Πάνος Κατσαρίδης: “Η Γλυφάδα είναι το απόλυτο σκηνικό της ζωής μου”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 22 Μαΐου 2019

thumbnail000

Τον γνωρίσαμε πριν τρία χρόνια, με την εμφάνιση των Θεατρικών Σκηνών, της εταιρείας παραγωγής θεαμάτων στην οποία είναι Διευθύνων Συμβούλος. Ο Πάνος Κατσαρίδης, γέννημα θρέμμα της Γλυφάδας, εκτός από τις μεγάλες παραγωγές με αξιόλογους συντελεστές που παρουσιάζουν μαζί με τον ιδρυτή των Θεατρικών Σκηνών, Γιάννη Κεντ, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική. Μας μιλάει για το βήμα του αυτό, με αφορμή την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

uuuu

-Τι σε έκανε να ζητήσεις την ψήφο της Γλυφάδας;
Αποφάσισα ότι δεν θέλω πια να είμαι απλός παρατηρητής των εξελίξεων στην πόλη μου αλλά να μπορώ να τις διαμορφώνω. Η Γλυφάδα είναι το σπίτι μου, είναι η μικρή μου πατρίδα, είναι το μέρος που μεγάλωσα και μεγαλώνω το παιδί μου. Θέλω να προσφέρω στους Γλυφαδιώτες και να βάλω το λιθαράκι μου στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της πόλης. Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

-Η  οικογένειά σου είχε σχέση με την πολιτική;

Ο παππούς μου Παναγιώτης Κατσαρίδης που έχω το όνομά του, διετέλεσε επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας  δίπλα στον Άγγελο Μεταξά και τον Σάββα Λαζαρίδη. Τώρα εγώ, 50 χρόνια μετά, έρχομαι να διεκδικήσω μία θέση δίπλα στον νυν δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά της πόλης μου.

IMG_1274

-Γιατί με τον Γιώργο Παπανικολάου;

Ο Γιώργος Παπανικολάου απέδειξε ότι μπορεί και θέλει να κάνει έργα και με ενέπνευσε να πάρω τη μεγάλη απόφαση. Βρήκα ένα νέο άνθρωπο που με άκουσε και που έχει όρεξη να κάνουμε όλοι μαζί πράξη όσα ονειρευόμαστε. Είναι σπουδαίος Δήμαρχος και οδηγεί με απόλυτα σωστό τρόπο την πόλη σε ένα καλύτερο αύριο.
-Υπάρχουν ομοιότητες  και διαφορές ανάμεσα στη θεατρική και στην πολιτική σκηνή;
Το θέατρο είναι παραμύθι. Η πολιτική σκηνή πραγματικότητα και ρεαλισμός. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι και τα δύο για να πετύχουν απαιτούν συναίσθημα, πειθαρχεία και ζήλο. Κατά τα άλλα η ευθύνη του να υπηρετήσεις την πολιτική σκηνή είναι τεράστια και δεν συγκρίνεται με τίποτα από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα.
-Τι  θα ήθελες  να αλλάξεις στη Γλυφάδα
Είναι τόσα πολλά τα όνειρά μου. Θέλω μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους, θέλω την ενίσχυση της γειτονιάς, τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, την αύξηση της κίνησης στην αγορά, την ανάπτυξη στοχευμένων πολιτιστικών δράσεων και πολλά ακόμα.

53658735_10156987628523718_8286469348374085632_n
-Τι αγαπάς πιο πολύ στη Γλυφάδα;

Την παραλία μα και όλες τις γωνιές που έτρεξα, έπαιξα, έπεσα και σηκώθηκα. Κάθε γωνιά που θυμίζει κάτι. Τους γονείς μου, τους φίλους μου, τις αγωνίες μου, τις βόλτες μου. Η Γλυφάδα είναι το απόλυτο σκηνικό της ζωής μου.
-Τώρα που φτάνει στο τέλος η προεκλογική εκστρατεία, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες;

Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες με χαμόγελο. Κάποιες φορές χάθηκε λίγο ο πολιτισμός μέσα στον ανταγωνισμό και εγώ ως άνθρωπος του πολιτισμού αυτό δεν μπόρεσα να το επιτρέψω.
-Στο θεατρικό χώρο πώς αντιμετώπισαν την επιλογή σου να βάλεις υποψηφιότητα;

Φοβήθηκαν λίγο μην με χάσουν και παραμελήσω το θέατρο. Μα με στήριξαν πολύ όταν κατάλαβαν πόσο πολύ το θέλω και πόσο ειλικρινά το έκανα.

IMG_0441
-Πες μου πέντε λόγους για να σε ψηφίσουν οι Γλυφαδιώτες

Είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να δουλέψω. Αγαπάω τη Γλυφάδα. Ξέρω καλά τη Γλυφάδα. Έχω τα εφόδια για να συνδράμω όπως μου ζητηθεί. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.
-Τι περιμένεις από την επόμενη μέρα των εκλογών;

Να εκλεγεί ο Γιώργος Παπανικολάου με απόλυτη πλειοψηφία και με μία ισχυρή εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα του επιτρέπει να υλοποιήσει το έργο του. Να εκλεγώ κι εγώ και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεσή του για να δουλέψουμε μαζί.
-Δυο λόγια για τα καλλιτεχνικά σχέδια της επόμενης σεζόν

Ετοιμάζουμε με τον Σταμάτη Φασουλή μια σπουδαία παράσταση στο Παλλάς για τη ζωή και την πορεία του Αριστοτέλη Ωνάση, το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη και τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου Μεθυσμένη Πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *