Το TV5MONDE χορηγός του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στην Αθήνα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 4 Σεπτεμβρίου 2019

congres_2019

Το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019 με την παρακάτω θεματική: «Στοχασμοί σχετικά με τη θέση της γαλλικής γλώσσας στις μεταβαλλόμενες κοινωνίες».

Το TV5MONDE ως διεθνές πολιτιστικό γαλλόφωνο κανάλι, είναι χορηγός του Συνεδρίου στο οποίο θα παρουσιάσει τους παιδαγωγικούς πόρους και τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια και απευθύνονται σε διδάσκοντες της γαλλικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα.

Δίνεται επίσης μια σπουδαία ευκαιρία παρουσίασης σε πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του TV5MONDE που έρχονται από τις 4 γωνιές της Ευρώπης. Πρόκειται για χρήστες του εκπαιδευτικού εργαλείου «Apprendre et enseigner le français avec TV5MONDE», οι οποίες έχουν αναγνωρίσει το ενδιαφέρον και τη χρησιμότητά του.

Οι εκπαιδεύτριες θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους μέσα από 7 εργαστήρια και παρουσιάσεις. Τα θέματα που έχουν επιλέξει αντικατοπτρίζουν την ποικιλία της εκπαιδευτικής προσφοράς: διδασκαλία της λογοτεχνίας, της αφρικανικής γαλλοφωνίας, ανακάλυψη τεχνικών εμψύχωσης τάξεων για κινητοποίηση εφήβων, καθώς και προώθηση πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας, ή και επαγγελματικής ανάπτυξης χάρη σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με πιστοποίηση.

 

Μέσα από αυτό το Συνέδριο, το TV5MONDE, ως μεταλαμπαδευτής της γαλλικής γλώσσας και των γαλλόφωνων πολιτισμών διεθνώς, θυμίζει την έμπρακτη δέσμευση και στήριξή του προς την κοινότητα των καθηγητών της γαλλικής γλώσσας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στη ΛΕΟΝΤEΙΟ ΣΧΟΛΗ  ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ , 4-8 Σεπτεμβρίου.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *