Τα 3 κλειδιά για μία νέα ζωή σε 10 ερωτήσεις

Από την/τον Christina Politi | 22 Ιουνίου 2018

AFP_4112

  1. Στη σχιζοφρενή εποχή που ζούμε μπορείς όντως να βάλεις μία σχέση, ανθρώπους σε φορμάτ lifecoaching?

 

Το να δουλέψουμε ψυχικά το και να ξεκινήσουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας -αφού δεν γίνεται τελικά όσο και να δοκιμάζουμε να επηρεάσουμε το απέναντι- είναι πιο πρόσφορο να συμβεί τώρα που οι περισσότεροι από εμάς βιώσαμε βαθιά την “αποτυχία” και  “τρακάραμε” πάνω στην απογοήτευση και τον πόνο.

Τώρα -εν μέσω κρίσης- είμαστε πιο “έτοιμοι” να ακούσουμε, να μάθουμε, να ψάξουμε, να εκπαιδευτούμε. Σίγουρα αποτυχία δεν υφίσταται, υπάρχουν μόνο μαθήματα και στο “σχολείο” της ζωής, η ερωτική σχέση είναι η πιο ταχύρρυθμη “τάξη”. Όταν δουλεύεις ψυχικά με τον εαυτό σου περνάς τις «τάξεις» και τα «μαθήματα» και έτσι δεν χρειάζεται να βιώνεις ίδιους χωρισμούς, παρόμοιους «λάθος» συντρόφους και σπας τις συνθήκες του συστήματος των παλαιών πεποιθήσεών σου που σε οδήγησαν σε καθετί που σε πόνεσε. Άλλωστε η μόνη μετοχή που βρίσκεται σε διαρκές limitupείναι αυτή που έχει να κάνει με τον εαυτό μας.

Πολλοί άνθρωποι τέλος θεωρούν ότι αν είναι singles δεν έχουν σχέση και εγώ τους λέω ότι αυτό δεν ισχύει. Έχουν σχέση με τον ίδιο τους τον εαυτό και μάλιστα η ποιότητα αυτής της σχέσης θα σχηματίσει τα θεμέλια της επόμενης ολοκληρωμένης σχέσης τους.

 

 

 

2.Όταν ζεις σε μία κοινωνία όπου το χρήμα είναι το πρώτο άγχος, μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι άλλους τρόπους να κάνεις τα όνειρα πραγματικότητα?

 

Ένα από τα μυστικά της παγκόσμιας επιτυχίας του βιβλίου μας «Αγάπη Τώρα», που έσπασε τα όρια της πρωτιάς των πωλήσεων στην ελληνική και κυπριακή επικράτεια (μάλιστα η αγγλική του έκδοση έγινε και εκείνη #1 σε πωλήσεις στο Amazon) είναι ότι περιέχει και συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα και την ανδρική και τη γυναικεία, διάσταση και φωνή, απέναντι σε όλα τα σύγχρονα ζητούμενα των ερωτικών σχέσεων.

 

Πριν από όλα όμως επιλέξαμε στο πρώτο κιόλας κεφάλαιο να συστηθούμε στο κοινό, αναφέροντας με κάθε λεπτομέρεια, τη δική μας ξεχωριστή διαδρομή, τα μαθήματα, τα «λάθη», τους χωρισμούς, τις υπερβολές, τις ψευδαισθήσεις, τις πεποιθήσεις και τις απογοητεύσεις στις ερωτικές σχέσεις τόσο της Τζιλ Δούκα όσο και τις δικές μου. Δηλαδή όπως αναφέρουμε στο οπισθόφυλλο του «Αγάπη Τώρα» περιγράφουμε χωρίς συναισθηματικές εκπτώσεις τα «σαράντα κύματα» που περάσαμε μέχρι να ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλο.

 

Στο νέο μας bestseller «Ευ ζην Τώρα» επίσης από κοινού με την Τζιλ Δούκα, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 20:00 στο PublicΣυντάγματος, παρουσιάζουμε, τα 3 κλειδιά με τα οποία μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα σε μια νέα ζωή, η οποία δε θα χαρακτηρίζεται από άγχος, λάθος σχέσεις και αποτυχία αλλά από ευτυχία, νίκες και γαλήνη. Δύναμη μπορούμε να αντλήσουμε από τον επανασχεδιασμό της ζωής μας με επίκεντρο τα προσωπικά μας θέλω και τις δικές μας προτεραιότητες και ιεραρχήσεις.

Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει με επακόλουθο να ζούμε μια ζωή με βάση τις επιταγές και τα προστάγματα «κάποιου» άλλου δηλαδή μια ζωή που δεν μας ικανοποιεί βαθύτερα. Και τα δυο βιβλία εκτός από γνώση κρύβουν και μια σειρά ασκήσεων-εφαρμογών έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να φέρει στα μέτρα του όσα διαβάζει, στην πράξη.

Η απόφαση της έκθεσης στο κοινό, και του μοιράσματος και των δικών σου μη ευχάριστων περιόδων της ζωής σου, ποτέ δεν είναι εύκολη αλλά τα οφέλη από το να σε νιώθει και να σε αναγνωρίζει ο αναγνώστης όχι απλά σαν lifecoach σχέσεων, αλλά και σαν κάποιον που έχει περπατήσει στον ίδιο δρόμο του πόνου και της έλλειψης με εκείνον και τα κατάφερε, πολλαπλά.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την πορεία των 2 βιβλίων μας όχι γιατί έγιναν και τα δύο αμέσως bestsellers αλλά  γιατί πραγματικά αλλάζουν ζωές.

 

 

 

 

3.Διάβασα για το στάδιο της λάσπης. Στην Ελλάδα, όπου ο ένας συμμαχεί και κακολογεί τον άλλον επί μονίμου βάσεως, πως θα τα καταφέρουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο για το ύψιστο?

 

Το βασικό παράπονο που έχουν οι γυναίκες είναι ότι οι άντρες δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο και την προσοχή σε αυτές για να τις ακούσουν και να κατανοήσουν όσα τους απασχολούν και όσα θέλουν να τους επικοινωνήσουν και να μοιραστούν. Έπειτα η καθεμία το παίρνει προσωπικά και το γενικεύει, προβάλλοντάς το σε ολόκληρη τη σχέση με συνέπεια ακόμα και μια σχέση που δεν είχε πρόβλημα ξαφνικά να αποκτήσει.

Αντίστοιχα οι άνδρες έχουν φριχτά παράπονα από τις γυναίκες για το λόγο ότι δεν τους επαινούν, δεν τους αναγνωρίζουν τη συνεισφορά τους και δεν τους λένε μπράβο ούτε τους «ανεβάζουν» με λόγια και πράξεις. Από τη σπηλιά ακόμη ο άντρας είχε την τάση να δίνει λύσεις. Επίσης ο μεγαλύτερός τους φόβος είναι ότι οι γυναίκες θέλουν να τους αλλάξουν.

Χρειάζεται λοιπόν για να κατακτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο επικοινωνίας και αμφίδρομης σχέσεις οι μεν γυναίκες να αποφεύγουν όσο μπορούν την κριτική και να επαινούν με μεγαλύτερη συχνότητα τους άνδρες και οι δε άντρες να ακούν προσεχτικά σιωπηρά και σε βάθος όλες τις αιτιάσεις ανησυχίες και πρόσκαιρες ανασφάλειες των συντρόφων του χωρίς να διακόπτει ή να προτείνει λύσεις.

 

 

 

4. Ο γάμος έχει διαφορά σε μία σχέση από τα να συζείς απλά?

 

Την ιδανική σχέση δεν την περιγράφουμε, τη ζούμε και δουλεύουμε σκληρά για να την κατακτήσουμε.

Ναι έχω βιώσει από ανθρώπους που συνεργάζομαι πάμπολα παραδείγματα από ανθρώπους που όταν κατανόησαν ότι η αφετηρία για μια ιδανική σχέση ξεκινάει από την σχέση με τον ίδιο τους τον εαυτό και ότι το διάστημα που είμαι μόνη ή μόνος δεν είναι ένα διάστημα καταραμένο αλλά το μόνο ευλογημένο διάστημα για να διαφοροποιήσω πεποιθήσεις και αντιλήψεις -δικές μου- που με κρατάνε μακριά από την ιδανική σχέση τότε όλα μετά πήραν το δρόμο τους.

Υπάρχει η αληθινή αγάπη και φυσικά υπάρχει και η ιδανική σχέση σύμφωνα με το όραμα και τις επιδιώξεις που ορίζει ο καθένας από εμάς.             Ο γάμος είναι μια επιλογή για μια κλιμάκωση της σχέσης σε ένα υψηλότερο επίπεδο δέσμευσης.

 

 

5.Μιλάμε συχνά για τοξικά άτομα. Πως μπορούμε να διαγνώσουμε αν εμείς είμαστε τοξικά άτομα?

 

Χα χα, ιδιαίτερα έξυπνη ερώτηση. Προφανώς για να φέρνουμε γύρω μας τοξικά άτομα είναι αυταπόδεικτο ότι και εμείς διατηρούμε ακόμα ένα ποσοστό τοξικότητας μέσα μας.

Η ακραία ενασχόλησή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αρκετά οφέλη και κρύβει επίσης παράλληλα και κάποιες μικρές παγίδες. Πολλές φορές μια e-επικοινωνία και μια e-γνωριμία μπορεί να καθηλωθεί σε ένα φαντασιωσικό διαδικτυακό επίπεδο και να μην περάσει ποτέ τελικά στο στάδιο της δια-ζώσης επικοινωνίας και αληθινής ζωής.

Ρόλο στην τοξικότητά μας παίζουν επίσης ο φόβος της δέσμευσης αλλά και η ανάγκη μας να εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις, φυγοπονώντας και αποφεύγοντας το εκπαιδευτικό μάθημα που πάντα προσφέρει η ερωτική σχέση σε εμάς και το άλλο ολόκληρο και όχι άλλο μισό μας.
Η οικονομική κρίση σαν αναπόφευκτο γεγονός, έχει δυσχεράνει τις δυνατότητες και τις διεξόδους ενός ζευγαριού σε δώρα, ταξίδια, ανέσεις, ακριβά εστιατόρια. Ίσως όμως παράλληλα με αυτό τον τρόπο μας δίνεται με σκληρό τρόπο η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την αληθινή αξία της προσωπικής επικοινωνίας και της καλλιέργειας των εσωτερικών συναισθημάτων μας, απαλλαγμένη από φτιασίδια και εξωτερικές επιδοτήσεις και αλλοιώσεις.

 

 

6.Τα διαζύγια θεωρούνται αποτυχίες?

 

Ο λόγος που σήμερα εργάζομαι ως Relationship Coach, έχω δύο bestsellerστο ενεργητικό μου μαζί με την Τζιλ Δούκα την υπέροχη σύζυγό μου και συν-συγγραφέα με την οποία έχουμε δημιουργήσει και μια υπέροχη οικογένεια είναι η          ανάγκη μου να           θεραπεύσω τις παλιές εσφαλμένες αντιλήψεις    μου     που με οδήγησαν σε όλα τα μαζεμένα προσωπικά μου αδιέξοδα(διαζύγιο-χρεωκοπία-κρίσης πανικού-μοναξιά) και αναφέρω εκτενώς στις εισαγωγές των «Αγάπη Τώρα» και του «Ευ Ζην Τώρα».

Για να ορθοποδήσεις χρειάζεται να επενδύσεις, να αγαπήσεις και να φροντίσεις εσένα να κάνεις restartμε πειθαρχία, συνεχόμενα βήματα και νέα γνώση, περνώντας μέσα από τον πόνο.

Άλλωστε όπως λέει και ο JCambell  ο πραγματικός soulmateείναι ένας μυστικός σύμμαχος. Έτσι έφτασα όχι μόνο να αλλάξω εμένα που ήταν ο αρχικός μου στόχος αλλά και να φτάσω στο σημείο να το σπουδάσω από τους καλύτερους δασκάλους στον κόσμο και σήμερα να το δίνω με πάθος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μέσα από τα σεμινάρια, τις ομιλίες, τα βιβλία, τις προσωπικές συνεδρίες και φυσικά μέσα από την Global Academy of Coaching www.globalacademyofcoaching.comτην onlineσχολή Life Coaching που έχει δημιουργήσει η Τζιλ.

Κάθε θεωρητική και κομβική «αποτυχία» -όπως ένα διαζύγιο- κρύβει -αν το θέλω- και ένα δώρο. Την αφετηρία της αλλαγής μου με γνώση.

 

7.Ποια θεωρούνται υγιή όνειρα?

 

Με ότι ασχολούμαι αυτό και γίνομαι. Σε ότι δίνω την προσοχή και την ενέργειά μου αυτό και αποτυπώνεται σαν μια επόμενη πραγματικότητά μου.            Όταν ασχολούμαι με την έλλειψη τότε θα παρατείνω άθελά μου την έλλειψη. Λέω ή σκέφτομαι ή υιοθετώ για παράδειγμα το: «δεν υπάρχουν άντρες / δεν υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω», σε αυτό το σενάριο πατάω το playκαι εξελίσσεται. Ασχολούμαι με τα κουτσομπολιά τη μιζέρια και το δράμα γύρω μου άθελά μου «λερώνομαι» και εγώ. Αντίστροφα μια άλλη επιλογή μου είναι να επιλέξω να δεσμεύσω και να επενδύσω χρόνο, χρήμα και ενέργεια στο να εξελίξω εμένα σε φυσική κατάσταση, σε γνώση και ψυχικά χαρίσματα.

Να επανασχεδιάσω και να πάρω πίσω τα όνειρά μου. Όλα τα όνειρα είναι θεμιτά και πραγματοποιήσιμα όταν έχουν αφετηρία το μέσα μου και κίνητρο την επέκταση την εξέλιξη και το ξεβόλεμα μου. Αυτό κάνουμε μαζί με δεκάδες συμμετέχοντες και στοonlineπρόγραμμα «Το Πλάνο της Ζωής μου» www.toplano.com, ένα πρόγραμμα στοχοθέτησης διάρκειας 2 μηνών που υποστηρίζει τη μετατροπή των ονείρων σε πετυχημένους στόχους.

 

 

 

 

8.Πως μπορείς να καταλάβεις από την αρχή πως αυτή θα είναι μια «λάθος» σχέση?

 

Μέχρι τώρα είχαμε μάθει να αναζητούμε το “άλλο μας μισό” και αυτό που καταφέρναμε ήταν να μένουμε εμείς “μισοί” και να αναζητούμε κάτι απ’ έξω για να συμπληρώσει τα κενά και τις ατέλειες μας. Όμως αυτό ποτέ δεν θα οδηγήσει στην Ευτυχία.

Τώρα είμαστε πιο “έτοιμοι” να ακούσουμε, να μάθουμε, να ψάξουμε, να εκπαιδευτούμε. Σίγουρα αποτυχία δεν υφίσταται, υπάρχουν μόνο μαθήματα και στο “σχολείο” της ζωής, η ερωτική σχέση είναι  η πιο ταχύρρυθμη “τάξη”.

Έτσι καλούμε τον κόσμο να έχει πίστη ότι υπάρχει η Αληθινή Αγάπη και ότι του αξίζει να τη ζήσει εφόσον δουλέψει γι’ αυτή. Συστήνουμε να βρει πρώτα τον ίδιο του/της τον εαυτό και μετά να προσελκύσει τον/ την σύντροφο της ζωής του.

Συνεπώς ο θεμέλιος λίθος που κρατάει μια σχέση ζωντανή είναι οι δύο σύντροφοι να μην καταναλώσουν, ούτε να χάσουν τον ίδιο τον εαυτό τους στη σχέση αλλά να συνεχίσουν και μέσα στη σχέση να αναζητούν τρόπους για την ατομική τους επέκταση έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ο καθένας ένα φωτεινό άλλο «ολόκληρο».

Ο πρώτος που θα γευτεί τις ευεργετικές συνέπειες φυσικά και θα είναι ο έτερος σύντροφος μας και φυσικά αυτή καθαυτή η σχέση.

 

 

 

9.Εκδίκηση με το γάντι ή συγχώρεση?

 

Συγχώρεση και μάλιστα δραστική. Hεκδίκηση απλά παρατείνει και επιτείνει το φαύλο κύκλο του φόβου, του μίσους της ανασφάλειας και της μη αγάπης. Η εκδίκηση δεν είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλά ένα πιάτο που είναι δηλητηριασμένο και το δηλητήριό του θα επηρεάσει και εμάς. Αντίθετα η αληθινή συγχώρεση χωρίς να εγκρίνει πράξεις και παραλείψεις μας λυτρώνει και μας αναβαθμίζει στο επόμενο επίπεδο. Στο siteμας www.jillandnikolas.comμπορούν όλοι οι αναγνώστες να βρουν και να «κατεβάσουν» Δωρεάν ένα εξαιρετικό εργαλείο «Το Γράμμα της Συγχώρησης» που θα τους βοηθήσει με αναλυτικές οδηγίες να συγχωρέσουμε όποιον επιλέξουμε ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

 

 

10.Νικόλα, όλα αυτά πολλοί τα θεωρούν “αμερικανιές”. 

Πως θα ξεκολλήσει ο Έλληνας από τα τετριμμένα?

 

      Οι φίλοι και οι συγγενείς μέχρι πριν από λίγο καιρό έπαιζαν το ρόλο του συμβούλου, όσον αφορά στις ερωτικές σχέσεις με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Πλέον τα πράγματα άλλαξαν και έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε έναν σύμβουλο σχέσεων ή στα αγγλικά RelationshipCoach. Xρειάζεται να έχεις εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από τους καλύτερους ειδικούς του τομέα και κυρίως να λειτουργείς σε status δια βίου μάθησης. Να είσαι ένας δάσκαλος που συνεχίζει να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν μαθητής. Είναι της μόδας διάφοροι ανειδίκευτοι να κουμπώνουν την ταμπέλα του Coachπρος ίδιον όφελος. Είναι σημαντικό να ζητάμε διαπιστευτήρια πριν εμπιστευτούμε τη δουλειά για μια καλύτερη ζωή μας στον οποιονδήποτε.Πέρα από την αντικειμενική εκπαίδευση και πιστοποίηση χρειάζεται στη ζωή σου να έχεις βιώσει πολύ καλά και από όλες τις πλευρές όλες τις εμπειρίες του θέματος που πραγματεύεσαι. Δηλαδή να έχεις κάνει πρώτος τη διαδρομή μαζί με το έξτρα μίλι της και «να έχεις νικήσει». Να έχεις βρεθεί σε όλες τις αντίστοιχες θέσεις των ανθρώπων που καλείσαι να υποστηρίξεις και να συμβουλέψεις, ώστε να μπορείς να τους κατανοήσεις και να τους εμπνεύσεις να βρουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο, να «νικήσουν» και εκείνοι.

Ένας Coachσχέσεων λοιπόν υποστηρίζει singles και ζευγάρια να νικήσουν αντιστάσεις, πληγώματα, απογοητεύσεις, παλιές πεποιθήσεις και να δημιουργήσουν την ιδανική και ευτυχισμένη ερωτική σχέση όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται και την οραματίζονται.

Τις περισσότερες φορές μέχρι τώρα «νικούσε» η «κατώτερη» επιλογή και οι αντιστάσεις μου όταν πήγαινα να επιλέξω την «ανώτερη». Το εγώ μου με τη φωνή μέσα στο κεφάλι μου με κρατάει καλά μακριά από το να αντιμετωπίσω και να νικήσω τον ίδιο μου τον εαυτό με ποιο συνηθισμένες δικαιολογίες ότι δεν έχω χρόνο ή δεν έχω χρήματα για διαιτολόγο, για γυμναστή για life/relationshipcoach. Για πόσο όμως ακόμα είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να πονάω πιστεύοντας σε αυτές τις δικαιολογίες;

AFP_4000

image001

Ο Νικόλας Ουρανός είναι RelationshipCoachκαι υποστηρίζει με την εμπειρία, τις γνώσεις και την πιστοποιημένη εξειδίκευσή του γυναίκες που θέλουν να ζήσουν την ιδανική σχέση με το άλλο τους ολόκληρο. Επίσης, ως CourseDirectorτου CreateLoveRelationshipCoachingCertificationτης GlobalAcademyofCoaching, εκπαιδεύει μαζί με εκλεκτούς καθηγητές από όλο τον κόσμο, νέους coachesστις αρχές και στις αξίες του relationshipcoaching. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Νικόλα Ουρανό στο www.nikolasouranos.comκαι στο www.jillandnikolas.com.

 

Περισσότερα στο www.jillandnikolas.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/bestsellerstora/

Instagram: https://www.instagram.com/efzin_agapi_tora_bestsellers/

 

AFP_4186

 

Σχετικά με το βιβλίο

Το “Eυ Ζην Τώρα, 3 Κλειδιά για το Πώς να Πραγματοποιήσεις τα Όνειρά σου σε 30 Μέρες με την Υποστήριξη του LifeCoaching” εκδόθηκε τον Μάρτιο  2018 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΒetterLife. Είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία Public, Ιανός, Πάργα. Η Αγγλική έκδοση HowtoCreateYourLife διατίθεται από το amazon σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *