
Ο Al Di Meola επιστρέφει με την ακουστική του μπάντα και το πρόγραμμα «The Guitarchitect», μια καλλιτεχνική συναυλιακή εμπειρία που ενώνει πέντε δεκαετίες μουσικής, εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό και τις ιστορίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην τέχνη.
Αυτή η περιοδεία είναι μια γιορτή κληρονομιάς, καινοτομίας και εξέλιξης του ήχου του Di Meola – ερμηνευμένη με την ξεχωριστή ακρίβεια και το πάθος που χαρακτηρίζουν τη μοναδική πορεία του παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα.
Με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ο Al Di Meola έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος δεξιοτέχνης της κιθάρας, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο jazz fusion, latin, flamenco, world music και κλασικές επιρροές.
Γεννημένος στο Τζέρσεϊ Σίτι το 1954, σπούδασε στο Berklee College of Music και το 1974, σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στους Return to Forever του Chick Corea. Στη συνέχεια ακολούθησε μια σπουδαία σόλο καριέρα με άλμπουμ όπως Land of the Midnight Sun, Elegant Gypsy και Casino. Σταθμός στην πορεία του υπήρξε το ιστορικό ακουστικό τρίο με τους Paco de Lucía και John McLaughlin και το θρυλικό άλμπουμ Friday Night in San Francisco, που καθόρισε την ιστορία της κιθάρας.
Οι συνεγασίες του με τους Herbie Hancock, Carlos Santana, Phil Collins και Stanley Clarke παραμένουν μνημειώδεις και καθοριστικές για το «χαρμάνι» της μουσικής του, που χαρακτηρίζεται από εκρηκτική τεχνική, ρυθμική πολυπλοκότητα, έντονη λυρικότητα. Έχει τιμηθεί με Grammy υποψηφιότητες, το Miles Davis Award, το BBC Lifetime Achievement Award, καθώς και 12 βραβεία από το Guitar Player Magazine, που τον ενέταξαν στο Gallery of Greats.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
30€ (20€)*, 20€ (15€)*, 12€ (10€)*
* ΑΜΕΑ, φοιτητικό, άνω των 65, άνεργοι
Για εισιτήρια πατήστε εδώ: https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3712
Al Di Meola
The Guitarchitect Tour.
Μουσική, Εικόνες&Ιστορίες
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Συμπαραγωγή:Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των61ων Δημητρίων











































Σχόλια για αυτό το άρθρο