Όρθιοι χειροκρότησαν οι Αμερικανοί θεατές τον Ίωνα στη Νέα Υόρκη

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 30 Απριλίου 2019

ΙΟΝ 1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ‘The Tank’ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης η πρεμιέρα του Ίωνα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Η παράσταση που άνοιξε το 2017 το 1ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες σε παραγωγή του ΔηΠεΘε Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων και έκτοτε παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκε για τρεις βραδιές με αγγλικούς υπέρτιτλους. Οι Αμερικανοί θεατές χειροκρότησαν όρθιοι τους Κωνσταντίνο Μπιμπή, Δήμητρα Χατούπη και Νίκο Τουλιάτο στο τέλος της παράστασης (video https://www.youtube.com/watch?v=1CKac2Kfdn0), ενώ ακολούθησε στο φουαγιέ του θεάτρου μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μπρούκλιν και τους συντελεστές του έργου. Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της αποστολή του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης. Ο Ίων επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί στα αρχαία θέατρα των Δελφών και της Δωδώνης το προσεχές διάστημα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

ΙΟΝ 26 ΙΟΝ 25 ΙΟΝ 28 ΙΟΝ 24 ΙΟΝ 20 ION 29 ION 30 ΙΟΝ 16

ION 600x600

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Προσαρμογή για δύο πρόσωπα: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Ηχοτοπίο: Νίκος Τουλιάτος

Κατασκευές: Περικλής Πραβήτας

Ίων, Ερμής, Δύο γυναίκες του Χορού, Ξούθος, Παιδαγωγός, Υπηρέτης, Πυθία: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Στον ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη.

Στην παράσταση συμμετέχει ζωντανά ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος.

Η παράσταση ταξίδεψε για τη Νέα Υόρκη με την ευγενική χορηγία του ΔηΠεΘε Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων. Η νέα μετάφραση του Ίωνα του Ευριπίδη από την Ιόλη Ανδρεάδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Κάπα Εκδοτική.

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *