Μαφιόζικες Σισιλιάνικες Γεύσεις Στην Cosca!

Από την/τον Efthimis Pournaras | 16 Νοεμβρίου 2014

image3(1)

Cosca θα πει η καρδιά της Μαφίας, το κουκούλι που την περικλύει και κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά στο εσωτερικό του. Cosca θα πει η καρδιά της αγγινάρας. Cosca θα πει μαφιόζικες Σισιλιάνικες νύχτες. Στη Σικελία η κουζίνα και η μαφία είναι οι δυο πιο σεβαστές και ιερές έννοιες, που σε αυτή τη λέξη μπερδεύονται, ενώνονται και μας δηλώνουν απροκάλυπτα το δυναμισμό του σιτσιλιάνικου ταμπεραμέντου. Κρυμμένο σε έναν συνοικιακό πάρκο στην Χαμοστέρνας. Πραμάντων 10 ο δρόμος. Δεν πήγα μιλημένος, έτυχε να βλέπω μια πινακίδα τα πρωινά οδηγώντας τη Χαμοστέρνας. Έτσι λοιπόν και η δική μας μαφιόζικη παρέα συγκεντρώθηκε να βγάλει στο φως τα καλά κρυμμένα μυστικά της. Δεν θα σας πω ποιοι είμασταν, άλλωστε είπαμε καλά κρυμμένα μυστικά. Πάντως τα είχε όλα.

image5

Μπορεί να μετράει ήδη 8 χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας, όμως φέτος άνοιξε την πόρτα του να μας υποδεχτεί ανακαινισμένο και με ανανεωμένο μενού. Σιτσιλιάνικο με μια δόση ιταλικού. Ο χώρος ζεστός, βιομηχανικός με χαμηλό φωτισμό. Κρεμασμένα φωτιστικά σε όλη την οροφή, κάτι που πάντα μου αρέσει να βλέπω στα εστιατόρια. Θέλω να βλέπω τι τρώω και το Cosca έχει χαμηλό φωτισμό τόσο όσο χρειάζεται να βλέπεις και το διπλανό σου αλλά και το φαγητό σου.

image2

image4(3)

Κόκκινος καναπές κατά μήκος του τοίχου με την ιστορία της Σικελίας από πάνω. Λάδι σε καμβά, δώρο Σικελιάνου ζωγράφου και φίλου της ιδιοκτήτριας. Αξίζει να τον μελετήσετε πριν καθίσετε στο τραπέζι σας. Θα δείτε όλη τη ζωή της Σικελίας να ξετυλίγετε μπροστά σας

image1(1)

Όσο μελετάτε τον κατάλογο ξεκινήστε με ένα Aperol spritz θα σας ανοίξει την όρεξη, πριν πιείτε κρασί από την ποικιλία του. Μην παραλείψετε να διαβάσετε και το μαυροπίνακα στον τοίχο με τις προτάσεις ημέρας του Σεφ.

image6

Για αρχή να δοκιμάσετε την πίτσα. Προσωπικά επέλεξα κλασικό σιτσιλιάνικο πιάτο με καθαρά μεσογειακή γεύση. Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, αγκινάρα, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και βασιλικό, συνοδευόμενο από απαλό ρόζ κρασί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο τιραμισού.

image4(2)

Είναι από τα εστιατόρια που θες να ξαναπάς. Όσο φιλικός χώρος, τόσο φιλικές και οι τιμές του που ανταποκρίνονται και με το παραπάνω σε αυτό που τρως.

Cosca, Πραμάντων 10 στο Κουκάκι. 210 9210229. Ανοιχτά Τρίτη- Σάββατο.

 

Efthimis Pournaras

Efthimis Pournaras

Μεγαλωμένος σε ένα νησί κατακλυσμένο από μόδα, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και εγώ στην γοητεία της. Ως ανήσυχο πνεύμα έψαξα και ψάχνω διαρκώς τα ρούχα και όχι μόνο. Μπορείς να αφουγκραστείς και να δεις τι ιστορία έχει να σου πει το κάθε ρούχο. Εξάλλου if you wanna be in Voque, just stay in Voque. Ένα μοτο που με εκφράζει απόλυτα. Μείνετε συντονισμένοι και θα δείτε πως το κάθε ρούχο δεν είναι απλά ένα κομμάτι χρωματιστό ύφασμα. Είναι ΤΕΧΝΗ.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *