Παρουσίαση Βιβλίου: Με Άρωμα Κανέλας!

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 22 Μαΐου 2015

1

Ο Ιανός υποδέχτηκε τη Μαρία Εκμετσίογλου που ήρθε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το βιβλίο της Με Άρωμα Κανέλας. Η Μιμή Ντενίση μίλησε για τη διάσημη σεφ και το βιβλίο της αλλά και για όλα τα κοινά στοιχεία που τη συνδέεουν με την παράσταση Σμύρνη Μου Αγαπημένη, αφού οι συνταγές αυτές έχουν μνήμες και αρώματα από το παρελθόν. Εκτός από τη Μιμή Ντενίση, μίλησαν ο εκδότης του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, ο παραγωγός Μιχάλης Δεναξάς και οι δημοσιογράφοι Γιάννης Βίτσας, Κώστας Μπουρούσης και Κυριάκος Πεταλίδης, ενώ συμμετείχαν μουσικά, ο τραγουδιστής Σπύρος Κλείσσας και ο Νάσος Σωπύλης στα πλήκτρα.

2

Η Μαρία Εκμετσίογλου ήταν πολύ χαρούμενη αλλά και πολύ συγκινημένη. Πριν 28 χρόνια, τέτοια μέρα, έχασε τη μητέρα της που τη νιώθει πάντα δίπλα της, ακόμα και στην παρουσίαση. Μια ιδιαίτερη προσωπική στιγμή που η Μαρία τη μοιράστηκε με όλους όσοι βρεθήκαμε στον Ιανό για την παρουσίαση.

30429

Το  βιβλίο μαγειρικής της  Μαρίας Εκμεκτσίογλου περιλαμβάνει 63 επιλεγμένες συνταγές της πολίτικης κουζίνας. Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε εννέα κατηγορίες και περιλαμβάνουν από μεζέδες, ορεκτικά, πιάτα με κρέας ή ψάρι, μέχρι γλυκά και παραδοσιακά λικέρ. Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ είναι διανθισμένη με προσωπικές αναμνήσεις και σημειώσεις της Μαρίας Εκμεκτσίογλου.

3

Η Μιμή Ντενίση διαβάζει με προσοχή το βιβλίο Με Άρωμα Κανέλας.

8

Σπύρος Κλείσσας

6

Γιάννης Βίτσας, Μιχάλης Δεναξάς, Κυριάκος Πεταλίδης, Μιμή Ντενίση, Κώστας Μπουρούσης

56

Mιμή Ντενίση, Μαρία Εκμετσίογλου, Σωτήρης Πολύζος

44

65

5

7

4

Αλλαντικά από τα Καραμανλίδικα του Φάνη, συνόδευαν τα κρασιά Amethystos. Στο τέλος υπήρχε και παγωτό από τον Κωνσταντινίδη.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *