια είναι το ίδιο χαριτωμένα. Το σουηδικό Vallhund σχεδόν είχε εξαφανιστεί στη Σουηδία το 1942, οπότε άρχισε ένα ειδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής. Κυνηγούν μικρά τρωκτικά, χρησιμοποιούνται σαν τσοπανόσκυλα και φύλακες σπιτιών. Έχουν ήπιο χαρακτήρα, είναι εξαιρετικά δραστήρια και χρειάζονται πολύ την άσκηση.

2(2)

Τα Bedlington τεριέ μοιάζουν από μακριά με προβατάκια. Σαν κουτάβια έχουν σκούρο τρίχωμα που με την ηλικία ανοίγει. Είναι καλά με τα παιδιά και εύκολα στη συντήρηση και όσο τα κουρεύετε τακτικά και τα ασκείτε αρκετά θα είναι χαρούμενα. Είναι πολύ επίμονα και γαβγίζουν δυνατά.

3(1)

Το θιβετιανό μαστίφ (που σημαίνει ‘μεγάλος σκύλος’) είναι γνωστό σαν φύλακας σπιτιών, ανθρώπων ή κοπαδιών. Είναι πολύ προστατευτικά σκυλιά και δεν τους αρέσει να φέρνετε επισκέπτες. Εάν σκέφτεστε να πάρετε, θα χρειαστείτε εκπαιδευτή.

5(1)

Το ουγγρικό Mudi είναι πολύ ενεργητικό και χρησιμοποιείται σαν τσοπανόσκυλο. Είναι αρκετά μεγάλα σκυλιά και βγαίνουν σε πολλά όμορφα χρώματα!

6(1)

Το Catahoula Cur μπορεί να γίνει αρκετά θορυβώδες και να μασήσει όλα σας τα έπιπλα, ιδίως αν το αμελείτε. Αρχικά ζούσε κοντά σε βάλτους και χρησιμοποιούνταν σαν τσοπανόσκυλο για γουρούνια. Χρειάζεται ένα αφεντικό που να είναι ‘κυρίαρχο’ και να του μάθει το ‘σωστό’ και το ‘λάθος’.

7(1)

Το Schipperke προέρχεται από το Βέλγιο και είναι αξιολάτρευτα αλλά ζημιάρικα. Γνωστά σαν ‘μικροί μαύροι διάβολοι’, τους αρέσει να παρακούν τα αφεντικά τους και να κυνηγούν άλλα ζώα, γι’ αυτό και χρειάζονται εκπαίδευση.

8(1)

Τα Azawakh έχουν ισχυρή όραση και προέρχονται από τη Δυτική Αφρική. Έχουν πολλά χρώματα, από κόκκινο έως μπλε και είναι ευαίσθητα σαν γάτες, αλλά ντροπαλά, φιλικά και πολύ τρυφερά. Χρησιμοποιούνταν αρχικά για το κυνήγι γαζέλας.

9(1)

Μία αρχαία ράτσα,το ταϊλανδέζικο Ridgeback είναι όμορφα, δυνατά σκυλιά με ισχυρή θέληση και εξυπνάδα. Παραδοσιακοί φύλακες κοπαδιών, χρειάζονται σταθερή καθοδήγηση για να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. betty

    2019/02/16 στις 8:27

    Παναγίτσα μου, άμα δω εγώ αυτό το θιβετιανό, θα κατουρηθώ!

  2. flashdanced

    2019/02/16 στις 15:28

    Τα θέλω όλα!!!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *