Ο αρχαίος ιαπωνικός μύθος που πραγματοποιεί τις επιθυμίες μας

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 28 Ιουνίου 2019

 

maxresdefault

Ο γερανός θεωρείται πουλί καλής τύχης και αποτελεί το κλασσικότερο σύμβολο της γιαπωνέζικης τεχνικής origami, με την οποία όποιος διπλώνει χίλιους χάρτινους γερανούς, στο τέλος πραγματοποιείται μια επιθυμία του. Αυτά λέει ένας αρχαίος ιαπωνικός μύθος, που αναφέρεται στο πουλί γερανός, το οποίο θεωρείται ένα από τα μυστικιστικά και  ιερά πλάσματα και λέγεται ότι ζει για χίλια χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φτιάξεις 1000 γερανούς, ένα για κάθε έτος. Ο μύθος λέει ότι οι 1000 γερανοί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και θα πρέπει όλοι να γίνουν από το άτομο που πρόκειται να κάνει την επιθυμία στο τέλος.

free-simple-wonderful-bird-vectors

 

Οι γερανοί είναι μεγάλα, με μακριά πόδια και λαιμό, πουλιά. Υπάρχουν δεκαπέντε είδη σε τέσσερα γένη, σε αντίθεση με άλλα πουλιά παρόμοια στην εμφάνιση,  οι γερανοί πετούν με το λαιμό τους τεντωμένο μπροστά. Τα περισσότερα είδη απειλούνται ή κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Σχηματίζουν σμήνη  αλλά γίνονται  μοναχικοί  κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου και μένουν με το ζευγάρι τους. Είναι μονογαμικά πουλιά και ζευγαρώνουν με το ίδιο ταίρι για μια ζωή αναπτύσσοντας γέρους δεσμούς αν και συχνά στα νεαρά ζευγάρια παρατηρούνται “διαζύγια” λόγω των πρώτων αποτυχημένων προσπαθειών για αναπαραγωγή.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε γερανούς origami

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *