Ο δήμαρχος κατεβαίνει μαζί μας  #ΑΘΗΝΑΕΙΣΑΙΕΣΥ

Από την/τον Christina Politi | 22 Μαΐου 2019

image1

Ο Γιώργος Μπρούλιας για τους επόμενους μήνες θα είναι ο Δήμαρχος της Αθήνας. Κατεβαίνει συνυποψήφιος μου με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ» και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τον ξεχώρισα γιατί όλοι μιλούν καλά γι αυτόν και γιατί ειναι από την ομάδα που πέτυχε στο δήμο και επέλεξε να κατέβει με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου για συγκεκριμένους λόγους που εξηγεί παρακάτω.

 Γιατί η ομάδα του Παύλου Γερουλάνου έχει την αφρόκρεμα των άξιων “παλιών” αλλά  και των καινούργιων.

Ο Γιώργος, νέος πατέρας με όλες τις ανησυχίες για το μέλλον των παιδιών, είναι ο νεότερος Δήμαρχος στην ιστορία της Αθήνας, έχοντας όμως ήδη διανύσει μια μεγάλη και πετυχημένη πορεία στον Δήμο από το 2011, διατελώντας Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δ. Αθηναίων και Αντιδήμαρχος  Διαχείρισης Απορριμάτων.

“Ορόσημο αποτελεί, για μένα προσωπικά αλλά και για πολλές οικογένειες και γονείς του Δήμου Αθηναίων, η έγκαιρη, αποτελεσματική απομάκρυνση και σωτηρία, με τη βοήθεια πολλών εκλεγμένων και υπηρεσιακών του Δήμου, των 621 παιδιών των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα στη φονική πυρκαγιά στο μάτι τον Ιούλιο του 2018.  Προσηλώνομαι στους στόχους μου όσο δύσκολοι και αν είναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θητεία μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών εν μέσω κρίσης και capital control τη διετία 2014-2016.

Σε αυτή την τόσο δύσκολη για την Αθήνα διετία, που η πόλη καθημερινά δοκιμαζόταν, που οι πολίτες της Αθήνας και όλης της χώρας αντιμετώπιζαν οικονομικά και κοινωνικά πρωτόγνωρες συνθήκες, ο Δήμος πέτυχε μείωση των δημοτικών τελών που άγγιξαν ακόμα και το 20% δίνοντας μια ανάσα στους κατοίκους της πόλης, και ταυτόχρονα τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών του Δήμου, ξεπληρώνοντας δάνεια και υποχρεώσεις σε προμηθευτές του.

Σε μια συνεχή και άνιση μάχη που απαιτεί ολοκληρωμένο συντονισμό και σχέδιο, όπου ο Δήμος γίνεται καθημερινά αποδέκτης αρνητικών σχολίων και παραπόνων ακόμα και για θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως είναι η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, εγκαταλελειμμένων κτηρίων από τους ιδιοκτήτες και αρκετά άλλα παραδείγματα, πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολύ σημαντικές επιτυχίες, θέτοντας τις βασεις για περαιτέρω εξέλιξη δρασεων που συμβάλλουν καθοριστικά στην καθαριότητα της πόλης.

Οι κοινωνικές μου ευαισθησίες και το όραμα μου για μια Αθήνα συμμετοχική, κοινωνικά ευαίσθητη, ανοιχτή στους πολίτες και τους επισκέπτες της χωρίς διαχωρισμούς και ανισότητες, που σέβεται τον πολιτισμό της, που ακούει τους πολίτες της και τον ρυθμό της πόλης και που εξελίσσεται αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της αποτελούν κάποιους από τους βασικούς λόγους για τους οποίους επέλεξα να πορευτώ με τον Παύλο Γερουλάνο. Η προσέγγιση στην καλλιέργεια της σχέσης με τους πολίτες, της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής τους στον διάλογο αλλά και τις λύσεις που αφορούν την πόλη και την καθημερινότητα όλων όσων βρίσκονται σε αυτήν αποτελούν κοινό στόχο μας.”

136

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. ανωνυμη

    2019/05/22 στις 16:16

    συμπαθητικός….ο νέος δήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *