Οι άτρωτοι: επίσημη πρεμιέρα με φίλους στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 28 Ιανουαρίου 2019

IMG_3417

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση Οι άτρωτοι που παρουσιάζεται στο Αγγέλων Βήμα κάθε Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο στις 18.30. Το έργο του Torben Betts,  Οι Άτρωτοι, αγγλικός τίτλος Invincible, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα – Καλογήρου και σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου,  με τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλη Μαρκάτη, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννη Μπουραζάνα.

P1210525

Γνώμη μου: Οι άτρωτοι είναι μια άγρια ​​νέα κωμωδία πολιτιστικής σύγκρουσης και αμηχανίας  που ξεκινά με πολύ χιούμορ και στη συνέχεια είναι εκπληκτικά τα βάθη της τρυφερότητας που βγάζει στην επιφάνεια, μετατρέποντας  τις κοινωνικές διακρίσεις σε συναρπαστικό κωμικό δράμα. Σε πρώτη εντύπωση, μπορεί να σου θυμίσει λίγο από το Θεό της σφαγής και το Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ, όμως η σκεπτόμενη κατεύθυνση των Άτρωτων,  αναδεικνύει τα πολλά επίπεδα της περίπλοκης γραφής του Torben Betts. Στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα, ο Σταύρος Στάγκος με τη σκηνοθεσία του, επινοεί στοιχεία ώστε να μας βάλει στα προβλήματα των τεσσάρων ηρώων του έργου, τα οποία είναι:  η Έμιλυ, μια πολιτικοποιημένη και εναλλακτική εικαστικός, ο Όλιβερ, πρώην δημόσιος υπάλληλος από μεγαλοαστική οικογένεια, η Ντων, μια γραμματέας οδοντιατρείου και ο Άλαν, ένας ταχυδρόμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, το στρατό και την μπύρα. Υπάρχει όμως και ένα πέμπτο πλάσμα, που αν και δεν το βλέπουμε ποτέ στη σκηνή, παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Ο γάτος Ιβάν, θα φέρει τα δύο ζευγάρια (Έμιλυ-Όλιβερ και Ντων-Άλαν) αντιμέτωπους με τα πιστεύω τους, το γούστο τους, τις προτιμήσεις τους, τη θέση τους στην κοινωνία και την κοινότητα και γενικά αντιμέτωπους με τη ζωή τους και τους χαρακτήρες τους.

Ιδανική διανομή οι ηθοποιοί Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννης Μπουραζάνας, που πείθουν και απογειώνουν τους ρόλους τους, ωραίο το σκηνικό της Αρετής Μουστάκα και αρμονικά τα κοστούμια της Χριστίνας Πανοπούλου. Λίγο πιο… φωτεινούς θα προτιμούσα τους φωτισμούς του Βαγγέλη Μούντριχα, αλλά φαντάζομαι ακολουθεί σκηνοθετικές οδηγίες. Με δυο λόγια, οι Άτρωτοι είναι μια παράσταση που δεν θα χάσετε το χρόνο σας και θα έχετε να σκεφτείτε πολλά, φεύγοντας από το θέατρο.

IMG_3450

Σταύρος Στάγκος, Ειρήνη Μπαλτά,Μιχάλης Μαρκάτης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας

IMG_3461

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, αγαπημένοι φίλοι των συντελεστών -Μαίρη Σταυρακέλλη, Γαλήνη Τσεβά, Έφη Ρευματά, Χρήστος Ευθυμίου, Χάρης Μαυρουδής, Νίκος Περάκης, Σταύρος Καραγιάννης, – τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά:

IMG_3458

Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας

IMG_3446

Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Γιάννης Μπουραζάνας

IMG_3435

Νίκος Περάκης, Ειρήνη Μπαλτά

IMG_3421

Μαίρη Σταυρακέλλη, Γιάννης Μπουραζάνας

IMG_3441

Χρήστος Ευθυμίου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χάρης Μαυρουδής

IMG_3439

Μιχάλης Μαρκάτης, Έφη Ρευματά, Ειρήνη Μπαλτά, Γαλήνη Τσεβά

IMG_3432

Γιάννης Μπουραζάνας, Χρήστος Ευθυμίου, Χάρης Μαυρουδής

IMG_3448

Έφη Ρευματά, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γαλήνη Τσεβά

IMG_3454

Έφη Ρευματά, Χρήστος Ευθυμίου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου

IMG_3425

Ειρήνη Μπαλτά, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μιχάλης Μαρκάτης

IMG_3431

Έφη Ρευματά, Γαλήνη Τσεβά

IMG_3423

Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μαίρη Σταυρακέλλη

IMG_3428

Έφη Ρευματά, Γιάννης Μπουραζάνας, Γαλήνη Τσεβά

P1210399

Σκηνές από την παράσταση

P1210598 P1210522 P1210543 P1210519 P1210387 P1210390 IMG_3418

Οι άτρωτοι

Πανελλήνια Πρώτη Συγγραφέα και Έργου

Συγγραφέας: Torben Betts

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννης Μπουραζάνας

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιουλία Σταμούλη

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.00  και Σάββατο στις 18.30

Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14€

Φοιτητικό, ανέργων: 10€

Ατέλειες ηθοποιών: 5€

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *