Στέφανος Δημουλάς: Ένας Έλληνας στο Covent Garden

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 20 Ιανουαρίου 2019

DSC_4543-Edit-Edit-Edit

Ο Στέφανος Δημουλάς γεννημένος στο Βόλο Μαγνησίας, πρώην υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου της Σκωτίας με σπουδές στο Modern Ballet, έχει χορέψει για τα Εθνικά Μπαλέτα της Κορέας και της Σκωτίας, το Royal College of Music, το National Geographic των Ηνωμένων Πολιτειών και το BBC1 (δείτε πιο κάτω το video).

 1S

Έτσι που λέτε. Ο βραβευμένος Έλληνας χορευτής Στέφανος Δημουλάς, συμμετέχει στην όπερα «La Traviata» του Verdi, που παίζεται στο Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, από τις 14 – 31 Ιανουαρίου.

2W

Η πορεία του 24χρονου σήμερα χορευτή ξεκίνησε από το Βόλο, σε πολύ μικρή ηλικία. Ήταν 4 ετών και χάζευε στην τηλεόραση χορευτικές παραγωγές. Του άρεσε η κίνηση. Οι γονείς και γενικά το στενό οικογενειακό περιβάλλον δεν είχαν σχέση με την τέχνη. Είχαν όμως υπέροχα μυαλά. Όταν λοιπόν ο μικρός Στέφανος είπε:«αυτό θέλω να κάνω», δείχνοντας μια παράσταση μπαλέτου, τον πήγαν σε μια ιδιωτική σχολή και ξεκίνησε χορό. Κατόπιν, σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα στην Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου. Στην αρχή με τον αείμνηστο Κώστα Παπαθανασίου, στη συνέχεια με την Άντζελα Καλαντζή, μια μεγάλη πηγή έμπνευσης και γνώσης.

1W

Ξεκίνησε από το κλασικό μπαλέτο και στη συνέχεια ασχολήθηκε και με το μοντέρνο χορό. Ήταν το μοναδικό αγόρι στη Δημοτική Σχολή Χορού, και το γεγονός ότι έκανε διαφορετικά πράγματα από τα υπόλοιπα αγόρια – τον «στοχοποίησε». Σε μια συνέντευξη του έχει πει: «Θυμάμαι τον εαυτό μου να ξυπνάω βράδυ, να πηγαίνω κλαίγοντας στους γονείς μου και να τους διηγούμαι την άσχημη συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο».

40529883894_f10e69928e_b

Η αυτογνωσία απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις είναι μία αρετή που απέκτησε αργότερα. Δυνατός είσαι όταν δεν βλέπεις συνέχεια εχθρούς. Και αυτό…

Η συνέχεια και το βίντεο εδώ…. https://bit.ly/2DdYDZp

2Z 612939438_780x439 148335676141918513

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *