‘Ενα μεγαλειώδες gala d’opéra με τρεις Έλληνες @Salle Cortot στο Παρίσι

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 27 Νοεμβρίου 2016
recto
Στη Salle Cortot στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες gala dopéra από τρεις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς. Στην πόλη του φωτός, η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, συνοδευόμενοι από τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο, κατέκτησαν το απαιτητικό και άκρως μουσικόφιλο γαλλικό κοινό.
1f
Οι φωνές των δύο λυρικών καλλιτεχνών απόλυτα εναρμονισμένες μεταξύ τους, υπό την καθοδήγηση και ευαίσθητη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Λουμάκη, αποκάλυψαν την ομορφιά των έργων των Mozart, Donizetti, Verdi και Mascagni.
Το κονσέρτο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Ιάσονας Κασσελάκης, γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Παρίσι, η Ελένη Μούσουλου, εκπρόσωπος της Κυπριακής Κοινότητας Παρισίου, η Ζέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού, η  Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, μέτζο σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας και η  MarieRose de Saint Léon, καθηγήτρια πιάνου.
4f
Στην κατάμεστη Salle Cortot, η οποία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες της μουσικής, η συγκίνηση του κοινού ήταν έκδηλη καθόλη τη διάρκεια του κονσέρτου. Η επιλογή ενός ελληνικού τραγουδιού ως bisμάγεψε τους Γάλλους και Έλληνες ακροατές.
Η σύνθεση του προγράμματος από σκηνές των σπουδαιότερων έργων της όπερας και η άρτια απόδοσή του ενθουσίασαν την αίθουσα από το πρώτο κομμάτι έως το τελευταίο. Το εγκάρδιο, παρατεταμένο χειροκρότημα απογείωσε την ατμόσφαιρα και «ανάγκασε» τους δημιουργούς να ανανεώσουν το ραντεβού τους στη πόλη του φωτός!
5f 3f 2f
Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *